Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
sewwes12

Registered:
Posts: 52
Reply with quote  #1 
Jeg vil gerne ud og sove i hængekøje men jeg er lidt i tvivl om hvilken jeg skal købe, altså om super light er det mere værd end frontline. Hvilken en ville i anbefale til en der vil begynde?
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #2 
Jeg ville klart anbefale Frontline, den er kraftigere og med dobbelbund, kan holde til meget mere plus den kan tåle mere. Så jeg faktisk også sikkert på den er bedre at ligge i - har selv en Frontline og den var fin og klarede flere ture samt en rigtig god en i Sverige med Don.

Bare mit syn.

__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
JonasB

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 64
Reply with quote  #3 
jeg har en en lettere omstrukturet super light og vil nok anbefale en Frontline, dels pga. bunden(uldtæppe/underlag) den kommer også med myggenet og er vist lidt mere robust i det. Super lighten bliver rimelig hurtig for kold her i norden(til halvgamle mænd som mig). Den ekstra bund tror jeg gør en kæmpe forskel og så kan du altid spæde op et underquilt.
God fornøjelse 

__________________
"the foot feels the foot when it feels the ground"
0
Bjerge

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 21
Reply with quote  #4 
Jeg vil gerne anbefale super light. Hvis du skal bruge hængekøje i DK, SKAL du have bunden isoleret og helst af et underblanket. Jeg har købt en superligt og underblanket fra DD. Begge dele + muggenet og ophæng kan være i posen hvor underblanket kommer i. Hvorimod da jeg havde DD travel så var det ikke muligt. Ja den er ikke så robust og rummelig som min gamle travler. Men hvis alligvel du har underblanket under, beskytter dette jo netop hængekøjen. Jeg fortryder ikke jeg har lavet denne kombination. Min bliver hovedsageligt brugt på jagtturer og kanoturer og der vægter fylde og vægt, da jeg også skal have alt mit andet grej med.
__________________
Vh
Bjerge
0
Morten

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 142
Reply with quote  #5 

Jeg har brugt begge - Superlight købte jeg i vinters, Frontline havde jeg i et års tid. Derudover har jeg været hænger i ca. 6 år.

Lige lidt om forskellen på Frontline ( FL ) og min foretrukne - Superlight ( SL ):

- FL vejer og fylder en hel del mere end SL Incl bug net - Nu er jeg ikke den store mygge magnet, så jeg klarer
  mig fint med et hovednet

- FL ER kraftigere og kan holde til lidt mere end SL, men det er egentligt irrelevant medmindre du vejer mellem 125 og 150 kg.
  Selvom FL er kraftigere betydder det ikke at SL er svag. - Tyndt nylon og grene/sten/udstyr i kombi bør man altid tænke over. 

- Du kan sagtens bruge underlag i en et lags køje, dog finder jeg et underblanket mere effektivt når det er koldt.

- FL dobbelte bund er LIDT mere vindresistent en SL et lags, men de bliver begge hurtigt  for kolde uden underlag eller blanket, som ikke kan undværes når det er koldt.

- Liggekomforten i dem begge kommer i høj grad an på hvor stramt de sættes op og om man ligger lidt diagonalt,
  Dimensionerne er på 270 x 140 cm i dem begge, så det er ikke det der giver den store forskel.

Meld endelig tilbage om hvad du vælger [smile]

Mvh. Morten
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #6 
har det noget at sige at bunden i fl er åndbar?
__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.