Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
AReitzel

Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #1 

Hej alle bushcraftere!

Jeg er i gang med at planlægge min første tur ud i det vilde (eller hvor vildt Danmark nu kan blive), og en af de ting jeg har brugt lang tid på at lede efter, er et godt vandfilter.

Jeg er kommet frem til Katadyn Hiker Pro, da det har en filtrerings porestørrelse på 0.2 micron, har aktivt kulstof, og skulle ifølge anmeldelserne være ret godt transportabelt, og let.

Er der nogen med erfaring indenfor dette eller andre vandfiltre som kan komme med noget feedback?

Mange tak
Andreas

0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #2 
Vandet i søer og bække i Danmark er mere eller mindre kemisk forurenet - kulfilter eller ej så fjernes PAH'er, tungmetaller, næringssalte mm. ikke. Hensigten med kulfilteret er primært at forbedre smag.
Læs evt denne tråd: http://www.bushcraftdk.websitetoolbox.com/post/sikkert-vand-i-danmark-6288257?pid=1284024387

Det er et udenmærket filter jeg har selv brugt den gamle hiker - hver dog opmærksom på at en ny filterpatron koster 2/3 dele af et nyt filter.
Nu koger jeg koget i stedet. Overvej også sawyer mini filteret fra bushcraftbutikken - det koster ikke ret meget.
0
AReitzel

Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #3 

Tak for svar, men jeg har lige et par spørgsmål til dit svar:

Jeg har læst mig til at kulfilteret også fjerner de fleste vira, er dette rigtigt?

Du siger at du nu i stedet koger vandet, men det fjerner jo heller ikke PAH'er, tungmetaller osv., eller tager jeg fejl her? og i så fald, tager du så ikke selv højde for disse ting når du "forbereder" dit vand?.

Og har du haft nok erfaring til at kunne sige hvor ofte man skifter sin patron (i liter, ikke i tid da det jo afhænger af brug)

Mange tak

0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #4 
Jeg har nul tillid til kulfiltre - de har langt lavere kapacitet end glasfiberfilteret og man ved ikke hvornår kapaciteten er overskreden, da vandet fortsat kan pumpes igennem.... så alt hvad der loves skal tages med forbehold. Glasfiberfilteret kan med bedre regne med, da det stopper til når det ikke virker mere [smile]


Kogning fjerner ingenting (måske flygtige stoffer med lavt kogepunkt), men dræber generelt alt det levende som bakterier, parasitter og lgn. For at undgå kemikalierne er jeg istedet mere kritisk overfor vandkilderne.

Det er svært at holde styr på hvor mange liter man filtrere [frown] ... min første patron er ikke færdig.

De fleste svar (og bedre svar) findes i linket [wink]
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #5 
Jeg har et ubrugt katadyne combi, jeg overvejer at sætte til salg. Hvis det har interesse, skal du være velkommen til at sende mig en pb :-)
__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.