Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #1 
Jeg fik Kumungaen hjem i sidste uge, prisen med fragt løb op i 470kr og det syntes jeg rimeligt. Den er købt med henblik på batonering og ikke andet, jeg må indrømme at jeg var sgu nervøs for kvaliteten på den.

Kniven i sig selv er ok, der er ikke noget fedt eller cool den er stor og det var det jeg købte den for, håndtaget er pisse elendig at holde ved og med tiden skal jeg have ændret den. skeden der imod er rigtig fin til prisen tyk læder som nok skal holde rigtig længe, ikke noget billig plastik skrammel.

Jeg har brugt kniven hele weekenden til batonering og jeg har ikke lagt fingrene imellem, alt træ med knaster osv er blevet kløvet og man kan virkelig ikke se det på æggen af den! Så jeg er virkelig glad for den.

Det eneste jeg har gjort efter brug, er at stroppe den på læder og give den wd40 og det fungere super, jeg prøvede forresten hurtigt at lave feathersticks med den og andre små opgaver og det klare den faktisk rigtig godt, så har man en fin lille snitte kniv man vil skåne og absolut kun vil bruge til rigtig let og fin snitten, så kan den ?Kumunga sagtens klare de grovere snitte opgaver uden problemer.

Næste gang vi skal i skoven så tager jeg kun Kumunga, laplander og trapper med i skoven, det kan vi fint klare os med [smile]

Attached Images
jpeg image.jpg (599.79 KB, 40 views)

0
SørenD

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 409
Reply with quote  #2 
Den ser godt nok pænt effektiv ud.
Så denne video med den. Helt vildt hvor let den kan batonere igennem ret tykke og lange stykker træ.
Jeg holder mig dog til min Condor Bushlore, eftersom jeg kun synes at det er nødvendigt at batonere mindre stykker træ til opstart af bål. Når bålet først er godt i gang, så smider jeg bare stykker på, som ikke er batoneret, men savet ud med bacho laplander.

0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #3 
Jeg vil anbefale at håndtaget modificeres. Ellers er den en pestilens at hugge med, da det runde håndtag drejer i hånden.

Håndtaget jeg ikke har ændret, så meget, er på den korte model Rodan. Med håndledsløkke kan man hugge uden de store problemer.
På de længere modeller Varan/Kumunga er det nødvendigt at ændre håndtaget, så det ikke drejer i hånden. Mit er blot snittet med en kniv og rundet af med en fil. Finishen fra filen giver også en rimelig non-slip overflade.

[bJyVkB] 

[lUL3jp] 

Smukke bliver de aldrig [biggrin] ... men jeg er godt tilfreds med dem!


Her hugger jeg en stammer over med Varan'en - på BC kanoturen i efteråret 2013 [wink] ... Med brug af lanyard/håndledsløkke kan det lader sig gøre med det umodificerede håndtag. Løkken stabiliserer grebet på håndtaget.
Det er ikke en fuldlængde video. Jeg gætter på at det tog 25 min at hugge hele stammen over (?)


Den nu afkortede Varan var fornylig med på en tur, som eneste skæreredskab. Med det modificerede håndtag og trods en kortere klinge, hugger den tilstrækkeligt til, at jeg kan bearbejde brænde med den. Tørre 10 cm grene kan hugges over på et par minutter.

Den fungere godt, selv om klingen og spidsen ser "gak" ud [smile]
[kwdQB0] 


0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #4 
Tror min næste kniv bliver en billhook eller roncola som italienerne kalder den den har jeg set brugt til alt fra feather sticks til brænde flækning.
__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #5 
Søren D

Jeg syntes den kommer rimeligt nemt igennem træet, men den stamme som han har gang i der havde jeg nok meldt pas og fundet noget mindre [smile]

Troels

Håndtaget er støbt hele vejen igennem ikk, altså jeg mener det er en stor klump plast ikk?

Hvad er der sket med bladet på billedet?

Ja, kønne er de ikke og der er intet og savle over ved dem, det havde været en anden snak hvis det var en stor ond Esee Junglas, de er sgu lækre selv om der ikke er noget " nordisk " over dem.

Men indtil nu har min klaret sig rigtig godt, jeg stoler ikke helt på den endu og skal nok have 4-5 ture under bæltet, hvor den bliver testet i skoven og skal bevise sit værd [smile]

X-Ray

Viste ikke hvad du snakkede om, så har lige søgt på dem. De er ikke lige knive for mig pga udformningen og jeg søgte også kun en kniv til flækning og ikke så meget andet [smile]
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #6 
Nej de er lidt specielle

Attached Images
jpeg image.jpg (9.00 KB, 10 views)


__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008

0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.