Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Ping

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 173
Reply with quote  #1 
Nu har jeg fulgt et godt råd og anskaffet mig en Millbank filter pose. Jeg har lurepasset på sådan en i et stykke tid, men de hænger ikke just på træerne (som de ellers er beregnet til [wink]). Fandt endelig en i England, hvor portoen var til at betale - modsat dem Paul Kirtley sælger.

For dem der ikke ved, hvad en Millbank filter pose er, så er her en introduktion

__________________
Certified insane.
Hvad der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig - og omvendt
0
Blak

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 422
Reply with quote  #2 
Den ser fin ud. Hvis det kun er som for filter hvorfor så ikke bare bruge et stykkestof og tyngdekraften?
0
Ping

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 173
Reply with quote  #3 
Quote:
Originally Posted by Blak
hvorfor så ikke bare bruge et stykkestof og tyngdekraften?

Øh, hvaba? [confused]

En Millbank pose er jo lige netop et stykke stof, hvor igennem tyngdekraften trækker vandet. Stoffet er bare lidt mere tætvævet end sædvanlig og noget mere praktisk udformet end f.eks. en sammenfoldet shemagh (eller andet modefænomen) af uvis oprindelse. Og Millbank posen har jeg hverken brugt som håndklæde dagen forinden, eller pudset næse i.
-oOo-

En måde et, at filtrere vandet lige ned i gryden, så det er klart til kogning.

En anden måde er, at filtrere vandet ned i den "snavsede" flaske til et Sawyer mini filter, der så ikke tilstoppes lige så hurtigt fordi vandet er renset for urenheder => længere levetid for filtret.

Endelig er det en mulighed, at filtrere vandet ned i en beholder og så putte vandrensningstabletter i. Når vandet er renset for urenheder, så vil tabletterne virke bedre. Hvis der er for mange urenheder i vandet, så virker vandrensningstabletter ikke ret godt, fordi de slås med urenhederne i stedet for med pathogenerne.

Og et filter af den type bliver bare ved med at virke. Hvis tingene går som de skal, så kan mine børnebørn få lov til at overtage posen om en tyve års tid [biggrin]
__________________
Certified insane.
Hvad der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig - og omvendt
0
strandjaeger

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 24
Reply with quote  #4 
Og hvor i England fandt du så posen Ping ? ;-) 
__________________
Hvorfor sidde inde - når alt håb er ude :-) 
0
Blak

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 422
Reply with quote  #5 
Du putter stoffet i en gryde med vand og hænger gryden op, så tager du en snip af stoffet og hænger ud over kanten på gryden. Så drypper der rent vand ned i flaske eller gryde, da stoffet kun suger vandet. Og så koster og vejer en shemagh, klud eller andet jo næste ikke noget[wink]
0
strandjaeger

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 24
Reply with quote  #6 
Ohøj igen
Hvordan er det nu lige man selv laver et opslag ?
Har en Bergans PowerFrame 130+ som jeg vil af med :-( 

Mvh Strandjaeger

Hvorfor sidde inde - når alt håb er ude :-)

__________________
Hvorfor sidde inde - når alt håb er ude :-) 
0
Ping

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 173
Reply with quote  #7 
Quote:
Originally Posted by strandjaeger
Og hvor i England fandt du så posen Ping ? ;-) 


thebushcraftstore.co.uk 

__________________
Certified insane.
Hvad der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig - og omvendt
0
Ping

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 173
Reply with quote  #8 
Quote:
Originally Posted by Blak
Og så koster og vejer en shemagh, klud eller andet jo næste ikke noget

Min filterpose vejer mindre end min shemagh. Ja, jeg har en shemagh. Hvis jeg skal være ærlig, så gider jeg ikke at slæbe den med i skoven, for jeg har ikke rigtig noget at bruge den til som ikke gøres bedre af de ting jeg ellers medbringer - lige med undtagelse af at bruge den som borddug. Og jeg vil ret beset helst ikke bruge en våd og snavset shamagh til de andre ting den kan bruges til.

Desuden ved jeg ikke, hvad min shemagh er behandlet med. De fleste af dem laves i Kina og så er der ingen grænser for, hvilke kemikalier der bruges. Det vand jeg brugte til at vaske min i, lugtede af mærkelige kemikalier - også tredie og fjerde gang.

Min filterpose derimod, er garanteret kemikaliefri, foruden at være temmelig meget mere handy at bruge.

Mht. at bruge en shemagh som vandfilter - nej tak, hvis den har været brugt til andre ting, så er den uren.
Mht. at bruge en shemagh som vandfilter - nej tak, det er den for løst vævet til. Så er min ekstra t-shirt bedre.
Mht. at bruge en shemagh som drypline - nej tak, det er den for uhandy til. Så er både min ekstra t-shirt og mine ekstra sokker bedre. Og sokkerne giver sådan en dejlig smag af lakrids [tongue]

For øvrigt: At filtrere vand gennem beklædningsgenstande, er en metode vi i forsvaret blev advaret om kun at bruge i nødsituationer. En planlagt tur i skoven, plejer ikke at være en nødsituation.

__________________
Certified insane.
Hvad der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig - og omvendt
0
Blak

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 422
Reply with quote  #9 
Du har helt misforstået mig, men det er jo også ligemeget hvis du bare synes den er genial[smile]
0
Bcr4ft1912

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 25
Reply with quote  #10 
Ideen er som andet tænkt grej genial. Tag den ud og test godt og grundigt og sammenlign den med et alternativ og konkluder. Jeg tror den holder .personligt koger jeg vand og filtrer det gennem ostelærred. Indtil videre har jeg ikke haft skideren på men det kan være jeg er blevet immun 😁
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.