Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Harlequin

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 200
Reply with quote  #1 

En beretning om idioti, oplevelser, og håndværk

På en tur i skoven for snart 3 måneder siden, mistede jeg min elskede TVJ forrest sage. Jeg var så dum at glemme at lukke den lomme jeg havde pakket den i på vej hjem. Jeg var selvfølgelig knust, og tog straks ud på en backtracking tur. Desværre havde jeg ikke heldet med mig, og måtte vende tomhændet hjem.

Jeg har siden været der ude igen og igen for at finde den, og mod al forventning, lykkedes det endelig i sidste uge. Jeg var taget ud til moesgård skov, for at gå en tur, og tage en overnatning på en af lejrpladserne der ude. Jeg tog hjemmefra i mild støvregn, men i løbet af busturen (30 min) udviklede det sig til KRAFTIG regn. Jeg bliver utrolig stædig når vejret er imod mig, så på trods af stadig koldt vejr, og tøj der SLET ikke er beregnet til så vådt klima, drog jeg afsted. På vejen kom jeg til det område jeg havde været i da jeg mistede kniven… savnet og stædighenden overvandt mig, og jeg blev da lige nødt til at forsøge igen. Der er tale om et ret stort område, da jeg ikke vidste om det var lige ved lejeren jeg havde tabt den, eller under gåturen hjem. Desuden er det jo ved at være længe siden, så jeg havde også sværere og sværere ved at huske vejen. Jeg begyndte systematisk at gennemgå området, i den kraftige regn blev jeg hurtigt gennemblødt, men jeg lagde dårligt mærke til det. Foråret var i fuld gang, og det var helt hypnotiserende at kigge på alle de små grønne ting der var på vej op af jorden, og lytte til fuglene der gik amok hver gang regnen stilnede lidt af. Tiden løb fra mig, og pludselig havde jeg gået med hovedet i skovbunden i 4 timer. Uden overhovedet at komme nærmere det sted jeg skulle sove. Gennemblødt, kold, og sulten, besluttede jeg mig for nok at måtte komme afsted, hvis jeg overhovedet skulle have en mulighed for at blive tør inden jeg skulle sove. 15 minutter mere, og så ville jeg gå. Sjovt nok kigger jeg kort tid efter ned, og finder den kniv jeg egentlig gik rundt for at finde, men næsten var kommet fra at kigge efter.

Jeg var lykkelig, men endte alligevel med at tage hjem samme aften, da posen til min sovepose var blevet utæt, og jeg slet ikke magtede at sove våd i en våd sovepose.

[20160405_180437_zpsdh3dkj0i] 

Kniven

Kniven var i overraskende god stand, på trods af at have ligget næsten 3 måneder i skovbunden. Klingen havde rustplamager de steder den havde kontakt med skeden, men var stadig drøn skarp. Skallerne på skaftet havde slået sig, men sad stadig fast og var fuldt ud brugbare. Med andre ord, ville den sagtens kunne bruges, uden det vilde arbejde.

Besluttede dog at en dejlig kniv fortjener at blive holdt i god stand.

Afmonterede skallerne, og pudsede klingen op igen (efterlod en smule af rustskaden for at minde mig selv om aldrig at gøre sådan noget igen). Og monterede derefter taks skaller og læder liner.

Det var mit første moderne knivprojekt siden folkeskolen, så jeg har en masse ting jeg lige skal lære, men her er i hvert tilfælde billeder af resultatet J

[20160411_181819_zpsr67ignkw]  [20160418_123847_zpsw9y3wvgo]  [20160418_123852_zpsbo775gva]  [20160418_123832_zpsl2xgjj5c] 

[20160418_123903_zps01og7onq] 

 

 beklager det lange oplæg. håber i kan bruge det [smile] 

0
SirFreddy

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 44
Reply with quote  #2 
Super fedt at læse - godt skrevet. Dejligt at du fandt din kniv igen - hvad vil du gøre anderledes ved næste restaureringsprojekt?
__________________
https://www.instagram.com/freddybushcraft/
0
Harlequin

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 200
Reply with quote  #3 
Quote:
Originally Posted by SirFreddy
Super fedt at læse - godt skrevet. Dejligt at du fandt din kniv igen - hvad vil du gøre anderledes ved næste restaureringsprojekt?


Tak skal du ha :-) det er mest et spørgsmål om finish. Skallerne skal pudses bedre på limsiden, så overgangen mellem læder og træ er finere, og overall pudsning kan klart blive bedre :-)
0
Harlequin

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 200
Reply with quote  #4 
Quote:
Originally Posted by SirFreddy
Super fedt at læse - godt skrevet. Dejligt at du fandt din kniv igen - hvad vil du gøre anderledes ved næste restaureringsprojekt?


Tak skal du ha :-) det er mest et spørgsmål om finish. Skallerne skal pudses bedre på limsiden, så overgangen mellem læder og træ er finere, og overall pudsning kan klart blive bedre :-)
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,202
Reply with quote  #5 
Fedt du fandt den igen, det var heldigt [smile]
Den er blevet flot nu[thumb]

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Onkel Brian

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,028
Reply with quote  #6 
Total optur [smile]

Ser godt ud efter de nye skaller er kommet på [thumb]

__________________
Go nice places - do good things [wave]
/Onkel Brian
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #7 
Fedt du fandt den, og flot arbejde med at restaurere den. [thumb]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.