Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #1 
Jeg har været i Sverige og har overnattet i min hængekøje i -15 graders frost. Det var præmieren for min nye Warbonnet Blackbird 1.1, dobb. layer, som jeg har købt i Bushcraftbutikken. En fantastisk oplevelse, som jeg ser frem til at gøre igen. Der er nu intet som den frostklare nat at sove i.

Det er samtidig præmiere for mit første forsøg med at lave en lille film om oplevelsen. Jeg har med min Iphone lavet nogle korte optagelser, stykket den sammen i IMovie, og, - ja I kan jo selv bedømme resultatet.

Hvad sover I i, når i ligger i soveposen i vinterkulen?

God fornøjelse!

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Bacon

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 31
Reply with quote  #2 
Godt gået[thumb]

Du kan smide liggeunderlaget ind mellem hængekøjens to lag, så det ikke glider så meget rundt. Det er derfor der er en åbning eller to mellem de to lag.

0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #3 
Tak, bacon. Det er lige præcis hvad jeg har gjort! Alligevel har det flyttet sig lidt.
__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Skogstroll

Registered:
Posts: 67
Reply with quote  #4 
Tak for en dejlig beskrivelse. Din rolige stemme og fremtoning gør sig godt på video. Jeg oplever at ThermArests selvoppustelige underlag glider rundt grundet overfladen. Måske problemet ville være mindre med et tykt skumunderlag (14mm).

Jeg har, i den kolde tid, oftest uldundertøjet på i soveposen. Det hænder at jeg trækker de lange uldunderbukser ned til anklerne. Så kan hurtigt trække dem op hvis jeg skal op for at tisse. Derudover er de varme om morgenen når jeg trækker de kolde bukser på. Jeg har næsten hele året noget på halsen og oftest noget på hovedet. Jeg har det dog med at skubbe huen af i løbet af natten. Derfor er jeg begyndt at bruge en uld-balaclava. Den fra Devold har et stort halsparti som også dækker skuldrene. Hvis jeg er kommet afsted i en sovepose som er til den kolde side har jeg nogle gange forstærket med min dunvest.

I mine vinterposer har jeg varmekrave, som jeg er meget glad for. Det er meget sjældent at jeg lukker soveposen tæt om hovedet
0
Kasper

Registered:
Posts: 34
Reply with quote  #5 
Hej,

Jeg sov også ude i weekenden. Ikke en decideret tur, men bare lige ud og sove på græsplænen på et liggeunderlag i min Carinthia Defence 4 (kun en enkelt sovepose). Der var formentlig "kun" omkring 10 graders frost. Jeg sov i kraftige uldsokker, langt uldundertøj, en uldbuff om halsen/kæbepartiet og så en hue som dækker ned over ørerne.

Som et forsøg havde jeg en halvliters plasticflaske og lommelygte med ned i posen. Når man først har fået sig arrangeret i posen, så er det ret ubelejligt at skulle op og tisse om natten (ud af posen i kulden mv.). Derfor ville jeg prøve hvordan det virkede blot at rulle om på siden inde i posen, og så lige forrette nødtørften i flasken som så røg udenfor. Det virkede faktisk fint. Man skal selvfølgelig holde "tungen lige i munden". Det var egentlig bare for sjov, men det er nok ikke sidste gang jeg bruger det trick.

Mvh,
Kasper
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #6 
god gennemmgang.

hvad mener du om at sammenligne dd hammocks med warbonnet? nu ved jeg ikke hvor meget hængekøje erfaring du har. er der nogen mærkbare fordele?

__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #7 
God beretning[wink]

En hue er nok det vigtigste jeg har med - min lille sorte top hue, selv om sommeren sover jeg med hue.

__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #8 
Fed lille video. Enig med Skogtroll: Rolig og behagelig stemmeføring og fremtoning. [thumb]

Var din UQ opsætning mht. den elastiksnor der går over ridgelinen ikke i vejen for fodboksen?

Jeg sover altid med nathue. Om sommeren bruger jeg en tyndere en af slagsen, som jeg så kan trække ned om øjnene når det begynder at blive lyst.
Om vinteren en tyk varm en, ellers kommer jeg nemt til at fryse. ...man mister overraskende meget varme fra hovedet.
Og jeg ville som dig også nødigt undvære noget om halsen. (halsedisse)

Tak for at du delte oplevelsen med os. [wink]

Lav gerne flere videoer. [smile]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #9 
Super god og konstruktiv video, Baymann -15 det er fanme koldt [eek]

Rigtig godt gået/sovet [wink]

Ja, jeg ser også gerne flere videoer fra din side, den er rigtig godt sat sammen og behagelig at kigge med på.

__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
lababath

Registered:
Posts: 105
Reply with quote  #10 
God video, og som andre også siger så har du anlæg for det - og det forpligter [smile].

Nu har jeg selv kun sovet i Hennesey, hvor liggeunderlaget kan fastgøres, så jeg er nok ikke den rette til at kloge mig på det med det glidende liggeunderlag. Jeg har læst/set at når man bruger liggeunderlag i en hængekøje, skal man kun fylde den halvt med luft. Hvorfor ved jeg ikke, men tænkte at det måske var tricket.

__________________
- længe efter at glæden over den lave pris er glemt, huskes ærgrelsen over den dårlige kvalitet.
0
felleby

Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #11 
Jeg sov eller prøvede på at sove i køjen lørdag. Jeg havde et liggeunderlag som isolering men det var ikke nok de tunge punkter hofte og skulder trykkede isolering så de steder frøs jeg meget.Så jeg bestiller et underblanket og prøver igen måske med begge dele. Men godt med gode råd især den med flasken i posen.
__________________
det er aldrig for sent at begynde en lykkelig barndom..[thumb]
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #12 
lababath, bushcraftDK, Don, Lumber, Lars og Skogstroll: Tak skal I have!, det kan være jeg forsøger med en ny film [frown] Lars, du har jo givet emnet; DD Ft. Hammock VS Warbonnet Blackbird! Jeg modtager gerne forslag til emner! [smile]

Don: hvad angår footbox'en. Jeg oplevede ikke at det var et problem, men det er sikkert at jeg kommer til at arbejde lidt med justering af elastikerne på UQ.

Hvad angår hue; jeg er ikke vant med at sove med hovedbeklædning. Har almindeligvis soveposens hætte over hoved. Men i denne situation hvor rimfrosten dalede ned i hoved, villle hue være godt at have.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #13 
Super video Baymann, med gode forklaringer. Det er meget godt at prøve grej og sig selv af en gang imellem. Og god pointe med opfordringen til at nævne hvad vi sover i, da det klart har sin betydning.

Personligt er det meget forskelligt hvad jeg sover i. Generelt har jeg bare ben i soveposen, da jeg sjældent har lange underbukser på og derfor ikke har noget at tage på. En hue benytter jeg af og til hvis det er koldt nok.
Derimod har jeg en tynd men god uldtrøje på i de kolde måneder og har ofte et par ekstra uldsokker med, da jeg finder det lækkert at trække i et par tørre sokker før jeg sover.


__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #14 
Har intet med køjer at gøre selv, men tros det var det en fornøjelse at se din film. Du har talent! Det kan du rolig gøre igen[thumb]
__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #15 
Super god film!
Man kunne ikke se, høre eller mærke, at det var din første film og jeg syntes den var super god!

Ang underlag, så har vi kun prøvet med en Exped LW og når man først havde placeret den rigtig, så blev den bare liggende også selv om,at man rørte på sig i løbet af natten. Jeg tror måske det er fordi den er så stor og tyk at denne ikke kan glide nogle steder.

Ang tøj i posen, så har jeg tykke uldstrømper på, over og underdel i Aclima double wool, et merino halsrør magen til din og en fleece hat. Første nat i ca -5 havde jeg det fint og lunt, men anden nat i ca samme temps, der frøs jeg en smule, selv om det var fuldstændig det samme tøj og pose jeg brugte.

Ang DD UQ, tja den er jeg aldrig blevet venner med. Vi har prøvet utallige måder at spænde den op på køjen uden held, jeg syntes ikke der er ret meget varme i den. Igen så er vi alle forskellige og nogle fryser bare mere end andre [smile]
0
jan p

Registered:
Posts: 9
Reply with quote  #16 
De gange hvor jeg har overnattet i hængekøje i 10-12 graders frost har jeg også brugt to soveposer. En "tynd" billig festivalsovepose yderst, og så min Yeti VIB 600 inderst. Så putter jeg mit oppustelige liggeunderlag ind imellem de to soveposer. Siden jeg begyndte med det har jeg ikke rullet af underlaget. Jeg bruger også min DD underquilt. Formålet med den, er at den skal dækker "siderne" på køjen, så jeg ikke får de kolde pletter ved knæer og skuldre.
Med det setup har jeg sovet kun med uldsokker og uldundertrøje adskillige gange efterhånden. Til gengæld kryber jeg helt ned i soveposen og snører den helt sammen om ansigtet. Derved mister jeg ikke meget varme ovenud af posen. Ellers rigtig fin video med gode refleksioner, tak for den.
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #17 
Tak skal I have, Woody, Bertram Ræven og jan p. Jeg skal forsøge at dele nogle af mine kommende oplevelser med jer, - på film! Håber vi ses derude en dag!
__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,205
Reply with quote  #18 
Nu fik jeg endelig set videoen. Rigtig godt gået både med overnatning og film.
Eneste minus er at lyden engang imellem bliver meget lav, når kameraet ikke peger mod dig.
Ellers super video[thumb]

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.