Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Raldozer

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #1 
Hejbushcraftere

Jeg er på udkig efter en allround økse til brug i skoven. Den skal primært bruges til etablering af lejr, brændekløvning osv. men må også gerne være til at bære (ikke aaaalt for stor og tung). Jeg har primært ejet mindre økser til snittebrug, men synes nu det var på tide med en mere "rigtig" økse. 👍

Pt. ligger valget mellem Wetterlings Outdoor Axe og Hultafors Classic Hunting Axe. Er der nogle af jer der har erfaring med de nævnte økser? Eller eventuelt kan anbefale andre økser der ville dække mit behov?

På forhånd tak.
0
MalteDK

Registered:
Posts: 245
Reply with quote  #2 
Hej
Jeg har begge økser og de er faktisk ret forskellige, selvom de umiddelbart ligner hinanden. Hultafors er tungere og bedre til at flække brænde med - ikke bare på grund af vægten men også på grund af hovedets konvekse facon. Wetterlings 118 er lidt lettere og mere handy. Den er faktisk en rigtig fin snitteøkse på trods af længden.
Efterhånden bruger jeg Wetterlings mest ... bl.a. fordi jeg vælger at tage Hultafors længere HY20 med, hvis der er store mængder brænde der skal håndteres.
0
Raldozer

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #3 
MalteDK: Det giver meget god mening. Hvor meget tungere er Hultaforsen ift. Wetterlings'en?

Jeg har også er godt øje til Gränsfors Bruks Small Forest Axe, men synes hoveds meget smalle profil giver anledning til (meget) lidt bekymring ift. fx kløvning af brænde. Dog tiltaler skaftets mere smalle profil mig en del... Og så er den, på en god dag, kun 100 kr. dyrere end de andre.
0
MalteDK

Registered:
Posts: 245
Reply with quote  #4 
Hultafors 1201 gram
Wetterling 1087 gram
Skafterne ser identiske ud - så vægtforskellen ser ud til alene at dreje sig om hovederne. Selvom en difference på 114 gram ikke lyder af meget - så er det mærkbart, når en ½ meter lang økse bruges 1 hånds. Til gengæld slår den så også hårdere.
Skriv en PB, hvis du er interesseret i at købe min Hultafors (uden masken - som alligevel er ret ringe) .. den er i perfekt stand, og vi skal nok finde ud af en fornuftig pris. Den eneste grund til, at jeg ikke længere bruger øksen er som sagt, at jeg tager HY20 med samme hovedform og 15 cm længere skaft med i stedet, hvis Wetterlingen forventes at blive for klejn. 
0
Grejs76

Registered:
Posts: 104
Reply with quote  #5 
Jeg har et DSI 2 hoved på 50 cm Hultafors skaft, som jeg ville tage med. GF Small Forest axe er et godt køb, som de fleste er tilfredse med, og prisen er ikke at kimse af, kvaliteten taget i betragtning. Den ville jeg vælge.

Mikael
0
broelling

Registered:
Posts: 206
Reply with quote  #6 
Wetterlings Bushman er en decideret allround-økse, og jeg er megaglad for min. Den kan anvendes til det hele, og er bl.a. en ret god kløveøkse taget dens kleine størrelse i betragtning.
__________________
"Run to the bedroom, in the suitcase on the left You'll find my favourite axe..."
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.