Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #1 
Hej Skovfolket[smile]

Dette er min lille historie - om noget jeg virkelig har manglet.

Som så mange andre herinde elsker jeg at tage på ture - gerne længere og flere overnatninger. Når jeg færdes herhjemme i DK og 'dyrker' bushcraft går jeg sjældent op i vægt af mit grej. Jeg slæber glædeligt store økse og save med - men dilemma kommer først når turen strækker sig ud over de normale 3-5 dage.
Derefter planlægger jeg mere fornuftigt efter vægt og nød, altså og det er et 'must' for mig at slæbe de ekstra kilo i min oppakning. Om den valgte genstand har flere plus end minus'er osv.

Mit største problem til dato har været min Sav - Jeg har i flere år forsøgt mig med løsninger ala Bucksaw, Bøjlesav, Fukssvans osv osv. Den genstand jeg bruger mest på længere ture en nemlig min Sav. Der er effektiv og kræver mindst kræfter og så er den samtidig sikker. Man ønsker ikke skader når man står i Vildmarken.
De sidste 2 år har jeg på disse lange ture brugt en EKA Trekantsav.


EKA sav og Snitteøkse. Værktøjet på 20 dags tur med Don i Sommers.

Denne kombi har fungeret fint - men har aldrig været optimal. EKA saven er med sin form ala en trekant ikke speciel venlig til at save større stykke træ til brænde samt træk længden bliver meget forkortet.

For ca 2 mdr siden snakker Don og jeg så mobil, ja det gør vi hver morgen[wink], men lige denne dag falder snakken over vores Sav-problem på disse ture. Don sender link på video ang 2 forskellige save som vi mente ville kunne bruges.
Snakken gik frem og tilbage om 'for & imod' men efter lidt snak bliver det til jeg kontakter BC.DK (Jesper/Formanden) om han ikke ville bestille en Sav hjem til mig.
Snakken gik og jeg fortalte om Don & Mine tanker, Jesper lød overbevist og ikke længde derefter have jeg en Sav - en Boreal 21! [smile]

For at alt skulle være fair som med den meste af mit grej har jeg siden jeg fik den så testet og samlignet.
Den Boreal 21 har været sat op mod Fukssvans, Bucksaw og ja EKA. Jeg mener at denne test for mig har haft størst betydning imod min EKA - men for at være 100% ærlig har Boreal 21 saven slået dem alle, ikke en sav har kunne måle sig med denne.

Jeg har samlignet Boreal 21 vs EKA i lidt billeder jeg her vil dele med jer. Dette er mine vuderinger og synspunkter bare så alle ved det.


 
Begge er save som folder nemt sammen. Boreal 21 vejer 540 gr - EKA vejer 465 gr


Boreal 21 er 55 cm - EKA er 53 cm.


Alle slags klinger passer på disse save - Jeg købte min sav fra BC.DK med en speciel aggressiv klinge og købte yderligere en hard Wood klinge. Jeg er mega fan af den aggressive. Den er tykkere i gods og tænderne er lagt hårdere ud, den æder sig igennem træ.


Begge save når foldet ud, lig mærke til EKA's trekantform - man mister meget savlængde.


Boreal 21 folder smart sit yderste stykke ned og gør saven til en 'Rammesav'. Kan derved save meget større diameter af træ.

 
Boreal 21 er robust.


Foldet sammen fylder den intet bag en sidelomme.


Men det rigtige værktøj nyder man skoven endnu mere.


Håndtaget er noget af det mest behagelige at holde på, trods saven er af alu og kan føles kold gør plastik håndtaget som fingerne lukker om at man slet ikke rammer alu. Gennemtænkt.


Med denne sav er brænde ikke længere en 'opgave' - det er seriøst bare fedt.


Jeg har i længere tid nu kunne teste og samligne - intet negativt at sige om Boreal 21. Den er robust, mega nem at folde sammen og ud. Ingen dele falder fra hinanden og klingerne skiftes nemt hvis man bare har et multitool eller tang.
Skal jeg rose EKA for noget er det at den har 'ekstra' klinger med i sit design. Men selv den del virker overskygget med Boreal 21 for den er så 'stram' i samlet tilstand at jeg 'næsten' vil sige at det ikke kan lade sig gøre bukke en klinge.
Ellers er tricket at rulle en klinge samme og have i sin gryde/Bushpot.

Jeg er tosset med denne Boreal 21 og derfor at jeg også ville dele denne med jer. Ved flere synes at en god sav er vigtig til de længere ture.

Håber i kunne bruge dette - jeg har i hvert fald fundet min 'tur-sav'. [smile]

Tak fordi i kiggede med.

Kommentar er altid velkommen.
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Knivmanden

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 152
Reply with quote  #2 
Virker til at være den perfekte tursav [smile]
måske den skulle blive fast lager vare hos BB [wink]

Knivmanden

__________________
" Intet liv uden kniv "
"one is none,two is one"

https://www.instagram.com/finessefishing/
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,202
Reply with quote  #3 
Har haft kig på denne sav i noget tid og havde ellers bestemt mig for ikke at købe den, nu er jeg ikke så sikker[wink]

Tror den ryger på listen igen [smile]

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #4 
Hvad vil den koste er sikker på Jesper kan sælge nogle stykker hvis prisen er fornuftig.
__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #5 
Har lige været inde og se minsandten den er i sortimentet, er det den tørt træ klinge du har på ?
__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #6 
X-ray: De klinger jeg har er begge træklinger, hard wood- Dog er den aggresive klart bedst.
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #7 
Der ryger en bestilling af sted til Jesper næste måned.
__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #8 
Spændende at læse om dine oplevelser og overvejelser om sav. Det er lækket præsenteret og velovervejet. Vi deler samme perspektiv om langtur når det kommer til sav, det er et vigtigt redskab. Jeg har to minusser ved boreal 21. Til langturen vil jeg fortrække en rammesav i træ og det vil jeg fordi jeg kan snitte nyt hvis noget knækker og jeg kan snitte afstandsstykker i forskellige længder og bruge forskellige længer klinger. Til brande vil jeg gerne havde noget der er lidt længere end boreal 21 og til snitteprojekter noget i samme længde eller en lille smule kortere. Til weekender og dagsture, betyder det ikke det store at saven ikke kan laves med snittekniven, der er det bare fedt at det er kompakt og hurtigt at pakke ud og pakke sammen. Det var mit personlige minus 1. Minus 2 er ikke et rigtigt minus, det går bare på det faktum at materialet ikke er true wilderness, følelsen af træ og synet, er en vigtig faktor for mig. Men vil uden tvivl anbefale folk som ikke deler mine to minusser at købe en boreal 21, for det er det bedste bud på en tursav jeg har set i ikke true wilderness materialer. Tak for tråden Lumber [smile]
__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,668
Reply with quote  #9 
God review Lumber.
Flotte billeder, godt sammensat med tekst. [thumb]

Glæder mig til at prøve den.


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
biotopp

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 238
Reply with quote  #10 
tak for en god gennemgang af saven, det er klart et stykke værktøj jeg vil overveje at anskaffe.
jeg har haft en del forskellige save igennem mine hænder i  årenes løb og denne ser ud til at adressere nogle af de "problemer" jeg har haft med mange af dem, kan rigtigt godt lide den ekstra klinge længde i forhold til div foldesave bla Barco, opinel og lignende save og rammens udformning i forhold til EKA saven

__________________
Mand binder krog på line. 
Mand kaster krog i sø. 
Fisk bider på krogen.
Mand hiver krogen ind. 
Mand spiser fisk. 
Hvor svært kan det lige være, det der lystfiskeri?
[biggrin]

Topper
0
Knivmanden

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 152
Reply with quote  #11 
Har netop nu bestilt en boreal sav i BB, glæder mig til den skal straffes [thumb]

Knivmanden

__________________
" Intet liv uden kniv "
"one is none,two is one"

https://www.instagram.com/finessefishing/
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #12 
Super 'kniv/sav/økse-manden' [wink][wink][wink]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.