Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
luske

Samler
Registered:
Posts: 33
Reply with quote  #1 
Hej forum.
Jeg har set flere herinde, der har lavet meget fint indgraveringsarbejde i træ. Bla, kuksaer og skeer med vikingemotiv, små vikingemænd på jagt mm. Hvilket værktøj bruger i til dette, når det skal være så fint? Og hvilken efterbehandling til at ridse det op med, kaffegrums?
/Luske
0
Morfmir

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 155
Reply with quote  #2 
2012-07-05 13.47.25.jpg 

Til det helt fine arbejde bruger jeg disse små knive. De to øverste er omkring 2 cm lange og 1mm tykke. Jeg har smedet dem selv.
De skal være ultraskarpe så jeg stryger dem ofte på en læderstrop med voks.
Man kan bruge forskellige ting til at fremhæve udskæringen. Kul støv, kanel, paprika, eller kaffegrums har jeg prøvet med succes.
Du kan købe lignende knive fra flexcut http://www.flexcut.com/kn300-whittlers-kit/

0
luske

Samler
Registered:
Posts: 33
Reply with quote  #3 
Ok tak for råd, den midterste ser god ud til det fine gravering. Jeg har været ved at se efter helt små billedskærer jern, men de er ret dyre. Jeg tror også selv jeg laver et lille jern og må have gang i kreativiteten
0
Morfmir

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 155
Reply with quote  #4 
man kan klare sig et ret langt stykke af vejen med en papir skalpel. Det brugte jeg længe indtil jeg selv begyndte at smede.

/Thomas
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.