Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Dennis82

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 2
Reply with quote  #1 
jeg har forelsket mig i at snitte men ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte alt det her. Jeg har det til tider rimeligt trælst oven i hoved og trænger til at sliappe lidt af og det vil jeg gøre med snitter. Hvad jeg vil snitte ved jeg ikke. Nok alt mellem himmel og jord. Jeg købte en kirschen (staves) snittekniv i bauahus og snuppede en tyk gren fra et væltet træ i haven. Glæden var kort for endte var det træet der var virkeligt hårdt at snitte i ellers var det min nye snittekniv der var sløv som en sten. Må indrømme jeg har mistet modet lidt nu så nu sidder jeg lidt fast. Hvor skaffer man træ henne? Har kigget på lindetræ men det koster en arm for sådan en planke? skal jeg have en bedre kniv? Hvilke håndværktøj er et must for en begynder ud over kniven?

Med venlig hilsen

Dennis
0
Linselusen

Registered:
Posts: 554
Reply with quote  #2 
Hej Dennis.

En snittekniv, en hulkniv og et sæt mejsler, så er du godt kørende.

Prøv at kigge på de kuksa'er de har lavet herinde. Super flotte, praktiske og til at overskue.

Du kan bruge frisk træ til dem. Jeg tager selv træ fra "vejen". Der fældes vildt meget i øjeblikket, så det er bare at fylde lageret nu.

__________________

Det bedste tidspunkt at plante et træ på, var for 20 år siden. Det næstbedste tidspunkt er i dag
0
alro

Registered:
Posts: 84
Reply with quote  #3 
Hej Dennis
Jeg synes du skal købe en Mora snittekniv og et Mora skejern. De er rimelige i pris.
Med hensyn til træ er frisk træ lettest at snitte. Jeg har rødel og birk og bor i Randers. Du kan godt få noget hvis du er interesseret :-) Hvis interessen holder vil du få brug for en økse. Jeg kan anbefale at du melder dig ind i en FB gruppe der hedder Snittere i Danmark. Der er masse af dygtige folk der gerne svarer på spørgsmål
0
Dennis82

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 2
Reply with quote  #4 
Mange tak for jeres indput. Hvor er det villigst at købe knive og div. Ting.

Det kunne godt tænkes jeg ville det Alro. Hvor i Randers er du bosat?

Jeg har ikke facebook så melde mig ind i en gruppe er desværre ikke en mulighed :)
0
alro

Registered:
Posts: 84
Reply with quote  #5 
Hej Har sendt dig en mail. :-)
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.