Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,202
Reply with quote  #1 
Jeg overvejer at købe en Wetterlings Buddy. Hvad er jeres erfaringer/meninger om den?

Jeg har i forvejen den lille skovøkse fra Gränsfors og har klaret mig fin med den, men tænker at jeg "har brug for" både en større og mindre økse [smile]

Jeg skal på vandretur til Norge til sommer og vil gerne have en økse med, men synes at min lille skovøkse bliver for stor at slæbe med.

Synes jeg har læst herinde at flere har sådan en, kan dog ikke finde trådene hvori det står.

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #2 
En super lækker, kompakt håndøkse med en totallængde på 27 cm, som hverken fylder eller vejer meget i rygsækken, men trods størrelsen faktisk leverer et forbavsende godt stykke øksearbejde! Jeg bruger primært min som snitte økse, eller på dagture i skoven, da den netop er nem at gemme væk i en rygsæk. Jeg mener den vejer lige omkring 700g. Jeg købte min, netop for at have en mindre økse til rådighed. Det var så bare bonus at den ligger godt i min hånd til snittearbejde derudover. Så det er en klar anbefaling herfra [smile]
__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
mrtr15

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,463
Reply with quote  #3 
Hej jeg har den også og syntes lige som Janette at det er en super lille håndøkse til blandandet snitearbejde og den slags arbejde og dejlig næm at have med i tasken kan også kun andbefale den men vile nok til en vandre tur i norge vælge en der er lige en numer støre så som foreksembel wetterlings-hunters-hatchet-115
da den lige er de der 13 cm længer og lidt tunger gør den mer egnet til det lidt grover arbejde så som brande men den er jo selvfølgelig også lidt tunger vejer ca 1kg 

__________________
(Hall Russerern)
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,202
Reply with quote  #4 
Ok. Lyder som en super økse.
Men som du skriver Mogens, bliver den nok lidt kort til Norgesturen.

Har også overvejet Grânsfors vildmarksøkse. Ca. samme vægt, bare længere. Så kan jeg udnytte vægten bedre.

Så mange økser og så få penge [smile]

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
mrtr15

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,463
Reply with quote  #5 
ja kender godt det der problem men jej har nu fået samlet alle de weterlinger som Jesper sælger over tiden kan også være det er den der buchmand du skal satse på for det er en meget alsidig også 
__________________
(Hall Russerern)
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #6 
Quote:
Originally Posted by jgn
Ok. Lyder som en super økse.
Men som du skriver Mogens, bliver den nok lidt kort til Norgesturen.

Har også overvejet Grânsfors vildmarksøkse. Ca. samme vægt, bare længere. Så kan jeg udnytte vægten bedre.

Så mange økser og så få penge [smile]


Jeg har sløjd øksen fra Gransfors ( den samme som vildmark øksen,bare med et snittet skæfte ) og jeg er sindsyg glad for den, den bruges til alt fra skeer, kuksaer osv til afgrening og små ting i lejren, men glem alt om at begynde og fælde træer med den, for det er den bare for lille til og du har jo også lille skov økse, men du vil ikke blive ked af at have købt vildmark øksen [wink]

Jeg har selv lige gået den anden vej og har købt lille skov økse, fordi min sløjd økse blev for lille til alle opgaver og jeg ser ikke mig selv for brug for andre økser. Tja jo der er lige den store carving økse fra Gransfors, hver gang jeg ser den er jeg nød til at røre mig selv på upassende steder, for den er bare for lækker og håber snart den kan blive en del af samlingen [smile]
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,202
Reply with quote  #7 
Gränsfors laver bare fede økser[thumb]
De er lidt tyndere i profil end f.eks Wetterlings og det kan jeg godt lide.
De bider dybere, men har også større tendens til at sidde fast i træet.

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Skogstroll

Registered:
Posts: 67
Reply with quote  #8 
Til det formål har jeg min Gränsfors Outdoor Axe. Som let vandretursøkse, snitteøkse og andet finarbejde
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.