Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Scrapper

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 993
Reply with quote  #1 
Hej Alle

Jeg lurer lidt på en Travel, og til den påtænkte tur er funktionen af Bivy en nødvendighed, idet der til tider ikke vil være træer. Samtidig vil det sikkert være koldt, og møgvejr.

Turen går til Sarek, og der skal gås ca. 100 km på turen, så det er vigtigt med lav vægt.

Så hvordan er Travel som Bivy, hvis man forventer at der falder en del vand ned fra oven?

Hvordan ville I sætte en tarp op, hvis der ikke er et træ at sætte den tarp op i?__________________
"It's nice to be important, but it's more important to be nice" Scooter
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #2 
Den kan jeg svare på [smile]
Sidste uge tog vi os en lille tur og der brugte jeg min DD Frontline som bivy. Det fungerede super fint. Tricket består i at du tager to pinde og banker i jorden - én i hver ende. Der tager du så og sætter to barduner skråt ned til hver side der trækker dem tilbage og en ridge line i toppen imellem dem. På den måde bliver pindene holdt og spændt ud fra tre punkter. På billedet har jeg endnu ikke spændt tarpen ud som er min 3x3 dd tarp. På den måde har du så en overdækket bivi. Underlaget blev gran som du også kan se på billedet.[13092481564_63d98f3bce_o] 
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #3 
Hey Scrapper, jeg har den gamle model af travel, som kommer uden "stænger" men har lige haft pakket en ny ud og de stænger som følger med kan kun bruges til myggenettet som hængekøje, så man skal som Bjarke skriver selv lave noget som telt/bivy.
Man kan også være helt primitiv og kravle ind mellem de 2 vandtætte lag, det har jeg gjort flere gange når den har være hængt op som hængekøje.

__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Scrapper

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 993
Reply with quote  #4 
Tak for input Bjarke! Det lader til, at den kunne fungere fint som Bivy, når bare man lige konstruerer den tarp opsætning.

Og Jesper, jeg kunne rigtig godt tænke mig, at afprøve den Travel på turen til maj, som du tilbød.

Jeg er nemlig stadig ikke helt 100% på, om hængekøje/bivy er vejen frem, da vores tur nok bliver rykket helt frem til oktober, hvor der sagtens kan falde meget sne, og gennemsnitstemperatuten er -1 og sandsynligvis med god vind.

__________________
"It's nice to be important, but it's more important to be nice" Scooter
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #5 
Det er bare en aftale [smile]
__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #6 
Quote:
Originally Posted by Scrapper
Tak for input Bjarke! Det lader til, at den kunne fungere fint som Bivy, når bare man lige konstruerer den tarp opsætning.


Velbekomme [wink] Og så er det jo sammenlignet med alle mulige andre telte til én person jo en super billig og meget fleksibel løsning. Skal du have et godt Helsport telt med plads til oppakning, så kan du jo købe jeg ved ikke hvor mange enkelte tarp'er og hængekøjer for samme penge! [smile]
0
Scrapper

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 993
Reply with quote  #7 
Ja, jeg har et godt Nordpol 2 mandstelt, som også kunne tages med, og så sover man bare 2 sammen. Det kan bare blive lige intimt nok, når det er en mandetur.

Hængekøje vejen giver flere muligheder, og så væsentlig hurtigere op- og nedtagning, med tanke på, at vi skal videre hver næste morgen. Så er et telt lidt bøvlet at bakse med morgen og aften, når man hellere vil sidde og bruge tiden på bacon og rom.

__________________
"It's nice to be important, but it's more important to be nice" Scooter
0
Scrapper

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 993
Reply with quote  #8 
Quote:
Originally Posted by bushcraftdk
Det er bare en aftale [smile]


Super.
Og tak for at du lige tjekkede op på funktionerne :-)

__________________
"It's nice to be important, but it's more important to be nice" Scooter
0
Dennis

Samler
Registered:
Posts: 27
Reply with quote  #9 

Well...

Jeg blander mig lige.

Travel som bivi... I mit tænkte eksempel, er travel/bivi hammock`en blevet valgt fordi jeg har en søn som desværre har èt lortegen fra sin mor. Myggeallergi!! Han svulmer op og ligner en der er blevet banket med den stumme side af øksen. Det er et helvede hver sommer, men han er tapper og drøner rundt alligevel. Så... Jeg har købe travel/bivi til ham primært for at holde myg på afstand. Det er dens primære funktion og dertil helt fantastisk. Jeg forventer trygge nætter for Sigurd nu!

Den er vandtæt nedefra, i den grad at jeg allerede nu sporer kondensvand på min sovepose når jeg hænger i den.... Men det er minor, da det tørrer hurtigt.

Altså er den særdeles anvendelig som myggebivi!!

 

Jeg har i mange år klaret mig med en "goretex" bivibag købt i armyvarer syd for Ålborg. Fransk camo og vist nok osse fransk model.(Jeg èr blevet trådt på ef en drømmende distræt hundelufter..hahaaha! )
Den er rummmelig nok til at indeholde et stk mandfolk på knap 2 meteren og solide 100kg. Dette med sovepose og et Thermarest 5cm tykt selvpustende liggeunderlag indeni. Dertil en enkelt militær skalflage som tarp til de nætter hvor der er regn...

Op med tarpen... ind med rygsækken, tænde bål,ind med liggeunderlag og sovepose i bivien. Dernæst folder jeg hele molevitten, bivi med indhold, på midten og smider det op af en træstamme eller stub og bum... bålstol og seng klar til brug på under 5 min...Så sidder jeg ellers og svimler med min irish coffee indtil jeg trænger at være vandret, rejser mig, gir bivien er los, og svup... så folder den sig lydigt ud og jeg lyner den op, kravler i, og zzzZZZZzzzz...

Tjah!... :-)

 

0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.