Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Gjøltrold

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 171
Reply with quote  #1 
Fandt denne fætter på en gåtur for et stykke tid siden, jeg kan ikke finde ud af hvad det er for en.
Er der nogen der kan genkende bæstet?

Attached Images
jpeg image.jpg (504.78 KB, 47 views)


__________________
Nemophilist

0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #2 
Det er en snerresværmer larve, som senere bliver til en aftensværmer. [smile]
__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Gjøltrold

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 171
Reply with quote  #3 
Jeg takker mange gange :-)
__________________
Nemophilist
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #4 
Det var så lidt Gjøltrold. Jeg tænker lige pludselig på om de mon kan spises!? [biggrin]
__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Gjøltrold

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 171
Reply with quote  #5 
Sjovt, jeg har haft samme tanke[smile] Synes måske at farverne er forkerte mht. indtagelse. Ud fra deres spisevaner, burde er vel ikke være noget til hindring for en lille snack
Det er nu også begrænset hvor mange slags larve/insekter jeg har spist. Det bedste insekt synes jeg er myrer, dejlig syrlige, græshopper er heller ikke værst, bænkebiddere, aarh, så skal jeg sku være sulten, melorme de er ok, smager ikke rigtig af noget. Har i nogle anbefalinger ud i det kulinariske insektkøkken?

__________________
Nemophilist
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #6 
Haha, jeg tror du er lidt mere bevandret udi i insektindtagelse end jeg. Larve og myrer kan jeg erindre smagen af, men græshopper har jeg til gode. Og bænkebidere? Så skal de følges på vej af noget whiskey eller lign. [smile] 
__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
michael james

Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #7 
Håber det er ok jeg hiver i en ældre tråd.
Melorme og græshopper stegt i varm olie med lidt krydderi efter eget valg, er en hyggelig snack.
Prøvede nogle store fede hvide larver i Orinoco deltaget i Venezuela, der smagte lækkert ligesom grønne hasselnødder friske fra træet, (ved ikke hvad de hedder. Nogen bud?) man skal bare lige tage sig sammen til at bide hovedet af den første. utroligt sundt og nærende.
0
Gjøltrold

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 171
Reply with quote  #8 
Jeg har også fået melorme  stegt i en chili/krydder marinade, det var ret lækkert
Det er underligt som insekter kan smage. For et par weekender siden var jeg på tur med vores roverklan, der var en nogle fede larver i det brænde vi havde til rådighed, de smagte af gulerødder!! Det var vildt underligt.

__________________
Nemophilist
0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #9 
spændende, jeg synes der så regel smager af dødt muldet træ [smile]
0
Rapanden

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 649
Reply with quote  #10 
Sad forleden og læste lidt om det at spise insekter, og mht. bænkebider så lød beskeden at de skulle fryses ned, for at slå eventuel indvoldsorm ihjel... Er der nogen af jer der har mere viden omkring problemet med orm i dyrene, hvor udbredt er det, altså hvor stor er den reele risiko, og er det alle insekter og larver der kan indeholde det? Og kan indvoldsorm ikke slås ihjel ved kogning eller gennemstegning? Ville nemlig gerne forsøge mig med insekter i det fri, men der er jo ikke lige mulighed for en tur i fryseren...
__________________
Jeg bruger ikke bare naturen, jeg har brug for naturen!
0
snapsi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 1,272
Reply with quote  #11 
så vidt jeg ved er bakterier og parasitter et rimelig stort problem ved insekter. så fryse dem ned lyder som en rigtig god måde at dræbe dem på. at koge dem virker nok også tror bare det bliver noget mos [smile]
__________________
Bushcraft is a treasure trove of wisdom, that enables us to feel a real kinship with the landscape
0
Sanduglen

Samler
Registered:
Posts: 109
Reply with quote  #12 
Har du evt. et link til de frosne bænkebidere og deres indvoldsorme, Rapand?

Jeg har taget lidt skade af min uddannelse, og nu plager det mig noget, hvad det er for nogen orme bænkebiderne kan smitte os med. Det er også lidt spøjst med anbefalingen af frysning, rigtig meget kryb og bakterier overlever jo fint en tur i fryseren. Så selvom det måske nok er effektivt mod nogle specifikke bæster, så tænker jeg ikke lige frysning som generel egnet metode til at gøre usikre fødevarer sikre.
0
Rapanden

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 649
Reply with quote  #13 
Det er desværre ikke en særlig videnskabelig artikel, så ved ikke hvor meget du kan bruge, men kom her fra:
http://www.dr.dk/udeliv/artikler/baenkebidere.asp

Det med frysning synes jeg i øvrigt jeg har hørt flere gange før, også med eks. noget parasit-værk i fisk (til sushi)...
Men har intet at bakke det op med... :/

__________________
Jeg bruger ikke bare naturen, jeg har brug for naturen!
0
Sanduglen

Samler
Registered:
Posts: 109
Reply with quote  #14 
Nej, de har jo desværre ikke været så venlige at skrive hvilken spændende slags indvoldsorm det er. [frown]

Men den med frysning og sushi kendte jeg egentlig godt - nu hvor jeg er bliver mindet om det - så den er sikkert god nok til nogle formål...
0
Gjøltrold

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 171
Reply with quote  #15 
Hvis man tilbereder insekterne ved varme,(gennemstegning) vil det vel også slå evt "aliens" ihjel. Når man anbefaler frysning er det, mig bekendt, kun ved mad der ikke tilberedes, såsom sushi, koldrøgning og (måske) saltning.
Jeg må indrømme, jeg har ikke tænkt så meget på indvoldsorm, når jeg har spist insekter, men det er heller ikke i kilovis jeg fortærer, mere små smagsprøver, så det er vel lidt som russisk roulette mht ormene m.m.
Det er i alle tilfælde ikke noget der skræmmer mig. Jeg tænker nok mere på risikoen i dagligdagen ved feks. håndtryk. når man tænker på hvor dårlig folks toilethygiejne er. eller det at røre ved kontanter!

__________________
Nemophilist
0
Miland

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 182
Reply with quote  #16 
Quote:
Originally Posted by MadeInWoodland
Og bænkebidere? Så skal de følges på vej af noget whiskey eller lign. [smile] 


Tror du ikke nærmere at du skal have en masse whiskey FØR du begynder at gnaske bænkebiddere? [tongue]
0
Miland

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 182
Reply with quote  #17 
@Gjøltrold - flot larve du havde fundet der... de er sgu lidt fascinerende de der små omvandrende kulørte pølser [smile]
0
Steen

Avatar / Picture

Jæger
Registered:
Posts: 190
Reply with quote  #18 
Jeg fik ædt en del græshopper og kæmpe kakkelakker i thailand, de bliver GODT stegt også med et salt krydderi på, det smagte faktisk rigtigt godt  [wink]
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.