Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Mads

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 1,336
Reply with quote  #1 
Julemanden, eller måske var det nisserne der kom hurtigt i år. Det er ihvertfald min udlægning [wink] I sokken var der en lille EDC sag fra Tyske Böker designet af Chad Los Banos:

IMG_1923.JPG 
63 gram titanium og blad af VG-10 stål. Perfekt til at ligge i bukselommen til hverdagsbrug. Den kom fra fabrikken så skarp at den kunne tage hård af armen. 

IMG_1924.JPG

Kniven kan også bruges som money clip, hvis man skulle være så heldig at have for mange sedler på lommen. Mon det nogensinde sker [biggrin] Ellers kan den påmonterede pocket clip selvfølgeligt bruges til bukserne og det er muligt at flytte den til modsatte ende.

IMG_1925.JPG   
Den kom fint indpakket i en lille æske og med en nøgle til skruerne.

IMG_1927.JPG 
Her et billede af hvor smal den egentligt er 

IMG_1928.JPG 
Böker Subcom findes i mange forskellige versioner. Bare Titanium versionen findes i flere versioner med blad af 440c stål og med forskellige locking muligheder, Slip Joint og Frame Lock. Der findes også en billigere version med blad af AUS8 stål og her er titanium skiftet ud så man må holde om et par FRN (Fibre glass Reinforced Nylon) skaller. Rillerne rundt langs kanten og øverst på bladet giver et ret godt greb om den. 

IMG_1926.JPG 
IMG_1930.JPG 
Nu skulle den selvfølgeligt også testes på en lille snitte opgave, så junior mente vi skulle lave et par fløjter af hyld.

IMG_1934.JPG 
  IMG_1935.JPG 
Konklusion. Det bliver aldrig en erstatning for en god snitte kniv eller for ens hovedkniv til de mere grove opgaver. Når det så er sagt så har man et forbavsende godt greb om den og det var ikke pinefuldt at snitte de 2 fløjter. Den er godkendt som EDC kniv og er perfekt til de små hverdagsopgaver hvor den med sit design ikke vækker den store opsigt. Skulle den have vagt interesse må den enkelte vurdere om man vil betale ekstra for titanium og VG-10 stål. Jeg valgte blandt andet titanium modellen på grund af den lettere vægt men også lige så meget på grund af at modellen har en anderledes "thumb stud". På FRN modellen er denne af plastic og der har været lidt snak om at den kunne brække af. Titanium modellen med sin lave vægt gør at man næsten glemmer man har den i lommen. Lidt mere specs og data kan findes her:

https://www.boker.de/en/taschenmesser/boeker-plus/innovative-taschenmesser/01BO605.html__________________
We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children
0
C-X

Registered:
Posts: 261
Reply with quote  #2 
Sjov lille sag, men ligger Sønderborg ikke stadig nord for den tyske grænse? [wink]
__________________
The best hunt, is the next hunt.
0
Mads

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 1,336
Reply with quote  #3 
Det har ikke altid gjort det men i øjeblikket jo ;-) jeg var da også nød til at be en af mine tyske kolleger om at tage den med over grænsen da jeg som dansker ikke kunne få lov til at købe den
__________________
We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children
0
C-X

Registered:
Posts: 261
Reply with quote  #4 
Når du nu godt selv er klar over lovligheden omkring den, er det så ikke liiidt vovet, at fremvise den på et offentligt forum?
__________________
The best hunt, is the next hunt.
0
Linselusen

Registered:
Posts: 554
Reply with quote  #5 
Jeg læste dit indlæg 1 minut efter upload, og ville ikke være lyseslukkeren.

Tror du skal gemme den langt væk eller fjerne "thumb stud'en" til "shit hits the fan" [wink]__________________

Det bedste tidspunkt at plante et træ på, var for 20 år siden. Det næstbedste tidspunkt er i dag
0
C-X

Registered:
Posts: 261
Reply with quote  #6 
Ikke engang det, at fjerne thumb stud'en, er nok. Kniven har aldrig været og bliver aldrig lovlig - med mindre Pind laver total tryllerier med en ny knivlov, og det sker næppe. Den er konstrueret til OHO og det er desværre nok, som alt ser ud lige nu. Besiddelse er i sig selv forbudt.

Derudover bliver vi nok hurtigt enige om, at den er latterlig som våben, men sjov som en lille legesag til drenge og piger i alle aldre.

__________________
The best hunt, is the next hunt.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.