Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #1 
Jeg blev advaret da jeg købte min lille Gransfors snitte økse, at jeg ville ende med at købe flere og i får sgu ret i det, for straks efter købet af min først økse faldt jeg for deres store sløjd bill og har gået og savlet over den lige siden, men chancen er der måske nu for at købe den labre økse.

Det skal siges at den skal kun bruges til snit ikke andet og jeg har kigget på the goodstuff shop og efter hvad jeg kan se, så er der 3 udgaver af den samme også blev jeg sgu i tvivl hvad jeg skulle gå efter, men vil rigtig gerne have deres håndsnittede skaft på. Jeg linker lige til de modeller som jeg mener er den store sløjd bill, så må i meget gerne rette mig.

http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=189

http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=28321

http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=24594
0
Morfmir

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 155
Reply with quote  #2 
Quote:
Originally Posted by Ræven
Jeg blev advaret da jeg købte min lille Gransfors snitte økse, at jeg ville ende med at købe flere og i får sgu ret i det, for straks efter købet af min først økse faldt jeg for deres store sløjd bill og har gået og savlet over den lige siden, men chancen er der måske nu for at købe den labre økse. Det skal siges at den skal kun bruges til snit ikke andet og jeg har kigget på the goodstuff shop og efter hvad jeg kan se, så er der 3 udgaver af den samme også blev jeg sgu i tvivl hvad jeg skulle gå efter, men vil rigtig gerne have deres håndsnittede skaft på. Jeg linker lige til de modeller som jeg mener er den store sløjd bill, så må i meget gerne rette mig. http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=189 http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=28321 http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=24594


Har du prøvet en bil slebet økse før? Hvis ikke du har, burde du låne en først, og forsøge om det er noget for dig, inden du lægger så mange penge for en.

Det er væsentligt anderledes at huggen med bil ift. en  centerslebet. Den en fasede slibning har klart sine fordele men også sine ulemper. En centerslebet økse er mere allround og med noget øvelse kan den næsten det samme som en en faset. Men ikke omvendt.

Den en fasede er god til at hugge ting lige f.eks. er den god til lange skeskafter, økseskafter, buer og planker. Men den bider meget dybt hvis ikke man hugger parallelt med træet. Derfor er det let at komme til at lave ulykker med den hvis man skal hugge ud omkring laffen til en ske.

De to første økser du linker til er bil slebet med en fas beregnet til højrehåndede. Forskellen på dem er lille. Nummer to har en lille men når man bruger den meget tydelig spids på toppen af skæret. Den spids er rigtig god til at komme ind i små ellers svært tilgængelige steder. Den spids har første økse ikke. Den sidste økse du linker til er meget lig nummer to, men er centerslebet.

/Thomas0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #3 
Hej Thomas og tak for svar

Jeg må tilstå, at jeg har aldrig prøvet at bruge en bill før og det eneste jeg har prøvet er min Gransfors 37cm sløjdøkse.

Grunden til at jeg kiggede på en større var for, at få noget mere vægt så jeg ikke skal løfte økse så højt når man sidder og hugger, jo højere jo tættere på fingrene hvis du forstår mig og også for at få noget mere skær.

Jeg kan sagtens følge dig i fase vs centerslebet og det lyder som om,at jeg nok skal satse på en center slebet.

det er ikke sådan lige at komme i nærheden af en bill og prøve den
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.