Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
SørenD

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 409
Reply with quote  #1 
Jeg har både en kelly kedel, model trekker samt en jetboil flash.
For sjov har jeg lige lavet en dyst mellem den.
jeg hældte præcis samme mængde vand i hver, fik ild i en vatklump i basen af kelly kedlen, fyrede helt op for jetboilen og begyndte så at føde kelly kedlen med pinde.

jetboilen kom først i kog, MEN højest 10 sekunder før kelly kedlen.
Så jeg er ret imponeret af min kelly kedel og det gør mig bare endnu mere glad for at have den med på ture.

jeg tog desværre hverken video eller billeder, det gik lidt stærkt
0
ekampp

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 608
Reply with quote  #2 
Jetboil har den fordel at den kan bruges over trægrænsen [wink] 
__________________

Not all who wander are lost

0
SørenD

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 409
Reply with quote  #3 
Der er mange fordele ved jetboilen. Men også fordele ved kelly kedlen.
For mig er der flest fordele ved kelly kedlen.
Mine ture foregår i dk, Sverige og Norge, og altid under trægrænsen.
jeg vægter hyggen ved kelly kedelen samt ikke at skulle tænke på gas højere end de fordele som er ved jetboilen.
0
ekampp

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 608
Reply with quote  #4 
Jeg er helt enig i din vurdering, og dit valg. Jeg vil også gerne have et wood stove, men jeg har ikke fundet det rigtige for mig endnu. 

Personligt tager jeg en del ture på fjeldet bl.a. over trægrænsen, og steder som Afrika, hvor min multifuel brænder kommer til sin ret [smile] 

__________________

Not all who wander are lost

0
MalteDK

Registered:
Posts: 245
Reply with quote  #5 
Hej 

Jeg synes, at Kelly Kettles er cool grej - og meget BC agtige. Jeg har ikke en, da jeg i stedet bruger Ikea hobo-stove hvor jeg ikke må tænde ild. Hvis jeg har brug for en brænder foretrækker jeg at brænde bensin. Volumen er meget mindre i forhold til gas - og jeg synes i det hele taget, at gasdåser er irriterende - især de tomme, der skal bringes med tilbage fra længere ture. Bensin opbevarer jeg i de grønne flasker jeg køber det i .. de kan bortbrændes på bål undervejs.
Men anmeldelser som din bringer da endnu en gang interessen for Kellys frem .. for de er altså geniale [smile]

venligst
Martin
0
ekampp

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 608
Reply with quote  #6 
Jeg kan godt lide den her: http://www.ravenlore.co.uk/html/hobo_stove.html
__________________

Not all who wander are lost

0
MalteDK

Registered:
Posts: 245
Reply with quote  #7 
Min ser sådan her ud:

Ikea1.jpg 
Ikea3.jpg 
Jeg synes, at kombinationen af Ikea holderen og Stanley potten er så enkel og genial, at den er svær at erstatte [smile]

0
ekampp

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 608
Reply with quote  #8 
Jeg har overvejet flere gange at kanibalisere vores ikea holder til samme formål [smile] 
__________________

Not all who wander are lost

0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #9 
jeg bruger selv en firebox, som minder meget om bushbox i størrelse og udformning. 

ikea brænderen er rigtig fin som billig letvægtsløsning. hvis jeg skulle invistere i det ene fem for det andet havde jeg yaget den. de mange funktioner og indstilningsmuligheder på en firebox får jeg ærlig talt ikke brugt.
jeg er nu glad for den og syntes klart at den er federe end ikea brændere. men koster nok ogås lige ti gange så meget.

kelly kettles er vildt fede og geniale i deres opbygning. jeg har en stående som jeg aldrig har fået brugt endnu, da kogt vand simpelthen ikke ligger højt på listen over prioiteter for mig, og det er jo sådan set det eneste den kan bruges til. 
jeg ender nok med at donere den til børnebc kassen, for ungerne ville elsker at starte bål i den og koge vand til kakao.

__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #10 
Jeg har bare erfaring med Kelly Kettles. Jeg vil dog nødig mangle den når jeg er på jagt med overnatning. Der er intet som nylavet kaffe at tage med ud i skoven, når jeg sidder og venter på bukken. Som lidt af en kaffesøster, er jeg glad for hurtigt at kunne lave kaffevand i min Kelly Kettle.
__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #11 
Kelley Kettles er fede, jeg har selv været ved at købe en op til flere gange. Desværre nåede jeg det ikke inden jeg smagte cowboy kaffe, og siden da har instant kaffe ikke være noget for mig. [smile]

Med hensyn til madlavning, finder jeg den for omstændig ift. en bushbox og en pot, til trods for den ekstra anordning som gør det muligt at lave mad på en Kelly Kettle.

Hvis jeg kun skulle bruge varmt vand på mine ture, så havde jeg utvivlsomt en, da jeg i hvert fald hellere vil have en KK end en jetboil. [thumb] 

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
MalteDK

Registered:
Posts: 245
Reply with quote  #12 
Quote:
Originally Posted by Woody


Med hensyn til madlavning, finder jeg den for omstændig ift. en bushbox og en pot, til trods for den ekstra anordning som gør det muligt at lave mad på en Kelly Kettle.

 


.. det er også det, der afholder mig. Jeg bruger min gryde til cowboy-kaffe, suppe og al mulig anden mad, der ikke egner sig til tilberedning i en Kelly. De er bare så fede, at det er svært at glemme dem!
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #13 
Jeg har haft KK i alle størrelser og de virker bare ikke på mig. De fylder for meget og har for få funktioner ifht. den plads de optager. Man kan koge vand på den og det med at lave mad fungerer bare ikke synderlig godt. Ydermere må der kun være ild i den hvis der er påfyldt vand. Siden da er der så kommet et hobo kit til den men alligevel. Den er ikke pengene værd i min verden. Jetboil har jeg aldrig ejet og kommer heller ikke til det. SKAL jeg absolut bruge gas, så skal det være i en trangia eller på en enkeltbrænder og ingen andre stede. Jetboilen er for lille og egner sig heller ikke til ret meget andet end at varme feltrationer i. Den bliver for fesen i min verden [smile]
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.