Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Morten.H

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 181
Reply with quote  #1 
Hej med jer
Vil lige høre om nogen af jer brugere 3L Hydration system, og høre om i også bruger dem om vinteren og gør i noget specielt ved dem hvis i bruger dem om vinteren eller det kan de bare ikke holde til, her tænker jeg på slangen og samlingerne når det nu fryser, på forhånd tak
Hilsen Morten
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #2 
hvis det ikke isoleres, så fryser det til over tid som alt andet. Da jeg nød at toge på ture i en grønlænderkajak for nogle år siden, brugte jeg sådan noget. Vil ikke være spor bange for frost i slangen, men vil man kunne bruge det næste morgen, så er det jo med at huske at tømme slangen til natten......... er frosten slem, så vil systemet dog være mere til besvær end gavn. Generelt så sålænge man har tiden, så mener jeg at det dur bedst med en alm vandflaske i stål til vinterbrug. Opbevar den på hovedet og varm den ved siden af bålet hvis det fryser eller vandet bare er lidt for koldt til at det er en fornøjelse at drikke. i kajakken var det smart, fordi store bølger nogle gange gjord at man fik så travlt med at padle at man ikke kunne kunne fedte med vanddunke og alt under elastikker og snor på dæk bliver revet af, og alt i pakrummene er for bøvlet at nå til i højsø. Har du så travlt på dine ture? [smile]
__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Morten.H

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 181
Reply with quote  #3 
Hej Bertram
Mange tak for svaret jeg går også selv ind for en stålflaske, det var mere i tanken om at have ekstra vand med hvis der ikke er noget i nærheden,og jeg har ikke specielt travlt når jeg er afsted på tur det er på gå ben eller i kano jeg prøver mig lidt frem men mange tak
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #4 
Har du overvejet at koge eller filtrerer, istedet for at slæbe på vandet?
__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Morten.H

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 181
Reply with quote  #5 
Ja jeg har tænkt på det, men med det jeg har læst i den tråd om vand her inde så er jeg kommet meget i tvivl om jeg turde,for de steder jeg kommer mest lægger meget tæt på landbruget altså det vil sige at jeg er omringet af marker og da jeg er rimelig ny indenfor det her ved jeg ikke hvor sikkert det er med det jeg har læst herinde,jeg har dog haft kigget på sådan et filter her http://renovowater.com da det ligger i cirka samme prisklasse som sawyer mini og så kan jeg se at det er med et kulfiler i da jeg har hørt at det skulle tage lidt af jordsmagen, men jeg ville allerhelst bare kunne nøjes med og koge det hvis det er sikkert nok for jeg kan ikke lige se nogen grund til at købe sådan et filter hvis man bare kan kog vandet, og endnu en gang tak
Hilsen Morten
0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #6 
Mit Sawyer filter gik i stykke pga. frost, havde ikke læst manualen eller tænkt over det, men så længe det virket var det godt og effektivt. Nu koger jeg kun, en gryde er bare mere pålidelig hvad ang. holdbarhed. savner dog den lidt bedre smag mit filter gav vandet. Markerne kan være økologisk, dog er det med at undgå vandløb i DK - de har jo et så stort opland. Jeg tager altid fra vandpytter eller vådeenge. Helt optimalt springkilder som i Rold eller Vras, der kan man drikke direkte uden kog eller filter først.

Fra vandstedet til lejren transportere jeg i de alm. tynde 2 liters flasker som sælges i alle supermarkeder. Når de ikke er i brug kan de krølle/mases sammen, når de skal bruges puster jeg den ud igen. En koster kun en 2 kroner, billigere bliver det ikke.     

__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.