Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
freakbrother

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 108
Reply with quote  #1 
Hejsa folks.
Jeg leger med tanken om at lave en kniv selv. Eller...klingen vil jeg købe, men skæftet, vil jeg selv lave.
Jeg kunne godt tænke mig at lave det i læder.
Nogen der kan anbefale en god bog eller metode, jeg kan anvende?
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #2 
Her er to tråde om emnet foruden din egen, de har det info man behøves http://www.bushcraftdk.websitetoolbox.com/search?keywords=l%C3%A6dersk%C3%A6fte&searchin=message&member=&do=findposts&id=&replies=atleast&numreplies=0&daterange=0&custdatefrom=&custdateto=&sort=&order=desc&radio_showas=threads&btnSearch=Search&action=doSearch

Det er bare som at skæfte alt andet. Knivtangen skal bare være gennemgående og front og bagholken skal kunne holde på læderskiverne. At slibe læderfladerne lidt med sandpapir er et godt råd, det giver lidt ekstra for limen at gribe fat i. Lumberskniv er et skoleeksempel, metal som front og bagholk samt. en knivtange som går igennem hele skæftet. 

Ved ikke hvor velbefaren du er. Forstår du mig når jeg bruger ord som tange og holk?

__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
freakbrother

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 108
Reply with quote  #3 
Takker Bertram. Jeg er rimelig uerfarn, men jeg ved godt hvad tange er. Med holk, så forstår jeg at det er noget som sidder i begge ender af skæftet for at kunne holde på det. Er det rigtigt forstået?
Hvis det et rigtigt, kan jeg forstå at jeg må lave mine planer om. Jeg havde tænkt at købe en af condors klinger fra bushcraft butikken...
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #4 
Quote:
Originally Posted by freakbrother
Med holk, så forstår jeg at det er noget som sidder i begge ender af skæftet for at kunne holde på det. Er det rigtigt forstået?


Ja, det er helt rigtigt. 

Det er klart bedst hvis tangen er lang nok til at gå hele vejen igennem skæftet, når man arbejder med læder skiver eller birkeskiver. Et alternativ kan være at overlappe en forkort tange med et stykke jern og på den måde lave en tange som er gennemgående, det har jeg selv gjort, det dur men kniven bliver mere følsom overfor at slå på den. Det optimale vil være at vælge en anden klinge som har en lang nok tang eller at skæfte ud af et stykke (eller kun med indlæg der hvor der er tange). 

En kniv med læderskæfte er en fed ting, så den ide syndes jeg bestemt du skal holde hast i. 

__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #5 
Quote:
Originally Posted by freakbrother
Jeg havde tænkt at købe en af condors klinger fra bushcraft butikken...


Sælger Jesper ikke kun fulltang Condor klinger til skaller?

Er vi enige om at det er sådanne her en type klinge du ønsker at skæfte med læder? 

60255-t.jpg 

__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Morfmir

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 155
Reply with quote  #6 
Quote:
Originally Posted by freakbrother
Takker Bertram. Jeg er rimelig uerfarn, men jeg ved godt hvad tange er. Med holk, så forstår jeg at det er noget som sidder i begge ender af skæftet for at kunne holde på det. Er det rigtigt forstået? Hvis det et rigtigt, kan jeg forstå at jeg må lave mine planer om. Jeg havde tænkt at købe en af condors klinger fra bushcraft butikken...


Condor klinger er fuldtanget de egner sig ikke til læderskæfte.

/Thomas
0
freakbrother

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 108
Reply with quote  #7 
Jeg har fuldstændig misforstået mit eget projekt. Havde en forestilling om at de godt kunne bruges. Til gengæld har jeg så en ældre mora klinge liggende, som jeg kan prøve kræfter med. Så jeg vil kigge de foreslåede tråde igennem.
Tak for hjælpen
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #8 
Ok, beklager at jeg ikke luret noget før at vi snakket om hver sin type klinge. Kender ikke nogle som har lavet skaller i læder, personligt vil jeg ikke gøre det. Men har du en mora klinge liggende, så vil det ikke være spor tosset at fortsætte projektet og få skæftet den.
__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.