Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #1 

Brændenældesuppe til 4 personer

½ pose (ca. 250 gram ) unge brændenældeskud fra skovbunden – pluk dem længst væk fra hundeluftere :)
4 store kartofler
4 gulerødder
1½ løg
2 fed hvidløg
1 hønse bouillonterning
1 liter kogende vand
½ flaske cremefine
1-2 pakker bacon i strimler

serveres m. brød el. flutes til.

Det er bedst når man er to – det går hurtigere og er klart det mest hyggelige. Helt små og meget friske skud blev høstet.
[braendenaelder_til_suppen] 
I området hvor jeg bor er der mange frøer. Det her er en brun frø. Det kan man se pga. aftegningerne og farven naturligvis. (Den smager ikke godt i suppen [crazy])
[brun_froe] 
Efter at have kogt i ca 25 min er suppen klar til at blive blendet.
[kogte_braendenaelder] 

Fremgangsmåden for brændenældesuppe

Pluk/klip de nye skud fra skovbunden. Maxiflex handsker er glimrende til formålet, da du med dem på nemt har kontrol over saksen og derved sikrer dig kun at få topskud og mindst muligt stængel med hjem. – nåh ja og en bi ting, du bliver heller ikke brændt på hænderne :)

Skyl brændenælderne grundigt og gerne i mindre portioner med et dørslag og rindende vand. Der sidder ofte små insekter i skuddene og de forsvinder ud gennem de lidt større huller i dørslaget. Behold dine handsker på til denne opgave. Nogen foreslår at man skyller brændenælderne med kogende vand, men hvorfor spilde energi på det når du fint kan ordne dem med handskerne på.

Selvom du har klippet topskuddene af med mindst muligt stængel, vil det være en rigtig god idé at efterklippe dem. Bladene kan blendes lige så fint og opnår konsistens som stuvet spinat, mens stænglen giver trevler i din suppe.

Varm olie eller smør i en gryde og svits først løgene deri, derefter tilsætter du brændenælderne. Når du har rørt lidt i dem i en ca. fem minutter, tilsættes kartofler, gulerødder, en liter kogende vand og din hønsebouillon. Lad retten småkoge i 25 minutter med låg på.

Imens at det hele koger, kan du lave din bacon i micro ovnen. Hvis du vil have et fedtfattigt men velsmagende resultat og uden baconlugt i hele huset, så gør du sådan her: På en flad tallerken ligger du to stykker køkkenrulle. Baconstrimlerne ligger du side om side på papiret. Når tallerkenen er fyldt, ligger du to stykker køkkenrulle oven på strimlerne. Sæt micro ovnen på fuld effekt og give dit bacon ca. 4-6 minutter derinde. Åbn nogle gang undervejs og se at det ikke brænder på. Når du er færdig har du det sprødeste bacon og køkkenrullen har suget alt det overflødige fedt. Gentag proceduren igen indtil du har alt dit bacon klar.

Når det hele er kogt, tager du gryden af varmen og blender det i nogle minutter. Du er færdig når du kan fornemme at det har en ensartet flot grøn kulør og er uden klumper. Tilsæt cremfine og lad den koge op engang.

 

Varm brød eller flutes på brødristeren og knus dit sprøde bacon i en lille skål så dine gæster selv kan dosere mængden. Herligheden er klar til servering,
- Bon appetit :)


[ting_du_skal_bruge_til_suppen] 

[stegt_bacon] 
[braendenaeldesuppe] 

Vigtig viden eller ligegyldig info?

 

  1. Ifølge Lægemiddel-styrelsen er der risiko for allergiske reaktioner, hvis du spiser brændenælde.
  2. Hvis du brænder dig så er brændenælden i besiddelse af sin egen modgift. Klem noget af saften ud og smør det på det sted hvor du er blevet brændt. Det virker!
  3. Forskere har bevidst at brændenælden har et højt indhold af flavonoider. Flavonoider bekæmper betændelsestilstande, og derfor kan brændenælden bruges til behandling af gigt. Brændenælden kan også bruges til behandling af forstørret prostata. Roden af brændenælde indeholder steroider, der hæmmer det enzym i kroppen, der får prostatakirtlen til at vokse.
  4. Det er særligt godt for ammende at spise brændenælde, da den ikke bare er rig på vitaminer og mineraler, men også stimulerer mælkeproduktionen. Da brændenælden også har et højt indhold af jern er den også god til behandling af blodmanglen.
  5. Den inderholder A & C vitaminer, og der findes ikke nogen anden dansk plante, som er rigere på de såkaldte næringssalte kalcium, kalium, fosfor, jern og kisel.

Teksten er skrevet af Bjarke Petersen (ejer af paaskovtur.dk) og er copyright beskyttet. Må ikke kopieres uden forudgående aftale.

0
Kim

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 10
Reply with quote  #2 

Spændende det skal prøves - Tak for opskriften[smile]

MVH Kim 

0
Nybro

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 246
Reply with quote  #3 
Lækker how to, det vil jeg se om ikke jeg kan nå at prøve lørdag... Mange tak
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #4 
Nice - Hr.P[biggrin] Det lugter af en invitation[tongue][biggrin]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #5 
bacon, godt træk, det andet lyder også godt
__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #6 
Quote:
Originally Posted by Lumberjack
Nice - Hr.P[biggrin] Det lugter af en invitation[tongue][biggrin]


Du/I kommer bare - men man skal selv være med til at plukke så. Det tager en evighed at samle de nødvendige antal gram....det er jo netto vægt når stænglerne er sorteret fra [wink] Men det smager så fuglene synger [thumb]
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #7 
Quote:
Originally Posted by Lars
bacon, godt træk, det andet lyder også godt


Bacon er The-Next-Level indefor AL madlavning. Selv pandekager med is kan nå nye gastronomiske højder med BAYKONG [biggrin] [biggrin] [biggrin] [biggrin]
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,687
Reply with quote  #8 
Ser godt ud Hr. P.

God og nem gennemgang, beriget af dine fine billeder [thumb]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.