Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
AbuJuffe

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #1 
Hej

Jeg er helt ny bruger, så jeg håber, jeg får skrevet dette indlæg det rigtige sted. Ellers håber jeg, det kan flyttes [smile]

Jeg har brug for tips og anbefalinger i forhold til at give min kammerat en kniv, når han næste år fylder 30.

Han er ivrig bushcrafter og har knive i alskens afskygninger. Han har en forkærlighed for multifunktionelt overlevelsesgear, så jeg tænker på at lave et paracordhåndtag med en masse lir i skæftet. Men der er over et år til, så jeg er stadig i idéstadiet.

Jeg vil gerne høre jeres mening om to ting:

1. Har I nogle gode forslag til klingen? Umiddelbart har jeg kigget lidt på en Helle Temagami, da den skulle være en solid bushcrafter af godt stål. Men jeg vil vildt gerne høre lidt om, hvad I har af erfaringer.

2. Tvungen patina. Jeg overvejer at give klingen noget patina, så den ser sej ud [cool]
Så sent som i går kogte jeg min nye Mora Companion HD i eddike, fordi jeg havde slebet ryggen ned, selvom jeg personligt synes, at en blank klinge er flottere.
Jeg har fundet nogle resultater af sennepspatinering på nettet. Men hvis I har erfaringer med at patinere på en måde, der giver klingen en lækker glød, vil I så ikke dele billeder af det? Og lad mig gerne vide, hvad I generelt synes om patinering [smile]

På forhånd tak!
0
Yggdrasil

Jæger
Registered:
Posts: 82
Reply with quote  #2 
Hej. Temagami klingen er ikke en fuldtanget i konventionel vis, og vil derfor ikke egne sig til paracord uden betydelig modifikation. Endvidere er den løse klinge der er til at skaffe fra Helle i deres 3-lags laminat som er god til brugsknive, men rusttræg på yderside og derfor ikke egnet til eddike patinering.
__________________
/Anders

"Det handler ikke om punkt A & B, men om alt det i mellem" Lars Monsen"
0
AbuJuffe

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #3 
Hej Yggdrasil

Tak for svaret. Det er super godt at vide, at klingen ikke egner sig til patinering. Det er heller ikke fordi det er et must, og slet ikke med eddike. Jeg er til gengæld lidt interesseret i, hvad andre har brugt til patinering, og om I havde en god idé til en klinge til sådan noget paracord-klytværk [smile]

Paracord-idéen er egentlig mest baseret på, at han er lidt en utility-nørd, så han vil formegentlig synes, at det er lidt sjovt, hvis jeg kunne få indarbejdet nogle ting i skæftet ved at surre det fast. Jeg havde forestillet mig noget med at surre noget træ (eventuelt fatwood) fast på undersiden af tangen, men det kan godt være, det bliver noget rod.

Da han også er snedker, vil jeg ikke tage glæden ved selv at lave skæftet fra ham. Jeg tænker, at paracord er nemt at erstatte med noget andet [wink]

Jeg beklager, at postet falder lidt udenfor kategori i forhold til den snitteglæde, jeg oplever her på forummet 😉
0
slowr

Registered:
Posts: 19
Reply with quote  #4 
Patina kommer ved brug, slid og tilføjelse af oplevelser ... det kan aldrig tilføjes med eddike .... [crazy]

Så stik ham en kniv og inviter din ven på tur!
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,723
Reply with quote  #5 
AbuJuffe: Vi er glade for alle tråde, det er bestemt ikke uden for kategori. 😉


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
AbuJuffe

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #6 
Slowr, det er jeg som udgangspunkt enig i [biggrin]

Nu forsøgte jeg mig bare med at file ryggen ned på min kniv og tænkte, at der var behov for noget rustbeskyttelse. Og så er jeg lidt facineret i kemien (men for at det ikke skal være løgn, så har jeg lige opdaget en lille smule rust ved skæftet, så det med beskyttelsen har jeg overvurderet).

I forhold til det oprindelige spørgsmål, har I så af erfaringer med Casström No. 10 eller Lars Fält? Jeg har læst, at de er næmme at skærpe men kræver mere vedligehold.
0
Spock

Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #7 

Jeg har en Casstrøm No 10 med Sandvik 14C28N klinge.

Synes ikke at den kræver meget vedligehold - holder æggen godt ved regelmæssig stropping.

Det kræver ikke meget :-)
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.