Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #1 
Jeg har flere gange, haft lysten til at snitte på en 2-3timers tur i skoven. Men har enten ikke haft værktøj med, eller også har jeg ikke gidet tage en upraktisk rulle med div. Huljern/skeknive med.

Derfor har jeg igennem noget tid, gået og overvejet flexcut's løsning i form af en carving Jack.

Meget talte i mod, det er også derfor jeg ikke bare købte den med det samme.

Et par af bekymringerne gik på at jeg, havde en ide om at den nok ikke var særlig rar at snitte med, da håndtaget sandsynligvis vil give en del hotspots/vabler over længere tids brug. Derudover var jeg bekymret for hvor godt det enkelte redskab låses, når man vrider rundt i de forskellige greb. Og til pengene, følger selvfølgelig et ønske om kvalitet, og min bekymring var derfor hvor godt skærefladerne kunne tage fat, da de trods alt er væsentlig mindre end de huljern/skeknive jeg normalt bruger.

Vi kan hurtig blive enige om, at til prisen, findes der et hav af andre spændende værktøjer på markedet. Men nu var det netop for at have en multifunktions løsning med i lommen, og efter længervarende søgning, har jeg ikke fundet et bedre alternativ når det kommer til en foldbar model.

I øvrigt så kan jeg absolut bedst lide mit værktøj med "sjæl". Det må gerne være 100år gammelt, eller i alt fald ligne at det er det ;-)

Så mit billedskærersæt er også et halvthundrede år gammelt sæt fra en woodcarving fabrik i Thailand.
Så flexcut var det absolut sidste valg i min bog.

Men i sidste uge, faldt jeg over et sæt med 5 flexcut knive til 100kr på dba. Og så det som en chance for at afprøve kvaliteten.
De er ikke kønne, men de er vanvittige skarpe, nemme at slibe, og så må jeg indrømme at de ligger fantastisk i hånden.

Så beslutningen om at købe en carving Jack, blev truffet i mandags, og posten var så sød at komme med den i går.

Og som alt andet nyt, så skal det selvfølgelig testes med det samme :-)

Og jeg er begejstret!
Den ligger overraskende godt i hånden, og er sindsyg skarp og tager virkelig pæne og præcise snit. På trods af skærefladernes størrelse, tager den virkelig fra. Jeg var glædeligt overrasket over hvor hurtigt og nemt jeg fik skabt udhulningen i skeen.
Den kommer med en slibeblok, og Flexcut Gold polishing compound, hvilket fungere rigtig godt. Udformningen på blokken gør at den er nem at holde skarp.
(Jeg har selv tendens til at "glemme" at slibe mine skeknive/huljern, indtil jeg når det punkt hvor de er mere sløve end en smørkniv, fordi det bare er enormt besværligt).

De 6 blade er: detail knife, straight gouge, chisel, V scorp, gouge scorp and hook knife.

Jeg valgte en højrehånds model, fordi jeg netop var lidt bekymret for låsemekanismen, og derfor tænkte der ville være bedst kontrol ved at arbejde ind i mod mig selv.
Den ligger som sagt overraskende godt i hånden, i "kattoffel skræller grebet" og laver nogle utrolig flotte kanter uden træet flosser eller efterlader hakker.
Men det skal dog tilføjes, at havde jeg med den viden jeg har nu, kunne vælge om. Så havde jeg nok valgt en venstrehåndsmodel.
For nu hvor jeg ved, at den låser fuldstændig fast, og sagtens kan tåle at man lægger kræfter i. Så ville det tage den halve tid, at kunne arbejde væk fra mig selv, hvor jeg ville have muligheden for at presse/føre kniven med venstre tommelfinger på ryggen af bladet.

Men jeg fortryder på ingen måde købet, det eneste jeg fortryder er at jeg ikke købte den før :-)

Overordnet har jeg intet minus at sætte på flexcut carving Jack.
Der er selvfølgelig lige det ene lille bitte minus, at når man trækker det blad ud man skal bruge, så kommer de to andre med, og skal så lige skubbes ind igen, men det er ikke noget irritationsmoment for mit vedkommende. Og så skal man være opmærksom på at det låste blad, automatisk låses op, hvis man trækker et nyt blad ud. Men igen ikke noget problem for mit vedkommende. Det er blot en nem måde at skifte blad, uden at bruge "låse knappen" på bagsiden.
Men skal jeg være bare lidt kritisk, så er jeg ikke begejstret over detail kniven.
Den er fin nok, men grundet størrelsen havde det taget mig flere år, at få snittet selve skeen.
I noget blødere træ, havde den helt sikkert kunne tage bedre fra. Men som navnet antyder så er det en detalje kniv, til fine snit/stop cuts.
Så kritikken må være, at den ikke kan stå alene, til større snitte projekter. Men kombineret med min whittler, er det et rigtig godt stykke værktøj.

Jeg købte den som nævnt, til at have i lommen på en skovtur. Men efter at havde prøvet den, kan jeg sagtens forstille mig at den også bliver brugt her hjemme, når jeg ikke lige har gidet slibe mime skeknive ;-)


Attached Images
jpeg image.jpeg (229.06 KB, 65 views)
jpeg image.jpeg (129.47 KB, 69 views)
jpeg image.jpeg (201.13 KB, 73 views)
jpeg image.jpeg (128.69 KB, 71 views)
jpeg image.jpeg (88.60 KB, 72 views)
jpeg image.jpeg (53.39 KB, 70 views)
jpeg image.jpeg (579.44 KB, 70 views)


__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #2 
Nu har det irriteret mig de sidste par timer, at jeg ikke kunne se noget specielt formål med detail kniven. Da jeg, som jeg tidligere pointeret bliver nødt til at have min whittler med som minimum, hvis ikke jeg skal være flere år om at snitte selve skeen.
Selvfølgelig er den fin til det fine snit, og har en pæn lille størrelse til at komme godt ind i krogene.

Men min hjerne kogte, for at finde et snitte projekt, jeg ville kunne lave i skoven, med kun carving Jack i lommen.

Så her nu forsøgte jeg at lave en hurtig Woodspirit (meget hurtig, jeg kunne sagtens få mange flere detaljer ind, og meget pænere flader - men nu var det bare for at se om detalje kniven var rigeligt at have i lommen til at lave sådan en fætter, og det var den) Så nu giver den pludselig mening for mig. Før syntes jeg bare den tog pladsen fra et andet mere brugbart værktøj. Den er virkelig skarp, og laver nogle utrolige præcise stop og silcing cuts.
Det tog ingen tid, og af en lommekniv er den utrolig behagelig at have i hånden.
Ingen hotspots eller vabler.

Men nu er jeg absolut sikker i min sag, jeg skulle have valgt en venstrehånds model.
(Bare så i andre har det med i jeres overvejelser, hvis i investere i denne lille drøm at en lomme snitter).

Attached Images
jpeg image.jpeg (77.12 KB, 59 views)


__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

0
biotopp

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 251
Reply with quote  #3 
Flotte "snitterier"
Jeg har også overvejet carving jack's kniv af samme grunde som du skitserer, men det er blevet ved overvejelserne pga prisen og nogle dårlige anmeldelser jeg fandt på nettet. Kan godt være man skal tage det op igen
Hvor har du købt din
Er du højre eller venstre håndet sojourner?


__________________
Mand binder krog på line. 
Mand kaster krog i sø. 
Fisk bider på krogen.
Mand hiver krogen ind. 
Mand spiser fisk. 
Hvor svært kan det lige være, det der lystfiskeri?
[biggrin]

Topper
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #4 
Jeg kan intet andet end at anbefale dig at købe den. Jeg sidder nu og prøver i noget vanvittigt hårdt træ, selv om det tager tid at komme igennem, så laver den stadigvæk skarpe og fine snit. Jeg har været igang i lidt over en time, og kan intet mærke i hænderne af de hotspots, som folk netop anklager den for at give ved hårdt/længervarende brug.

Jeg købte min her http://www.fine-tools.com/carvingjack.html super god og hurtig service.

Jeg er højre håndet, men havde uden tivl valgt en venstre håndet model, hvis jeg kunne vælge om [smile]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.