Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #1 
Når både mig og ungen var hjemme med lidt snue, var det alligevel for fristende at bevæge sig ud og nappe en hånddelle i det fri. Det var lige hvad lægen havde bestilt.

I den anledning kunne jeg lige så godt svinge forbi og hente min pakke fra bushcraft butikken.
Med tre dages leveringtid, er det ikke første gang jesper skal have ros for hurtig service, men forhåbentlig heller ikke sidste, de andre forhandlere får i hvert fald kamp til stregen.

Denne gang var det en slibepuck, en rulle gorillatape og et stort ildstå. Tapen blev til et håndtag på ildstålet, som er forrygende pga sin størrelse.

WP_001155.jpg   
WP_001156.jpg  WP_001157.jpg 
Kradse kradse ild, i kender det...og det er vist en million gange. Det virker, men det gør de mindre ildstål nu stadig også, men det er bare lidt mere lækkert at arbejde med det store ildstål...men nok om det.

Det tråden egentlig skal handle om er mit klap-sammen bålfad fra firebox, selvom der nok er flere kopier eller tilsvarende produkter som er lige så gode, men nu er det nu engang denne type jeg selv ligger inde med.
Det er en tung og relativ dyr sag som jeg fik for nogen tid siden, fra england hvis jeg husker rigtigt.

Tre ting gør sig gældende når jeg vælger at slæbe en måske lidt overflødig genstand med, man kan jo trods alt starte et lille bål i skovbunden.

1: da jeg lynhurtigt kan samle kviste og til at lave en hurtigt måltid, popcorn eller koge vand til kaffe, er den meget anvendlig på dagsture.

2: Den er oplagt til årstiderne hvor der ikke skal ydes det store for at finde noget tørt i skovbunden, hvilket også er den tid hvor man oftest tager på spontane ture         med lidt tid til rådighed.

3: Den kan bruges med sprit briketter og trangiabrænder, men ideen med den for mit vedkommende, er at lade sprit og gas brændere blive hjemme.
     Ikke at det kommer til at ske, men i virkeligheden kunne man lade kniv og ildstål blive hjemme og tage en æske tændstikker med ud, da man let kan starte den op      med så tynde grene at de bare skal samles op og knækkes af i de rigtige længder.


Andre anvendelsesområde som nok ikke altid vil være relevante, men som stadig er værd at nævne:

Når der er gang i den kan man sagtens varme sig ved den når det er mørkt, under en tarp eller i en tipi, hvis vejret er mildt, jeg ville altså ikke tage den med på vinterture med masser af sne eller sene efterårsture med masser af regn og storm.

Der er ikke så meget hokus pokus ved den, det er bare hurtigt og let, og når man har brugt den til kaffe eller hvad man lige har gang i, kan man hælde gløderne ud og bruge det til bålstarter, så det er meget praktisk for en som mig som gerne bare vil starte stille og roligt med en kop kaffe og kunne tage mig tid til at samle bålbrænde og etablere en lejr, uden at skulle holde gang i et bål imens.

WP_001159.jpg

En detalje jeg godt kan lide er, at alle de sider som ikke bliver sodet til er udvendige når den er klappet sammen, hvilket jeg sjovt nok ikke har et billede af. Dermed er der mindre svineri når den skal klappes sammen og flyttes rundt med hænderne, og selvfølgelig i rygsækken.
Jeg har nu alligevel lavet en lille pose til den, dog mest fordi jeg alligevel havde en gammel skjorte som skulle ud, så jeg klippede et stykke ud omkring brystlommen, og syede kanterne sammen, så brystlommen fungerer som yderlomme hvor jeg opbevarer et lille ildstål og brikebark, så er der altid til at starte den når man har den med.


WP_001164.jpg

Der er sådan set masser af plads, jeg har ikke målt den, men er ret sikker på at denne type hedder 5 tommer, hvis det hjælper, er de følgende billeder med pathfinder koppen, som måske giver et billede af den reelle størrelse.
 
   WP_001163.jpg

Det er en god iden at bruge de to forskellige indstillinger til stavene, så der kommer en større central åbning af smide brænde iWP_001161.jpg    


Når maden eller kaffen er færdig kan holde det varmt efter at bålet er brændt ned, man ændrer bare opsætningen ved at flytte stavene. der er masser af huller hvor man kan indføre stavene, alt efter hvor mange gløder der er, eller om man vil bruge trangiabrænderen sammen med bålfadet.


Jeg kunne ikke dy mig og lavede et bål, da der alligevel var en masse brænde fra et bål som ikke var brændt helt ned, og alt var knastørt, så jeg hældte bare gløderne ud og pustede lidt, så gik det a sig selv.


WP_001158.jpg

Easy peasy japaneesy, bål uden anstrengelser er bare rart når man ikke helt ved hvornår ungen får nok og vil hjem igen

  WP_001165.jpg

Og så får man også en undskyldning for at varme deller over bålEn god eftermiddag var det, ungen faldt i hvert fald i søvn i cykeltraileren på vej tilbage (igen)


__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #2 
[thumb][thumb][thumb]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #3 
Hyggeligt Lars - og cool stove. Det er én løsning som jeg ofte har overvejet, lidt ud fra den beskrivelse som du også kommer med. Den kan sagtens gøre det ud for en halvlun radiator på en tur i den bedre årstid. Samtidig har man den fornødne oplysning for at kunne rode rundt med hvad det nu måtte være at man havde gang i. [smile][thumb]
__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.