Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
EmilSonne

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 207
Reply with quote  #1 
Jeg har en usmc goretex bivy, har fået svar på nogle af mine spørgsmål omkring bivys. For at i lige kan får et indblik i de opledene spørgsmål så er linket til den gamle tråd her http://bushcraftdk.websitetoolbox.com/post?id=6521230&pid=1279507030#post1279507030


Vil Bivyen stadig give ekstra varme selvom den ikke er lukkede 100%? man skulle da tro at den varme luft bare vil suse ud ved åbningen  Og hvad for en balaclava kan i anbefale?

og hvorfor er den "dutch hooped bivy" så populær?(den virker populær her på forummet?, correct me if wrong) Kontra usmc goretex bivy? hvis man alligevel ikke skal sove med sin bivy lukkede over hovedet så kan man vel ikke bruge den lille stang der holder stoffet væk fra hovedet? De er begge goretex? [smile]

link til min bivy: http://stores.alleghenywholesale.com/-strse-1060/NEW--fdsh--UNISSUED-USMC/Detail.bok

tak på forhånd
-emil
0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #2 
Det er svært at give dig så konkrete svar, som du gerne vil have, da meget af det du spørger om er trial and error. Du prøver dig frem af, og finder ud af hvad der virker. Den ene nat fryser du, men så har du lært lektion og gør noget andet næste gang. Det er ihvertfald min mening.

Bivvy'en varmer stadig, selvom den ikke er lukket helt til, helt ligesom at din dyne også varmer, selvom den overhovedet ikke er "tæt". Dog vil jeg mene at du skal snørre den til omkring dit ansigt/hals hvis der er meget koldt (selvfølgelig ikke for hårdt).

Fordelen ved en hooped bivvy, er at du sagtens kan lukke den helt til, da "hooped"/Hoveddelen, gør at luften kan cirkulere derinde, og der højst sandsynligt også er en form for ventilering, evt. et myggenet. Derudover er en hooped bivvy også fed, fordi du har bedre mulighed for at lave en lille smile derinde, så som at læse. Men tilgengæld er den også dyrere, vejer og fylder mere.

__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
EmilSonne

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 207
Reply with quote  #3 
Når du siger ventilere bedre, hvad mener du så? Så man kan sove 100% lukket? Eller kondens?
 
Mit indtryk er at man ikke skal lukke sin bivy helt (efter hvad jeg ved af). Min kan ikke lynlåses helt til men kun med et lille stykke heavy duty velcro så der er i bund og grund adgang til luft( dog hænger der stof ned foran hullerne ret tæt for at der ikke skal kunne komme vand ind)
 
Jeg syntes det fedt at den bliver holdt oppe ved hovedet, men godt nok dyr i forhold til den jeg har[smile]
0
Vetus

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 504
Reply with quote  #4 
Emil.. jeg har ikke så godt kendskab til den bivi du har, fik dog set lidt på den Jens havde med til Sverige og hørt lidt om hans erfaringer med den, og efter hvad han sagde så kunne han godt tænke sig at den blev holdt væk fra ansigtede i regn osv. Jeg har aldrig selv ligget i den, men jeg har den danske også og den er såmen også ganske fin, men når det regner er du nød til at rulle rundt og ligge på siden eller maven for ikke at blive våd, også kan det godt blive en lang nat.. De "problemer" man har med at skulle ligge på en bestemt måde eller eller have et stykke stof klistrede til fjæset en hel nat, er der ikke med en Hollandsk bivi da den fungere som et lille en mands telt da hovedenden er løftede ( der er masser af plads til at have små stumper liggende ) og du kan rotere som du har lyst til om natten, der er også mulighed for at du kan have en mindre rygsæk liggende i fodenden hvorved bivien bliver løftede væk fra dine ben. Jeg har endnu ikke været ude for at min danner kondens men det er jo også Goretex så den skulle jo gerne kunne ånde [smile], jeg har ikke haft et termometer med inde i min bivi men vil da godt vove den påstand et du har det et par grader varmer i den i og med den er vind tæt og helt lukket dog er der indbygget myggenet i den til de varme sommer aftner og det er også muligt at lufte ud i den selv om det står ned i stænger uden at blive våd, vi havde vel en 3-4 grader om natten i Sverige og jeg havde det dejligt om natten [smile] Så hvis jeg ikke kan ligge i min køje, er den hollandsk bivi helt klart blevet min nummer 2 løsning for en god nattesøvn [smile] og sidst men ikke mindst pakstørrelse og vægt er meget li den dansk, den vejer lidt mere grundet alu stang og lidt mere stof men det bliver helt klart opvejet af en bedre natte søvn [smile].. Jeg ved ikke hvad din bivi ligger på prismæssigt men mener jeg har givet nogenlunde det samme for min Hollandsk som for min Danske hvilket er i omegnen af 1000.-kr

Vh.

__________________
/Vetus

Make one trip in bad weather - and you`ll learn more than on a hundred trips in nice weather.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.