Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
gummianden

Samler
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #1 

Jeg har en god ven der siden han var dreng har samlet på kranier, og efter at have været skabsbeundre af hans samling i flere år har jeg endeligt fået startet min egen samling. Jeg er endnu ikke begyndt selv at kaste mig ud i arbejdet med at holde ormegård for selv at forvandle de døde dyr til skeletter (har det faktisk meget bedre i træværkstedet end med døde dyr, så er glad for at min kammerat kan levere nogle ret rene kranier der ikke rigtigt kræver noget arbejde).

Jeg synes det er fascinerende at kunne studere dyrene, deres tænder osv på helt tæt hold, så tænkte at jeg lige ville dele et par billeder med jer:

P6300009 (Medium).JPG Bæveren Benny var første kranie i samlingen, fik den som en julegave af min ven (hvilket var med til at overtale min kæreste til at det selvfølgeligt skal stå i stuen). Benny har været med i fritidsordningen hvor jeg arbejdede hvor børnene var rigtigt nysgerrige og fik lov til at studere og pille lige så tosset som de vil.

Noget af det mest imponerende ved bæveren er i mine øjne dens tænder, og ikke de store fortænder som selvfølgeligt også er imponerende, men dens tyggetænder har et imponerende labyrintagtigt mønster som jeg har brugt langt tid på at beundre:
P6300015 (Medium).JPG

Næste kranie på ønskesedlen blev en næsehornsfugl, et sjovt kranie både fordi det er en ret unik fugl,og fordi fuglekranier er utroligt lette. Sådan en fik jeg så forleden, så noget navn har den ikke fået endnu:
P6300017 (Medium).JPG  Kom gerne med navne forslag. Som en lille bonus fik jeg et mongoose kranie, et kranie der ser ret drabeligt ud:

P6300013 (Medium).JPG  ... En rigtig dræber, hvis det ikke lige var for størrelsen:
P6300012 (Medium).JPG  ... Så fandt jeg også noget at bruge tændstikker til (ud over dette bruges de jo kun til at tjekke om olien er varm nok til fondue).

Det er samlingen indtil nu, lille men dog startet. Er der andre herinde med denne særprægede hobby? __________________
Det er ikke ligefrem bushcraft, men derfor kan det jo godt inspirere: Turbeskrivelser, oplevelser og inspiration.
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,692
Reply with quote  #2 
Flotte kranier og billeder. [smile]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #3 
Speciel hobby, men super cool synes jeg[wink]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.