Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
SørenD

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 411
Reply with quote  #1 
Måske en lidt underlig post da det er som at sammenligne æbler og appelsiner [smile]

Den mit udgangspunkt er at jeg har en kelly kedel, model trekker, et bushbox xl samt en picogrill 85 og en grillrist.

Dette er således grejet jeg har at vælge imellem.
jeg er faktisk ret vild med det hele, men har på den anden side heller ikke lyst til at slæbe det hele med på ture.

Derfor har jeg gjort mig nogen overvejelser omkring muligheder, fordele, ulemper og begrænsninger på de enkelte stykker grej.

Måske er der andre som kan bruge disse overvejelser til noget hvis I overvejer at anskaffe noget af det beskrevne grej.

1) Grill rist: Den er let, fylder ikke meget, kræver meget brænde, kræver tid, alting bliver sodet til. Enkel og med bredt anvendelsesområde.

2) picogrill 85 og Bushbox xl: Pico: Meget let, fylder meget lidt, effektiv forbrænding, virker solid nok selvom den er meget tynd i godset. Utrolig hurtig og let at sætte op og taqe ned, bliver hurtig kold igen efter brug.
Ulemper sammenlignet med Bushbox xl: Bunden (pladen med lufthuller, som sidder lidt over jordhøjde). Denne plade er klart dårligere end ved Bushbox xl. Den har mindre huller hvorfor den lettere stopper til med aske ved mere en 10 - 15 min brug. I Bushbox xl er der ikke dette problem - her drysser asken lige så fint igennem hullerne. Bundpladen eller "luftpladen" er også mere rund/buet i Picogrill, hvilket gør den klart dårligere til at lave f.eks. den her swedish firetorch i (man kløver et stykke brænde i 4 dele og sætter dem ned i Bushbox og tænder op med småt brandbart i midten).
Ulempe ved både Picogrill 85 og Bushbox xl er at man får sodede potter.
Bushbox xl fungerer virkelig godt. Den fylder ikke meget men er i ståludgaven meget tung. Den er ekstrem alsidig og virkelig fantastisk.
De bruger stort set samme mængde brænde.

kelly kedel: Kelly kan ikke ret meget andet end at koge vand. Hobo delen er ikke fantastisk, men fungerer dog. Den fungerer dog langt dårligere end Bushbox xl. Og det gælder både den store og lille hobo. Den dims til toppen er direkte til grin og ikke værd at slæbe på.
Til gengæld er kelly kedel klart den hurtigste når det gælder om at koge vand og den gør det også på meget mindre brænde. Man får heller ikke sodede potter og den køler ned langt hurtigere end Bushbox xl.

Min personlige preference pt, er at slæbe kelly kedel med til alt vandkogning, og så have picogrill saqmmen med kelly kedlen i kelly kedel posen. Skal der så laves andet end kogende vand bruger jeg Picogrill 85, som er langt bedre end de hobo stoves som fås til kelly kedlerne.

0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.