Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,708
Reply with quote  #1 
Hvad er den dummeste/uheldigste måde du har mistet/ødelagt dit grej?

For mit vedkommende:
Jeg 9-10 år, vel jeg tro.

Min far havde et lokale i hans købmandshandel hvorfra han solgte jagt og fiskeri udstyr, og der iblandt var der en kniv jeg havde set mig voldsom lun på  

Jeg plagede om om at få dette vidunder, i hvad jeg syntes varede en menneskealder.
Så endelig en aften vi skulle ned til vores sommerhus og fodre ænder, hev min far kniven frem fra lommen, og lykken var gjort 

Kniven skulle selvfølgelig bruges, så da vi fodrede ænder skar jeg lunser af brødet og kastede det ud til rapperne. Pludselig lød et plask der var højere end de foregående, og jeg stod med kun brød i hænderne 

...og nej, jeg fik den ikke erstattet!

/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #2 
Hvor synd Don, kan forestille mig skuffelsen. Sommetider er fornøjelserne meget flygtige.

Jeg har en meget lignende erindring må man sige. 

Jeg var nok 13 eller 14 år gammel og skulle sammen med folkeskoleklassen, på fisketur med båd ud for Hou og omkring Tunø. 

Ca. en uge forinden havde jeg fået min helt egen røde, skarpe og spidse fiskekniv. Både dengang og idag, skal jeg altid gå og fingerere med sådan en nyerhvervelse. Det er som om at mine fingre og den skal finde hinanden.

Af den grund gik jeg gentagne gange og kastede den forsigtigt ned i nogle bordplader, som var monteret på rælingen af fiskekutteren - og som oprindeligt skulle bruges til rensning af fiskene. Det var en fantastisk fornemmelse at høre lyden - og at se dens spids sætte sig fast i bordet, imens kammeraterne gispede "Wauw" og pigerne hvinede "Eeei pas på".

Lige pludselig var lyden anderledes, kniven sad ikke i bordpladen og jeg så bare noget rødt flyve udover rælingen.

Med et var det pigerne der skreg "Wauw" og kammeraterne der sagde "Eeei...". Kan huske hvor ked af det jeg var, over tabet af denne fiskekniv til 50-60 kroner.

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,708
Reply with quote  #3 
Eeei 

/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
gQrgh

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 191
Reply with quote  #4 

Nøj hvor kan jeg godt forstå du var ærgelig! - En lille knægt der fik opfyldt sin drøm, og et øjeblik senere kaster han den bogstaveligt talt væk.

 

Det eneste jeg har fået væk, er en skrue til Molle Locks'ene på min ESEE-4. Problemet er at kniven jo er amerikansk, og derover der bruger de tomme gevind. Altså passer ISO gevindene vi bruger, ikke i. Pokkers! - Har dog fået drejet nogle gevind der kan bruges, indtil jeg finder en original skrue


__________________
Mvh Mads - Dixi
0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #5 
Mindes ikke jeg virkelig har lavet en brøller...

Jeg har dog et gransfors vildmarks øksehovede liggende et sted  

Idiotien udvikledes.... da jeg troede at have styr på øksehovedet og bestilte et ny skæfte.
Det skæfte blev returneret

0
danishbushcrafting

Jæger
Registered:
Posts: 55
Reply with quote  #6 
var for ca. 1 måned siden. jeg var ude med en ven i skoven, hvor vi havde tænkt os at se om man kunne lave popcorn i et feltkrus. men glemte vist lige at der skal være væske i et feltkrus hvis man stiller det over bål, det blev helt bøjet og blødt samme tur knækkede jeg en mora..
__________________
"Fire-wood makes you warm three times; first collecting it, secondly shifting it and third when you burn it."
0
danishbushcrafting

Jæger
Registered:
Posts: 55
Reply with quote  #7 
Quote:
Originally Posted by gQrgh
<p>Nøj hvor kan jeg godt forstå du var æ<img src="/images/boards/smilies/wink.gif" class="emoticon bbc_img">rgelig! - En lille knægt der fik opfyldt sin drøm, og et øjeblik senere kaster han den bogstaveligt talt væk. </p><p> </p><p>Det eneste jeg har fået væk, er en skrue til Molle Locks'ene på min ESEE-4. Problemet er at kniven jo er amerikansk, og derover der bruger de tomme gevind. Altså passer ISO gevindene vi bruger, ikke i. Pokkers! - Har dog fået drejet nogle gevind der kan bruges, indtil jeg finder en original skrue </p>


Du kan bare købe et helt sæt af de skruer, de hedder chicago srews, og de koster næsten ingenting, men har snakket med en som havde forlagt en skrue også (ellers var det hele skeden? ) men da esee jo har livtidsgaranti sendte han dem en mail og de sendte et nyt, gratis!

__________________
"Fire-wood makes you warm three times; first collecting it, secondly shifting it and third when you burn it."
0
gummianden

Samler
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #8 

Sidste år var kæresten og jeg på en uges canyoning tur til Italien, og med os havde vi mit elskede Olympus Tough kamera som jo kan klare det hele, vand, slag støv med mere. På 6 dage besøgte vi 7 canyons, og tog billeder i allesammen, og til allersidst lykkedes det mig så at tabe kameraet uden at opdage det før jeg kom hjem. Farvel kamera, og ikke mindst farvel billeder.

Heldigvis havde vi haft et andet kamera og et gopro med, så lidt havde vi med hjem fra turen, men ikke nær så meget som vi havde håbet på, da olympusen var det vi brugte mest.

Men ellers har jeg vist været heldig og ikke rigtigt mistet noget...


__________________
Det er ikke ligefrem bushcraft, men derfor kan det jo godt inspirere: Turbeskrivelser, oplevelser og inspiration.
0
Jesper Henriksen

Avatar / Picture

Jæger
Registered:
Posts: 71
Reply with quote  #9 
Ej hvor ærgerligt, gummianden. Havde du tilfældigvis noget kontaktinformation på kameraet? Man har før hørt om mistede kameraer som bliver genforenet med ejeren hvis finderen har haft mulighed for at opspore vedkommende. Hørte for nyligt om et vandtæt kamera der blev tabt i havet for et par år siden. Det skyllede så op på en strand og takket være en ærlig finder fandt det vejen hjem igen. Der findes også et par hjemmesider som trawler sociale medier for at hente serienumre ud af billeder, for at lette opsporingen af stjålne kameraer. Hvis du har kameraets serienummer kan det være et forsøg værd.
__________________
"In wilderness I sense the miracle of life, and behind it our scientific accomplishments fade to trivia."
0
Skovtrolden

Jæger & samler
Registered:
Posts: 112
Reply with quote  #10 
Haha. Ja der er mange gode. Jeg var på Fanø ved mine forældre og hjælpe med lidt tømrer arbejde. Sidst på dagen kom min stedfar så med en pakke til mig. Han var sgu lidt stolt over den. Han fortalte han havde købt den til mig da de var på Grønland i sidste måned. Jeg pillede papiret af og så at det var et fint filet og skinner sæt. Det var så yderligere pakket ind i det samme hårde plast som de fleste Gerber knive. Han smed en køkkensaks over til mig og sagde pak dem lige ud så vi kan se på sagerne. Så jeg tog saksen og klippede forsigtigt toppen af der var så et stykke reklame pap der gik helt til tops jeg klippede så tæt på kanten jeg var sikker på jeg ikke ramte noget af det gode indhold... Jeg klippede så 5 cm ind igennem skeden... Manner det var pinligt. Det første jeg hørte var. . tá dig nu sammen mand!!! Nej nej nej..
0
Brianmanden

Samler
Registered:
Posts: 40
Reply with quote  #11 

Jamen jeg kan da godt lige komme med en lille historie. Jeg havde på et tidspunkt et kolonihavehus. I sådan et kolonihavehus kan der jo godt blive en anelse koldt sidst på året så jeg havde en idé om at jeg måske kunne varme nogle sten op og pakke dem ind i f.eks. et fåreskind og så bruge det som en slags varmedunk. På den måde ville sæsonen jo kunne forlænges lidt.

Men ville det virke ? Ja der er jo kun een måde at finde ud af det på. Så jeg tog en halv grydefuld grus og tændte spritbrænderen op i Trangiaen. Det var fridag og lidt koldt så man kunne jo slå to fluer ved et smæk ved liiiige at snuppe et spil WoW og så have Trangiaen til at stå mellem benene og få lidt varme fra den mens gruset blev varmet op. Ganske smart ? NEJ ! Efter et kvarters tid (ca.) bliver det så varmt mellem benene at jeg simpelthen bliver nød til at tjekke hvad der foregik. Og så starter balladen ellers. Jeg havde lagt stegepanden over gryden for at bruge den som låg. Panden havde slået sig ca. 2 centimeter !

https://dl.dropboxusercontent.com/u/30203456/pande01.jpg | https://dl.dropboxusercontent.com/u/30203456/pande02.jpg

Da jeg så havde fået lagt panden væk kunne jeg se orange flammer buldre rundt om gryden. Ikke normal Trangiaopførsel og ret varmt var det osse ! Det korte stykke tid som jeg brugte på at løfte gryden væk gjorde at håndtaget næsten ikke var til at holde på ! Avisen jeg satte gryden på blev svedet brun !

https://dl.dropboxusercontent.com/u/30203456/gryde01.jpg Det ska lige bemærkes at aluminium smelter ved ca. 650 grader Celsius så temperaturen har været deroppe af.

Miseren var endnu ikke ovre. Nu havde brænderen jo frit løb og det resulterede i ca. 30 cm høje flammer ! På med "regulatorlåget" (hvad hedder det lige til en Trangia ?) Første forsøg ramte jeg selvfølgelig ved siden af ! Så jeg måtte skubbe det på plads med håndtaget. Heldigvis gik ilden da ud !

Soden på grejet i billederne har ingenting med hændelsen at gøre. Grejet er blevet "nedgraderet" til bålgrej så helt ødelagt er det ikke [smile]


0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #12 
Sjov men også ærgelig historie, Brian.
jeg mener at en spritflamme er 600 grader C - nok til at pander og gryder spræller [smile]
0
Brianmanden

Samler
Registered:
Posts: 40
Reply with quote  #13 

Tak Troels, godt at du kunne lide historien [smile]

Min teori omkring hvorfor det gik så galt er at når først stenene har samlet noget varme op så afgiver de det igen som strålevarme tilbage til brænderen (gennem gryden selvf.). Her bliver spritten så varmet endnu mere op og fordamper endnu lettere. Med mere spritdamp i brænderen bliver flammerne endnu større og der bliver frigivet endnu mere varmeenergi. Dermed er en accelererende cirkel sat igang. Det skal lige nævnes at gryden og panden er af den type med indvendig stålbelægning (Duosal). Hvis ikke der havde været noget stål til at holde på det hele er jeg sikker på at aluminiummen bare havde klappet sammen og var faldet ned i og omkring brænderen.

Erfaringen hermed givet videre.

0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #14 
Håhå, det var dælme noget af en oplevelse Brianmand, men nu kender du da opskriften på en kortvarig men intens varmekilde hvis du skulle få brug for det. [wink][biggrin]
__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Aka.jobbe

Registered:
Posts: 518
Reply with quote  #15 

Jeg Husker der som var det 14 dage efter jeg havde fået min dyre og nyerhvervede Warbonnet Blackbird hjem fra det store udland….
Nææ Vent, Det var sgu 14 siden.

Den skulle testes.

Op kom den, ganskevidst havde jeg da fået min del af den kasse Ale nr. 16 jeg havde delt med en kammerat, men som spejder i mange år kan man jo de knob man bruger, så intet problem i det…..

Eller…. Op kom den, Ahh man lå godt der nåede jeg lige at tænde før den sagde BUMP og jeg lå på beton gulvet under mig, med et huld på str med en 5'er i den ene side af køjen, ondt i albuen og ryggen. (albuen gør, til tider, stadig ondt et halv år efter)

Nå, så op og binde igen og ærgre sig gul og grøn over den ødelagte køje.

Heldigvis efter en enkelt mail med billeder af skaden til Brandon, der ejer og driver Warbonnet outdoors, kom der et fortrøstningsfuldt håb.
Han sendte mig da lige 4 smarte lim lapper, uden beregning fra staterne OG med et tak for du vil gøre forretninger med mig + et reklame klistermærke, der bare skulle på, så var den så god som ny.
og det er den [wink]

Nu kontrollere jeg lige mine besnøringer en ekstra gang, når jeg har drukket. [biggrin]

0
DkHammocker

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #16 
Aka.jobbe Hvad måtte du betale i told for din warbonnet hængekøje? Kunne godt tænke mig en xlc

Mvh Martin

__________________
Take only memories, leave only footprints
0
Aka.jobbe

Registered:
Posts: 518
Reply with quote  #17 

Quote:
Originally Posted by DkHammocker
Aka.jobbe Hvad måtte du betale i told for din warbonnet hængekøje? Kunne godt tænke mig en xlc Mvh Martin


Ikke en krone…
Det kræver dog lidt tålmodighed.

 

Ved at handle her hos Uk hammocks.

http://ukhammocks.co.uk/shop/catalog/browse?sessid=L6LKiNzURiEGQutTfWSf23yGYn9zjXjpUjiUktwVJChUvMidb127EvSZGLmrqpdF&shop_param=

De er sælgere for WB. Men det er ikke alt de har og alt de får. men man kan maile dem og derved "bestille" det man ønsker med til næste levering.

Ham der har Uk hammocks er også en super venlig sjæl, Lige som Brandon (WB ejer).********** Han har XL hjemme i UK************** [biggrin]

0
DkHammocker

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #18 
Ja har handlet hos ham, han er super. Bestilte over og underquilt som nok er det bedste udstyr jeg har.
Mit problem er bare at jeg gerne vil har en xlc 1.9 med overcover, og det har han ikke, men så må jeg jo bare bestille, så han kan få det med næste ordre fra USA.

Tak for svaret


__________________
Take only memories, leave only footprints
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.