Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #1 
Efter i lang tid at have savlet over forskellige knive på nettet, faldt valget på Enzo Trapper først og fremmest pga prisen og fordi, at den er blevet forslået rigtig tit herinde som en solid og god kniv. Jeg har nok sat og kigget på den kniv en million gange inde på BC butikken og nu skulle det bare være

Jeg havde startet ud med en Mora og den er rigtig god at snitte, men stoler på den det gør jeg ikke og skulle der ske noget og kniven er det eneste værktøj jeg havde, så skulle jeg også kunne stole 100% på at den kan klare alle opgaver inkl batonering. Den er ikke købt til batonering, men til snitten og med den sikkerhed i baghovedet, at den kan batonere hvis jeg skulle få brug for det.

Jeg fik den i dag, så har ikke fået den testet ordentlig og glæder til at prøve den rigtigt, håndtaget måtte gerne være en anelse tykkere og længere til min hånd, men den passer perfekt til Majbritts hånd og jeg kunne godt se, at hun fik " drømmeblikket " da hun holdte den og prøvede den.

Finish er der ikke noget at komme efter, den er virkelig flot og lækker udført. Jeg har givet den lidt ekstra kærlighed og den er meget nem at gøre rigtig skarp, så har jeg givet den olie og skeden har fået læderfedt, så nu er den klar til at komme i skoven [smile]

Edit

Havde jeg ikke skulle tænke økonomisk, så var den her blevet købt da jeg syntes den har en lidt mere allround str til lidt større opgaver også,plus jeg syntes den ser vildt lækker ud!

http://www.thebushcraftstore.co.uk/lt-wright-gns-bushcraft-knife-21662-p.asp

Attached Images
jpeg image.jpg (528.75 KB, 59 views)

0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #2 
Tillykke med den [smile]
Jeg fandt i øvrigt skeden i eftermiddagen, var netop inde for at sende dig et billed.
Men kan se du har fået skede med. Så jeg lægger den tilbage i rodeskuffen [wink]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #3 
Quote:
Originally Posted by Jeanette
Tillykke med den [smile]
Jeg fandt i øvrigt skeden i eftermiddagen, var netop inde for at sende dig et billed.
Men kan se du har fået skede med. Så jeg lægger den tilbage i rodeskuffen [wink]


Det er helt ok og det var sødt af dig, at du gad at kigge efter den [smile]
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,205
Reply with quote  #4 
Super fed kniv. Elsker Enzo trapper. Og ja den L.T. Wright er endnu federe[thumb]
__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #5 
Jgn

Ja, den LT er lækker den eneste minus er micarta håndtaget, det skulle helt sikkert have været træ [smile]

Jeanette

Jeg fik det ikke skrevet igår aftes, men prøvede faktisk at sende dig et billede af kniven uden held[smile]
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #6 
Virker det nu ikke igen??? Åhhh jeg får spat af teknologi!
Har du iPhone? Prøv at slå iMessage fra [smile]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,205
Reply with quote  #7 
Ræven: Jeg kan nu meget godt lidt micarta. Det giver et rigtig godt greb om kniven synes jeg. Men ja træ er langt smukkere.
__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #8 
Jgn, jeg er fuldstændig enig. Jeg har samme kniv ( dog forskellige grinds) i curly birch, og ivory mikata. Og jeg holder klart bedst på mikata, men syns mæssigt, må jeg indrømme jeg har en uforbederlig svaghed for curly birch [smile]
__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #9 
Tak for svar begge to

Har lige fundet ud af, at jeg skal ikke sidde og drømme mere om den LT. Der er en konveks æg på den og jeg troede det var en " ægte " scandi ligesom trapper er øv øv, jeg syntes nemlig den var rigtig fed pga dens størrelse, men gider ikke have noget med konveks æg.
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #10 
Slib den om og du har en scandi
__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #11 
Tillykke med trapperen [smile]
Den vejer vist nok 145g vs Genisis vægt på 210g. Den lettere vægt og mere "handy" kniv kan betyde en del. Jeg har dog aldrig haft en Genisis i hånden.
Bare for at tale lidt for din investering [wink]


0
Scrapper

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 993
Reply with quote  #12 
Tilgiv ham, altså Ræven, for han ved ikke bedre (sagt med et glimt i øjet) ;-)

Jeg elsker en lækker konveks æg.

Men det er jo en smagssag.

__________________
"It's nice to be important, but it's more important to be nice" Scooter
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #13 
Quote:
Originally Posted by Troels
Tillykke med trapperen [smile]
Den vejer vist nok 145g vs Genisis vægt på 210g. Den lettere vægt og mere "handy" kniv kan betyde en del. Jeg har dog aldrig haft en Genisis i hånden.
Bare for at tale lidt for din investering [wink]
Nu skal det ikke lyde som om at jeg er ked af min trapper, det er ikke tilfældet og jeg sidder og famler og roder ved den kniv i hele tiden. Hvis den får olie og bliver vedligeholdt så har jeg kniv resten af min tid og jeg ser virkelig frem til weekenden hvor den skal testes i skoven [smile]

Grunden til at jeg er lun på den LT er pga formen på håndtaget og bladets længde, det tiltaler mig meget og føler at man kan kan lave lidt " større " opgaver med den [smile]
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #14 
Quote:
Originally Posted by Scrapper
Tilgiv ham, altså Ræven, for han ved ikke bedre (sagt med et glimt i øjet) ;-)

Jeg elsker en lækker konveks æg.

Men det er jo en smagssag.


Ha ha ja du må bære over med mig [wink] det er bare så meget nemmere og hurtiger for mig, at slibe uden konveks æg. Det har selvfølgelig også noget at gøre, at jeg er fuldstændig grøn på det område.

Men jeg står ved det jeg har skrevet, at jeg fortrækker en " ren " scandi [smile]
0
biotopp

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 251
Reply with quote  #15 
Tillykke med den, det er en rigtig lækker kniv

må¨man spørge hvad du endte med t betale for den?

Topper

__________________
Mand binder krog på line. 
Mand kaster krog i sø. 
Fisk bider på krogen.
Mand hiver krogen ind. 
Mand spiser fisk. 
Hvor svært kan det lige være, det der lystfiskeri?
[biggrin]

Topper
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #16 
Jeg takker [wink]

Jeg købte den ved Jesper ( BC butikken ) 799kr. Tror faktisk jeg fik den sidste ,for det ser ud som om de er udsolgt pt.
0
Flemme

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 102
Reply with quote  #17 
Tillykke med den ræven[wink] jeg har selv en som din og er vildt glæd for den...
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #18 
Flemme

Tusinde tak og det er tilladt at uploade billeder af jeres trapper, jeg vil da gerne se de forskellige trapper der er der ude, gerne nye som brugte [wink]
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #19 
Har lige sat her i sofaen og trænet lidt featherstick både med mora og min nye trapper, der er en kæmpe forskel på hvor meget de skal vinkles for at lave spåner.

Moraen skal vinkles noget mere end trapperen for at lave spåner, hvor trapper næsten skal ligge helt op af det emne man skærer i, for ikke at skære for dybt og forskellen for mig var kæmpe i starten og jeg havde faktisk nemmere ved at lave dem med moraen, men efter bare små 30 min med trapper så føler jeg mig allerede godt tilpas med den.
Men den er helt sikker mere aggressiv end moraen, ikke at det er en dårlig ting man skal bare lige vænne sig til den og kan mærke jeg rigtig godt kan lide den og den " robusthed " den har i forhold til moraen.

Ser frem til at lave en masse forskellig snitten med den og blive mere fortrolig med den
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #20 
Det er bare ikke min dag i dag [frown]

Sidder og er ved at snitte et håndtag på en fyr gren, til batonering og da jeg tager et snit ned og skubber spånen ud til siden, så lægger jeg mærke til at der er noget der glimter på det spån. Det er metal fra min kniv!! Jeg stopper og sidder og tænker hvor fa.... Kommer det fra, jeg vender kniv og kigger på ægget og der er den chippet 2 steder [frown] [frown]

Altså jeg er godt nok ny med kniv, men den burde da ikke chippe? Jeg arbejdede på samme håndtag igår med min mora og der var ingen problemer. Jeg har nu sat og studeret og kigget på den fyr gren og der er altså ingen søm,metal eller andet som har kunnet røre den æg.

Jeg fik det bare totalt skidt og blev i totalt øv humør [frown] [frown]

Edit jeg har prøvet flere gange at komme tættere på, med mobil for at fange chipning i bladet, men den vil ikke fange den ordentlig

Attached Images
jpeg image.jpg (849.39 KB, 39 views)
jpeg image.jpg (494.97 KB, 40 views)

0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #21 
Et par pics mere

Attached Images
jpeg image.jpg (651.04 KB, 28 views)
jpeg image.jpg (680.25 KB, 27 views)

0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #22 
Øv, jeg syntes de sidder langt oppe på bladet. Er du sikker på at de stammer fra det fyr?

Kan kun komme i tanke om en tidligere skade der er blevet til to hakker når du har snittet idag.? Dunno

Men det kan da slibes væk igen, omend det måske ikke er nødvendigt. For mig gør det ikke spor at man kan se værktøjet bliver brugt, men kan godt sætte mig ind i du er lidt irriteret.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #23 
Breean

Tak for svar

Den har slet ikke været i nærhed af noget som helst der kan skade den, jeg har været og er meget øm over den kniv, så er meget opmærksom på den hele tiden.

Det eneste andet den har lavet er feathersticks også i helt rent træ, der må åltså været noget galt for det burde den ikke gøre og jeg tænker om der kan være fejl i hærdningen, siden den chipper på den måde.

Der er temmelig meget der skal slibes væk for at rette op på chipning, billederne viser ikke omfanget af skaden, som den ser ud irl.
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #24 
Øv hvor ærgerligt [frown]
__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #25 
Quote:
Originally Posted by Ræven
Breean

Tak for svar

Den har slet ikke været i nærhed af noget som helst der kan skade den, jeg har været og er meget øm over den kniv, så er meget opmærksom på den hele tiden.

Det eneste andet den har lavet er feathersticks også i helt rent træ, der må åltså været noget galt for det burde den ikke gøre og jeg tænker om der kan være fejl i hærdningen, siden den chipper på den måde.

Der er temmelig meget der skal slibes væk for at rette op på chipning, billederne viser ikke omfanget af skaden, som den ser ud irl.


Det bør ikke kunne ske selv med en meget hård æg.
men det må næsten være en fejl hærdning.

__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #26 
Apropos fejl hærdning, jeg fik en ny mora ske kniv uden problemer af ham jeg købte den af. Han havde aldrig før oplevet det, og han har åbenbart solgt en del. Men ja det sker, han sagde i alt fald at det var fejl i stålet, og at jeg bare skulle smide den ud, så kommer der en ny i posten.

Så hvis min hund ellers kan holde sig fra dem, så kommer jeg til at svømme i skeer inden længe. Så er det slut med at spise af sporks [wink]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #27 
X- Ray

Jeg er ikke så meget inde i hærdningen og sådan noget endnu, men har skrevet til Jesper så må jeg se hvad han siger.

Det var frisk fyr og det var som smør at snitte i og jeg var ved at rette det sidste til, 20 min forinden havde jeg lige rost den til skyerne foran de gamle [smile]

Jeanette

Mine billige Moraer fejler ikke noget, de er faktisk rimelig hårdføre. Som sagt så har jeg kontaktet Jesper, så må vi tage den derfra [smile]
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #28 
Jesper er en guttermand, jeg er sikker på han finder en løsning, hvis det er kniven den er gal med [smile]
Jeg købte også min af Jesper, og den fejler intet, men hold op hvor har den fået mange tæv, da jeg først fandt ud af man kunne flække brænde med den [wink]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #29 
Quote:
Originally Posted by Ræven
Har lige sat her i sofaen og trænet lidt featherstick både med mora og min nye trapper, der er en kæmpe forskel på hvor meget de skal vinkles for at lave spåner. Moraen skal vinkles noget mere end trapperen for at lave spåner, hvor trapper næsten skal ligge helt op af det emne man skærer i, for ikke at skære for dybt og forskellen for mig var kæmpe i starten og jeg havde faktisk nemmere ved at lave dem med moraen, men efter bare små 30 min med trapper så føler jeg mig allerede godt tilpas med den. Men den er helt sikker mere aggressiv end moraen, ikke at det er en dårlig ting man skal bare lige vænne sig til den og kan mærke jeg rigtig godt kan lide den og den " robusthed " den har i forhold til moraen. Ser frem til at lave en masse forskellig snitten med den og blive mere fortrolig med den


Du har selv konstanteret den ægte nul graders æg på Enzo kniven. Jeg kan li den opmærksomhed på detaljer [thumb]

Mora knive kommer ikke med en ægte nul graders æg (~ scandi), hvilket du også konstaterede med mod mora'ens højere arbejdsvinkel. Mora'ens æg er poleret af, så den har en micro konveks sekundær æg. Det samme gør hovedparten af kniv producenter som laver "scandi" knive.

... hvorfor mon ?!?!
Fordi en ægte nul graders æg med kun en fas (~ scandi) ruller eller chipper, da ufatteligt lidt metal støtter den fine æg.

Det skete også for mig med min første Trapper.
[1258819821-P1080578]  Billedet er fra mit indlæg på knifeforums i 2009. Jeg endte med at konvekse hele fasen. Se evt tråden
http://knifeforums.com/forums/showtopic.php?tid/865099/ (ikke at jeg er aktiv i det forum længere)


Den gang var var fasens vinkel endnu lavere hvilket gjorde problemet mere udtalt. Siden har enzo hævet vinklen på trapperen (muligvis efter dialog med mig?)

I første omgang tror jeg ikke der er noget galt med din kniv.
Jeg ville ligge en lille sekundær æg ved at slibe Enzo'en i en lidt stejlere vinkel - lille i den forstand at den sekundære æg max skal være 0,5-1,0 mm bred. Løft fasen en lille bitte smule over slibestenen, så kun æggen hviler på slibesten... og slib. Alternativt kan du stroppe en sekundær konveks æg med lidt slibepaste på en læder strib. Vådslibepapir på en musemåse kan også gøre det.

Jeg bruger ikke selv ægte nul-graders kniv skær  ("scandi" æg), da jeg har oplevet dit problem for mange gange. Mange af de folk der skriger at de bruger ægte scandi profiler, er ikke klar over at de har en sekundær æg på kniven. Ikke en gang Mora bruger ægte scandi skær [smile]
0
Flemme

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 102
Reply with quote  #30 
Det var os galt med min enzo i starten. Jeg stropper min på en læder strop med autosol det har hjulpet... Nu ved jeg hvorfor[smile]
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #31 
Troels

Tak for svar

Men de Chips der er på dit blad er små i forhold til mine og derfor ønsker jeg ikke at begynde slibe på kniven, der da skal fjernes meget metriale og det vil jeg ikke på en ny kniv og slet ikke i den pris klasse.

Efter det skete har jeg søgt på alt hvad jeg kunne finde med Enzo og problemer med deres æg og det lader til at der er kommet styr på det med de " nye " knive de har lavet, altså senere årgange. Det er derfor at jeg tror det er en fejl på kniven.

jeg købte den og mora knivene, fordi de er super simple at slibe uden at man har en masse erfaring og forskellige sten til slibning. Jeg vil ikke ud i at prøve på at lave konvekse æg osv for så er det ikke kniven for mig.
Men tak for svar Troels [smile]
Flemme

Tak for svar

Jeg har ikke haft kniven på en slibe sten, jeg bruger faktisk fuldstændig samme metode som dig. Altså læder og autosol både til trapper og moraen og det fungere super godt.[smile]
0
Balder

Registered:
Posts: 17
Reply with quote  #32 
Har været indehaver af en trapper i o1 stål med scandi-grind i snart tre et halvt år nu, og det er en rigtig fin kniv. Har dog ikke brugt den så meget før de sidste par måneder. Der var et eller andet andet ved den jeg ikke kunne lide til at starte med, på trods af at jeg selv havde havde udformet skæftet og fjernet nogle skarpe kanter på den med en flad-fil ( for eksempel det fuldstændigt, efter min mening, unødvendige såkaldte fingerværn lige før æggen). Og, ja, en ægte scandi uden sekundær slibefas, hvad enten den er konveks eller ej, chipper nemt hvilket den også har gjort på min trapper.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.