Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 1 of 2      1   2   Next
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #1 
 

Ja nu skal i høre. Min historie er lidt anderledes!!

Jeg var en 7-9 år gammel, havde gået lidt til spejder og overstået det værste synge til solen og male sten halløj. det var dengang det var lovligt at gå med dolk, så fordi jeg jo havde vist mig fra min bedste side, både til spejder men mest omkring 'Politi-manden' (min far) så havde jeg fået lov til at gå ud i skoven/marken med dolk. Jeg havde jo fået læst op og ned om div snitte-teknikker osv. så der skulle jo ingen problemer være. Og når man må for politiet, så er det jo næsten 'ved lov' at man kan

Jeg gik en eftermiddag ned til en lille sø i nærheden af hvor vi boede, havde kravlet lidt rundt i træerne omkring søen, og fik så den fantastiske lyst, som man stadig har. Til at snitte lidt, så jeg fandt nogle dejlige grene og det gik bare fint derud ad. Fra kroppen og ud, fra kroppen og ud. Jeg var så dygtig!!

Men så kom problemet, den ene gren havde en tyk gren der stak ud til den ene side, jeg prøvede alle snit jeg overhovede havde lært, men den var for tyk til den selv ville forsvinde
Så jeg tog mig mod til og trodsede politi-mandens teknikkerholdte pinden foran mig selv og 'choppede' nedad og vuptii så var den lille gren skåret væk, jeg var meget stolt over helt selv at have kunne dette og det havde jo faktisk været nemt!! Efter ca 4 sek kigger jeg ned efter den gren jeg jo så stolt havde hugget af, men til min store forskrækkelse lå der en kæmpe pøl blod, hele jorden foran mig selv var rød... Jeg gik i panik og så at jeg havde flækket min tommelfinger på langs på jeg choppede pinden af. Den var flækket ned langs knoglen og den side der ikke blev holdt af knogle hang livløst og dinglede. Jeg viste ikke mit levende råd, men som alle børn der slår sig hårdt, spæner man bare hjem. Havde nok ved nærmere omtanke kunne videre udvikle den løbeteknik og måske havde vundet noget guld

Jeg nåede min hoveddør, fløj ind og kaldte på 'Mor' men intet svar jeg kaldte igen, men heller intet svar så at bilen var væk, så hun var kørt ud og handle med min søster!!
Det betød at min Far (politi-manden med strenge regler) havde været på natte-vagt og lå og sov.. Og vi skulle IKKE vække ham hvis det skete fuldte der som regl en lille konsikvens med!!
Jeg stod med min hånd i vasken, blodet løb ud af mig, jeg kaldet 'mor' igen selv om jeg viste det nok ikke hjalp!! Jeg kaldet 'mor' igen meget højt og igen og igen! Til sidst lød der et brøl fra 1 sal, politi-manden var blevet vækket og jeg gik lige 25% mere i panik, men viste også at et plaster nok ikke reddede den finger. Han kom flyvende ned at trapperne men et 'lidt' sjov ansigt, det ansigt ændrede sig sjovt nok 180 grader da han nåede køkkenet.. Forhelved knægt, var hans eneste ord!!
Han lagde min lille finger i et kæmpe viskestykke og pressede til, og der stod vi så. Han lignede døden fra lybæk pga søvnmangel og chok, jeg lignede svampebob fordi jeg var opløst af gråd, men vi kiggede lidt på hinanden uden ord. Lange minutter

Da min Mor og søs nåede parkerings-pladsen med bil, (en skoda med røvskub,hihi) hev min far mig afsted, ind i bilen blev der sagt. Han tog nøglerne ud af min mor hånd. Hun lignede et spøgelse, forstod intet. Men omvendt, der blev intet sagt og så kørte vi afsted mon sygehuset.

På sygehuset kom jeg HURTIGT til og der gik ikke længde før de var en 4-5 stk omkring mig.
Efter lidt tid blev der enighed om at jeg skulle bedøves og sys! De prøve at stikke en nål i den lille slat kød af en halv finger, men de sprøjtede lige igennem hver gang pga mangel på små nåle dengang.. Tror de brugte 7 tommer søm, sådan husker jeg ihvertfald størrelsen.
De sagde at vis jeg ikke græd helt vildt ville jeg få en trold som stod i rummet med lægetøj på, puha det var jo fristende, så jeg prøvede virkeligt hårdt. Og var jeg ved at miste fokus kunne jeg bare lige kigge på politi-manden, så var der jo masser at støtte at hente

Min mor havde i den tid cyklet op på sygehuset, hun synes jeg lignede en som kunne bruge lidt støtte. Det sagde personalet i skrænken til hendes at de helt sikkert også mente, de havde vist alle hørt om den lille fyr med tommelfingeren.

Jeg var glad for at se min Mor og jeg prøvede virkelig ikke at græde pga jeg ville have den trold. Da de var færdig med at lappe mig sammen og jeg skulle afsted ventede jeg med længelsel på den trold, glædede mig!! Men lægen kiggede i skabet og kiggede derefter på mig ØØHHH vi har ikke flere tilbage, så vi kan desværre ikke give dig denne. Men pas godt på dig selv. Farvel!!
Tror i lige jeg var knust, den trold var det eneste der kunne redde denne dag, og nu var den også væk... Vi kørte hjemad, ingen sagde noget. (Børn elsker den slags stilhed)

Nå men vi nåede hjem og det er så nu at overskrift og denne historie falder på plads. Min far kiggede på mig og sagde dette og kun dette. Aflever den!!!


P.S. jeg fik kniven tilbage ca 2 år efter, og har faktisk afleveret den videre til min egen søn nu og fortalt ham denne historie, han synes så den er mega sjov og griner bare af mig!! Forstår det stadig ikke

Mvh

__________________

__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Backwoodsman

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 167
Reply with quote  #2 
 Kan sgu da godt forstå at knægten griner! En trold!!!

Jeg kan godt nikke genkendende til nogle fraser af den historie der. Jeg havde selv en rimelig streng fatter! Satans hård, men retfærdig. Kan huske alle de gange han var på sygehuset med mig, fordi jeg var kommet galt afsted. Der var han sgu tålmodig må jeg sige. Det værste han vidste, var når jeg skulle syes. Han var og er stadigvæk den der, her kommer jeg, satanedme, kraftstejlme, væk og fjern dig knægt og lad en rigtig mand komme til type. Han er stame også en hård negl, men når den lille kønne syerske på skadestuen kom ned sprøjterne elle nålene, så blev han sgu bettekål. Den første gang jeg havde skåret mig i fingeren med min mora, helt ind til knoglen, og  de skulle bedøve mig på skadestuen, kom de til at stikke lidt for langt. Nålen gik igennem på den anden side....klask, så lå fatter i kanvassen helt bleg i krydderen! Anden gang havde jeg savet mig i benet med en håndsav(fuksvans) og skulle syes med 10 store sting.....klask, fatter lå gulvet igen  tredje gang faldt jeg gennem et gulv og fik min venstre hånd mast, så skindet flækkede fra tommelfingerspids og et godt stykket op på underarmen. Jeg kunne godt se på min far, at han gruede godt over alle de sting, der var udsigt til. Først kom en sygeplejerskestuderende ind til mig for at rense såret. Hun blev godt bleg i kraniet, og klagede over alt det løse og flappende hud der hang rundt omkring på hånden. Lægen kom ind, så på det og sagde, at det skulle bare fjernes. Godt tænkte jeg, og inden de nåede at klippe det væk, så tog jeg og rev lortet af....klask, så lå sygeplerseken i gulv. Nå, sagde lægen, så kan vi jo godt gå igang med at sy. Så blev den gamle bleg. Lægen kendte os efterhånden, så hun beordrede en seng ind til den gamle, som han kunne ligge på ved siden af mig, så han ikke kunne dratte i gulvet. "Fåk" han blev sur!! De hele 30 kilometer hjem hørte jeg for det nummer med den seng! Fandenpetervæltemig, kraftstejlme...ja den fik hele armen. Da vi kom hjem, fortalte jeg det til min mor, og hun skreg af grin over min He-man far, der måtte ligge på en seng, ved siden af sin søn der sad ved siden af og blev syet. Gangen efter flækkede jeg læben til kampsport og måtte syes i kraniet.....denne gang kørte min mor mig på skadestuen

Nogle år efter mistede min far to fingre i en afretter, en stor maskinhøvl, da den åbenbart havde en teknisk fejl. Det fandt min far ud af på den hårde måde. Jeg blev ringet op at fatter var røget ind, så jeg lynede afsted på skadestuen. Jeg tænkte, så forhelvede, nu går den gamle amok over alt det stikkeri og syen, men nej. Da jeg kom derop, kunne jeg bare gå efter lyden. Så sad han sgu ligefrem som en anden general og kommenderede med personalent, mens de stak og syede. Bad dem om at gøre det ordentlig osv.  Og så fik jeg kommentaren, hva' fa'en laver du her knægt?!?! På vej hjem beordrede han mig ind på en tank for at købe en pils. Han plejer aldrig at drikke!! Han drak pilsen, og så kørte vi hjem. Da vi kom hjem stod min mor helt opsvulmet i hovedet af gråd og stadig bleg af panik, men fatter var ligeglad. Han skulle bare hilse på sin hund og stod der med forbindingen nede ved hunden og sagde, se den kan sgu lugte at sin herre er skadet, nu passer den på mig  og så gik han ind og tog en lur

Backwoodsman

0
gQrgh

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 191
Reply with quote  #3 

Kanon historie !

Jeg har også en lille historie jeg kan dele.

Min første kniv var en foldekniv jeg købt en dag med min mor i byen, efterfølgende kørte vi ud til min mormor som boede på landet. Det var alle børnebørnes yndlings sted, stor have, en lille skov, bål plads og marker så langt øjede rækker. Så jeg havde vist min fine nye kniv frem til mine fætre, så havde vi bål i haven og snittede i pinde. På et tidspunkt skulle jeg op i et træ og snitte deroppe, hvilket på daværende tidspunkt virkede som en brilliant idé, jeg sad i træet og havde fået åbnet min folde kniv, i samme øjeblik .... SMÆLD! - grenen knækkede og newtons lov fik jeg at føle. Nå, i den alder kan man holde til knubs, jeg rejste mig og smilede til mine fætre, og jeg forstod ikke hvorfor de stirrede så tomt på mig, kolde og blege ansigter. Den ene pegede så på min arm, og jeg kiggede ned ... og pludselige blev armen varm, blodet pølede ud, kniven havde sprættet et lille stykke af min underarm op helt ind til fedtvævet og få milimeter fra knoglen.
Jeg kunne stadig ikke mærke noget og grinte lidt, jeg forstod tydeligvis ikke situationen. Nå, min mor og hendes søster sad på terassen sammen med min mormor, de er begge sygeplejerske. Og jeg gik så hen for at vise dem min præstation. Før jeg vidste af det, var jeg blevet smidt på hovedet ind i bilen og vi holdte i indkørsel og de fik forbundet mig med ting fra første hjælpskassen på privaten. På dette tidspunkt var jeg fuldstændig rolig og kunne stadig ikke mærke noget. (Kniven var og er ekstremt skarp) - Så overhørte jeg "Vi må nok hellere få kørt ham på sygehuset så han kan blive syet sammen" - Og så begyndte jeg at flæbe, stadig ikke af smerte, men fordi jeg var hunderæd for at skulle syes.

Det lykkedes mig at få dem overtalt i mit flæberi til at jeg ikke behøvedes at blive syet. - Og så var min dag reddet. I dag er arret helet fint og har på ingen måde mén.

 

Som knægt er det en skam at flæbe foran sin fader, mens det ikke er så slemt at ens mor ser og hører på det


__________________
Mvh Mads - Dixi
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #4 
Fantastiske fortællinger 

Ja, det er jo ikke noget jeg er vandvittig stolt af. ...men at at det efterhånden er en del år siden, lindre vel altid lidt. 

 

Jeg var 15-16 år. 

Mine forældre havde et sommerhus med 10 tønder land, blandet skov, eng, å og moser.

Jeg havde fået lov at låne min fars kraftige luftgevær (han var forhandler af jagtvåben) 

Jeg havde aftalt med en af mine venner at vi skulle mødes ved sommerhuset og skyde skader.

Min far der skulle på arbejde kørte forbi sommerhuset og satte mig af.

 

Jeg ladede geværet og satte mig til at vente på min kammerat, eller en skade.

Efter 10 - 15 minutter landede der en overraskende tæt må mig, og fuglebrættet.

Jeg sigtede på den, afsikrede og ...skaden fløj.

Sikringen på luftgeværet var en lille tap der sad bagpå, den var nem at afsikre, men når den var i ladt position, var den svær at få fat i.

Jeg ville ikke skyde skuddet af, af frygt for at skræmme den yderligere, det kunne jo være den kom tilbage. 

Og jeg var slem opsat på at kunne fremvise et nedlagt bytte, til min ven når han kom.

 

Der gik ikke lang tid før jeg kunne høre en flok skader der skræppede op bag huset. 

Jeg rejste mig forsigtigt og begyndte at snige mig, da stødte geværet mod bordhjørnet. Jeg var lige ved at tabe det, så jeg tog hårdt fat.

I det samme gik geværet af, og jeg mærkede et slag på min fod.

Gudskelov var jeg iført et par træsko. ..jeg kiggede ned, og så der var hul i den. !"#€%&/()

Jeg tog træskoen af, og så der også var hul i strømpen, der langsomt blev mere og mere rød.

 

Der lagde et dambrug 200 - 300 meter derfra, der hinkede jeg over. Damen derovre kørte mig straks til lægen.

Lægen der tog strømpen af og vaskede min fod, konstaterede hurtigt at det var dybt, og at der ikke var noget udgangshul. Jeg skulle på hospitalet.

 

Dambrugsdamen kørte mig hjem til min mor, der var hjemmegående. ...hun blev stiktosset på både mig og min far.
Hun jagtede mig grædende gennem stuen med en fluesmækker jeg fik adskillige slag af, mens jeg hunpede rundt med hænderne bag nakken.

Da hun var faldet lidt til ro kørte vi på hospitalet. De skannede mig og kunne se at haglet sad begravet i en knogle.
Da de havde baksede med den i, hvad jeg syntes var ufattelig lang tid. ...ringede de efter en overlæge.
2 minutter efter han var kommet stod han med haglet hånden. Foden blev bundet ind, og fik et par krykker med hjem.

 

Ca. 1 uge efter startede jeg på skole i Herning. 

Jeg fortalte de forskellige at jeg havde jokket på et rustent søm.
Men efterhånden som jeg begyndte at kende nogle af de andre lidt bedre, røbede jeg for et par stykker hvad der i virkeligheden var sket.

Det udviklede sig overraskende hurtigt til at jeg blev kaldt: Søren Shootfoot 

(mit AFK navn er Søren)

 

Jeg skulle på skadejagt. Jeg skød en skade, men det var en lidt anden type end jeg havde håbet!

/Don

Attached Images
jpeg Fod.jpg (574.64 KB, 66 views)
jpeg Hagl.jpg (539.29 KB, 62 views)


__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/

0
gQrgh

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 191
Reply with quote  #5 

Haha! - Vi lærer hinanden godt at kende herinde! -

 

Apropro luftgeværer ! - Jeg havde også lånt en gammel svag luftbøsse, og jeg skød på skiver inde i garagen, og der var en tyk træplade bagved skiven.

 

Jeg sigter, klemmer aftrækkeren, og skudet går, jeg hører det rammer pladen, og så siger det KLASK og haglet rammer mig lige midt i panden. Jeg står "Hva faen skete der lige der?" - Haglet har tilsyneladene ramt en knast i træet og blev slynget tilbage. Fik bare et lille bitte mærke, men havde det ramt øjet, så var det nok en anden sag! Sådan noget skal man også lige tænke over hvis geværet ikke er voldsomt kraftigt.


__________________
Mvh Mads - Dixi
0
Blamoi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 311
Reply with quote  #6 

Gode historier! 

Jeg har måske også en lille en at dele

Jeg var på fisketur alene for nogle år siden, lidt karpe fiskeri om natten så jeg lå i telt og havde sat hele lortet op bidmålere osv.

Jeg havde lagt alt klar, knive, tange, ja hele lortet lå der til når fisken kom, nå men tiden gik og der skete ikke noget, så jeg satte mig til at snitte lidt i en pind, og lige midt i mit snitteri, kommer der satme bid

Jeg flyver op og løber mod stangen, men i mørket var det svært at se jorden jeg løb på, og med et falder jeg, fordi min fod ryger ned i et hul, og mig som stadig har knivne i hånden, lander med et dejligt bump på jorden  

Når f*ck det, jeg skulle satme have den fisk op, så jeg rejste mig og løb videre

Jeg fik så fisken op, men så kunne jeg pludselig ikke finde min kniv 

Så jeg farede over i teltet med fisken i hånden, og tog lygten for at finde knive, den er ikke at se nogle steder, lige indtil jeg lyser ned af fisken. Så kan jeg nemlig se skaftet af kniven, og kun det, resten af kniven sidder i låret 

Nå f*ck it, jeg lader kniven side og hiver krogen ud med min tang, og sætter fisken ud igen

Så sad jeg og tænke lidt, hvad pokker skal jeg gøre her midt ude i skoven

Så jeg tog en meget lille fiskekrog uden modhager, og trådet den med noget flet line, så trak jeg kniven ud, og gik igang med at lukke hullet så godt jeg nu kunne (Jeg har aldrig syet noget eller nogle før) nå men der var ikke så meget at gøre, jeg havde ikke signal på telefonen og mor kom først om morgenen, så jeg hoppede ind i teltet og slappede lidt af og tænke over hvor stor en idiot jeg var, at løbe med en kniv i hånden 

Nå mor kom, og jeg skulle jo stolt vise at jeg havde lappet mig selv sammen
Hun kiggede så på mig og sagde, "Mads du er da for dum nogle gange"

Den dag idag er jeg stadig lidt stolt over jeg selv syede lortet


__________________
Hilsen Mads

Voksne er bare børn, der er blevet sindsyge.
0
Backwoodsman

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 167
Reply with quote  #7 
Hahaha Mads! Du var satme heldig, at du ikke ramte en vene eller pulsåre i låret. Så havde du været på skideren! Kender godt det der med at lappe sig selv. Jeg har dog aldrig syet mig selv, men jeg har lukket mange sår med gaffatape. Hold kæft de glor på skadestuen, når man valser ind med gaffa som forbinding.

Backwoodsman
0
Blamoi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 311
Reply with quote  #8 

Ja man er vel lidt heldig til tider!

Gaffatape og super lim/sekund lim er fantastisk


__________________
Hilsen Mads

Voksne er bare børn, der er blevet sindsyge.
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #9 
Vild ungdom! - Eller barndom. Sikke nogle foruroligende historier fra personer som nu render rundt med endnu større knive.

Jeg har også en lille "knivskade historie", med en morale om at bruge det rigtige værktøj til den rette opgave.

Da jeg var ca. 12-14 år var butterflyknive det nye. Knivloven må have været anderledes mild, for alle (eller mange) drenge gik rundt og legede med en butterflykniv i frikvarteret. Ihvertfald de frikvarterer, hvor ens muskelømme tommeltotter skreg på hvile fra det elskede Donkey Kong bib-bib spil.  

Derhjemme benyttede jeg en dag en af mine butterflyknive som snittekniv - og det kan ikke anbefales. Jeg lavede et fint snit lige ved roden af min pegefinger på venstre hånd, hvorved blodårer, sene og nerve blev skåret over. Konsekvensen var en tur på sygehuset, hvor jeg til lyden af Lis Sørensen i de lånte hørebøffer, fik syet det hele sammen igen.
Jeg blev ikke på noget tidspunkt tilbudt bedøvelse for at gennemstå Lis Sørensens stemme, men har siden tilgivet lægerne, da jeg på den anden side aldrig efterfølgende har købt noget af hendes musik.
Hånden derimod, fungerer upåklageligt den dag i dag - og følelsen i fingeren blev endda også genetableret. 

Næst efter Lis Sørenses søde ord, var det værste ved hele oplevelsen, at det skete i december måned. Og da jeg fik gips på hånden og lidt op ad håndleddet, måtte jeg op til flere gange lægge ører til ældre menneskers fordomsfulde kommentarer om; "Nåårh, så ka' han da nok la' være med at lege med det fyrværkeri..."

Når jeg bliver gammel, så skal jeg tilbringe hele mit otium i en bybus, hvor jeg vil sidde og smide hånlige kommentarer i nakken af ungdommen.

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Morten

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 142
Reply with quote  #10 
Quote:
Originally Posted by Blamoi

Gode historier! 

Jeg har måske også en lille en at dele

Jeg var på fisketur alene for nogle år siden, lidt karpe fiskeri om natten så jeg lå i telt og havde sat hele lortet op bidmålere osv.

Jeg havde lagt alt klar, knive, tange, ja hele lortet lå der til når fisken kom, nå men tiden gik og der skete ikke noget, så jeg satte mig til at snitte lidt i en pind, og lige midt i mit snitteri, kommer der satme bid

Jeg flyver op og løber mod stangen, men i mørket var det svært at se jorden jeg løb på, og med et falder jeg, fordi min fod ryger ned i et hul, og mig som stadig har knivne i hånden, lander med et dejligt bump på jorden  

Når f*ck det, jeg skulle satme have den fisk op, så jeg rejste mig og løb videre

Jeg fik så fisken op, men så kunne jeg pludselig ikke finde min kniv 

Så jeg farede over i teltet med fisken i hånden, og tog lygten for at finde knive, den er ikke at se nogle steder, lige indtil jeg lyser ned af fisken. Så kan jeg nemlig se skaftet af kniven, og kun det, resten af kniven sidder i låret 

Nå f*ck it, jeg lader kniven side og hiver krogen ud med min tang, og sætter fisken ud igen

Så sad jeg og tænke lidt, hvad pokker skal jeg gøre her midt ude i skoven

Så jeg tog en meget lille fiskekrog uden modhager, og trådet den med noget flet line, så trak jeg kniven ud, og gik igang med at lukke hullet så godt jeg nu kunne (Jeg har aldrig syet noget eller nogle før) nå men der var ikke så meget at gøre, jeg havde ikke signal på telefonen og mor kom først om morgenen, så jeg hoppede ind i teltet og slappede lidt af og tænke over hvor stor en idiot jeg var, at løbe med en kniv i hånden 

Nå mor kom, og jeg skulle jo stolt vise at jeg havde lappet mig selv sammen
Hun kiggede så på mig og sagde, "Mads du er da for dum nogle gange"

Den dag idag er jeg stadig lidt stolt over jeg selv syede lortet
Hej!

Hvilke evt. eftervirkninger har / havde du pga. dit uheld ?

Mvh. Morten

0
Blamoi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 311
Reply with quote  #11 
Quote:
Originally Posted by Morten


Hej!

Hvilke evt. eftervirkninger har / havde du pga. dit uheld ?

Mvh. Morten
Hvad mener du, om jeg har varige men?

__________________
Hilsen Mads

Voksne er bare børn, der er blevet sindsyge.
0
Morten

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 142
Reply with quote  #12 
Quote:
Originally Posted by Blamoi
Quote:
Originally Posted by Morten


Hej!

Hvilke evt. eftervirkninger har / havde du pga. dit uheld ?

Mvh. Morten
Hvad mener du, om jeg har varige men?


Jeps, eller bare kort varige.

Jeg formoder ikke at det kun var på dagen, du mærkede til det.
En klinge længde kan jo være mange ting ( i cm ) men et helt lille indgreb var det jo nok ikke.
Hvor lang var klingen / sår dybden ? 

Mvh. Morten
0
Blamoi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 311
Reply with quote  #13 

Altså jeg kunne da mærke det lang tid efter, det var ligesom der sad noget og irriterede inde i benet. Det er helet flot, så man kan næsten ikke se det idag, men man kan mærke det hvis man kører fingeren hårdt henover.

Det var en oldgammel Mora Classic som var godt tynd slidt, så tror den har haft en bladlængde på omkring 5 cm måske lidt mere.

Men i starten var der en del smerter når lår musklen blev brugt meget, altså ved hård løb osv. men idag har jeg ingenting, heldigvis

Og så lad os bare sige at jeg aldrig løber med en kniv som ikke er i skeden igen..


__________________
Hilsen Mads

Voksne er bare børn, der er blevet sindsyge.
0
Morten

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 142
Reply with quote  #14 
Backwoodsman skrev: "Du var satme heldig, at du ikke ramte en vene eller pulsåre i låret. Så havde du været på skideren! " ........Og så lige lidt mere heldig end det.

Udover risikoen for kraftig blødning, har du jo også været udsat for en stor infektions risiko.

Fordi :

# 1 Naturen er jo ikke lige så steril som en operationsstue.

# 2 Nu er det heller ikke de reneste hænder, man render rundt med ude i naturen, medmindre de er blevet vasket og afsprittet.

# 3 Såret skal også renses grundigt, da din snittekniv nok heller ikke er blevet damp steriliseret inden dit uheld.

# 4 En lille fiskekrog og fletline er heller ikke så sterilt som et vacuum pakket og stråle steriliseret sutur kit.

Nu skriver du at det var første gang du legede " gør det selv - den lille kirurg"
Så er det jo selvsagt at du ikke kan sammenføje overskårne muskel fibre,sener og nerve baner ned i ca. 5 cm's dybde - blot sy overflade huden sammen.
Det er jo kun de uddannede der kan det. 
Så jeg kan godt forstå at " det var ligesom der sad noget og irriterede inde i benet " efterfølgende.

Så jo, du kan godt føle dig heldig


Mvh. Morten 
0
Blamoi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 311
Reply with quote  #15 
Quote:
Originally Posted by Morten
Backwoodsman skrev: "Du var satme heldig, at du ikke ramte en vene eller pulsåre i låret. Så havde du været på skideren! " ........Og så lige lidt mere heldig end det.

Udover risikoen for kraftig blødning, har du jo også været udsat for en stor infektions risiko.

Fordi :

# 1 Naturen er jo ikke lige så steril som en operationsstue.

# 2 Nu er det heller ikke de reneste hænder, man render rundt med ude i naturen, medmindre de er blevet vasket og afsprittet.

# 3 Såret skal også renses grundigt, da din snittekniv nok heller ikke er blevet damp steriliseret inden dit uheld.

# 4 En lille fiskekrog og fletline er heller ikke så sterilt som et vacuum pakket og stråle steriliseret sutur kit.

Nu skriver du at det var første gang du legede " gør det selv - den lille kirurg"
Så er det jo selvsagt at du ikke kan sammenføje overskårne muskel fibre,sener og nerve baner ned i ca. 5 cm's dybde - blot sy overflade huden sammen.
Det er jo kun de uddannede der kan det. 
Så jeg kan godt forstå at " det var ligesom der sad noget og irriterede inde i benet " efterfølgende.

Så jo, du kan godt føle dig heldig


Mvh. Morten

 


Shiiit det har jeg squ aldrig tænkt over, nu kan jeg godt se at jeg har været rigtig heldig!

__________________
Hilsen Mads

Voksne er bare børn, der er blevet sindsyge.
0
snapsi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 1,272
Reply with quote  #16 
der vil jeg så lige tilføje at vis han var taget på skadestue så havde de heller ikke gjort andet end at sy huden sammen, ganske vist var det dybt men omfangs mæssigt har det ikke været stort, så der har ikke været nogen større risiko for at der havde været problemer med nerverne når de skal gro sammen og den der irritation er meget normal, havde den også da jeg fik sprættet halsen op da de fjernede det meste af min skjoldbruskkirtel, det er bare nerverne der gror sammen [smile]
__________________
Bushcraft is a treasure trove of wisdom, that enables us to feel a real kinship with the landscape
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #17 
Tråden her er ikke just den mest spændende at skulle føje nyt til.

Woody, Emborg, Walkabout og jeg er ved at bygge et bjælke shelter.
Woody og jeg var derude i mandags, og på trods af at det er en langsommelig process, så er det et spændende og lærerigt arbejde.
Bedst som det gik; Woody var ved at lave dyvler på sit dyveljern, og jeg var ved at afrette det sidste stykke på en planke til sædet.

Jeg stod med båndkniven, og knoklede med en knast der sad et par cm. fra kanten. Planken rykkede rundt hver gang jeg tog et træk, og det var ikke til at ramme rent.
Den var lige i knæhøjde, og her er det så at jeg glemte at bruge hovedet. Jeg støttede planken med mit højre knæ. Det gik fint de første par træk. Om så jeg kom igennem knasten eller om kniven gled ovenpå kan jeg ikke huske.
Men den røg i hvert fald ind i mit knæ. Og jeg faldt sammen i smerter, jeg kunne mærke at der var skåret i noget, der ikke skal skæres i. Mit knæ var bukket og jeg kunne se knæskallen og lårknoglen. Jeg skyndte mig at rette knæet ud, og Woody kom til.
Vi fik i fællesskab bukseret mig hen ved siden af bålet, lagt et par små liggeunderlag under mig, og min øl inden for rækkevidde.

[144845057738919700_resized]
Mit knæ, få minutter efter snittet.

Woody sikrede sig at jeg var ok, og skyndte sig ud efter hans bil, der stod parkeret nogle km. derfra. Og samtidig rådføre sig med vagtlægen. (min telefon har elendig forbindelse fra skoven)
Samtidig med at jeg blev trøstet af min hund, var jeg ret bekymret for, hvordan det ville forløbe med at få mig slæbt fra shelterpladsen til bilen. Og hvor tæt Woody kunne komme med den. Der er et stykke brændbælte med pløjet jord, som ikke ville blive sjov at skulle have bilen igennem, og om den overhovedet kunne.

Woody kan sgu godt bevæge sig hurtigt når det gælder. Og i løbet af et par og tyve minutter var han tilbage igen. Vi skilte en 3-fod til benlængde, lagde underlagene imellem ben og rafter, og bandt snor stramt om.
Jeg kom op og stå, og kunne heldigvis mærke at jeg godt kunne støtte på foden når benet var strakt. Jeg klamrede mig til Woody de par hundrede meter hen til bilen. Og vi kørte imod Silkeborg som vagtlægen havde sagt vi skulle.

Da vi kom til skadestuen i Silkeborg, vidste de ingenting, men fandt hurtigt ud af at vi var ventet i Viborg. [confused] (vi hørte senere telefonsvarer der fortalte at vi skulle til Viborg i stedet)
Da vi kom til Viborg var der ret travlt. Skaden skete ca. 15.40. Og først efter 21 tiden fik jeg at vide at jeg først kunne blive opereret dagen efter.
Woody tog Musen med til Skjern, og jeg blev kørt på en stue til overnatning.

[144845055749076200_resized]
Ventetid er noget af det værste der findes.

Jeg sover ad H-til på ryggen, hvilket var det eneste jeg kunne komme til, samt et par medliggere der var gode til at trække torsk i land gjorde det ikke nemmere at komme igennem natten.

Ved 14 tiden blev jeg kørt på operationsstuen. Og kom i fuld narkose.
Jeg vågnede ca. 1,5 time efter, da jeg blev flyttet fra operationssengen til "min egen" seng.
Og jeg var ikke mange minutter på opvågningsstuen før jeg insisterede på at komme tilbage til stuen hvor jeg havde sovet.

Nu var der bare at vente på aftenkonsultationen så jeg kunne høre om jeg måtte komme hjem. Der var desværre kommet ofre ind fra en trafikulykke, og lægen havde travlt med at opererer.
Ved 21 tiden, kom en sygeplejeske med denne seddel fra lægen:
[144845057385501700_resized]

[frown]

Denne her i 3 mdr.
[144845057152967000_resized]

Er ikke nogen god kombi. Når man samtidig har sådan en:
[144845052081752300_resized]
På 7 mdr. og steje trapper.

Jeg priser mig lykkelig for at jeg har nogle rigtig gode og hjælpsommelig venner. [smile]


Jeg anser trækkniven for noget af det sikreste værktøj. Men det hjælper ingenting hvis ikke man bruger hovedet.
Pas på jer selv.


/Don


P.S: Tusinde tak Woody, du var en kæmpe hjælp. [thumb][smile]

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,202
Reply with quote  #18 
Det er sgu noget af et snit du har fået lavet der. 
Jeg føler med dig, det er aldrig sjovt at være "ukampdygtig" i en længere periode.
Med venners hjælp kan du stadig komme ud i naturen og bushcrafte.

Det ville være endnu værre hvis din store passion var badminton [wink]

__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #19 
Jeg er helt mundlam, og det eneste ord der bliver ved med at dukke op er, AV!!!
Jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvor, ondt det må have gjort. Gudskelov var du ikke alene, og her mener jeg ikke lillepigen og øllen. Det var godt at Woody var så hurtig til at reagere. At du overhovedet har kunne støtte på benet, det forstår jeg ikke. Tror jeg var besvimet. Hvordan ser fremtidsudsigterne ud? Bliver benet sig selv 100% over tid, eller skal du regne med kronisk skade i et eller andet omfang? Ej for fan Don, jeg kan slet ikke komme mig over hvor galt det er gået. Det er godt nok vildt.

God bedring, og hvor er hun i øvrigt bare blevet stor, og fin den lille. Tiden går godt nok hurtig, min "hvalp" hun er lige rundet et år.

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
eggknock

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 88
Reply with quote  #20 
Don for hulen! Godt du ikke var selv afsted! God bedring her fra [smile]
0
Rapanden

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 649
Reply with quote  #21 
Fuck! Og rigtig god og hurtig bedring! 
__________________
Jeg bruger ikke bare naturen, jeg har brug for naturen!
0
Morten

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 142
Reply with quote  #22 
Av for s.... rigtig god bedring.
Du må i gang med at lave nogle hjemme bushcraftprojekter ved skrivebordet, snit, flet mm. så vente tiden ikke bliver for lang.

Mvh. Morten 
0
Beatle

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 184
Reply with quote  #23 
Av av av, og god bedring
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #24 
Puha, bare det at læse beskrivelsen igennem giver en smule ubehag. Det var en oplevelse som vi gerne havde været foruden - og tragikomisk nok, så var vi faktisk opmærksom på problemet med at fastholde bjælkerne under arbejdet, i det walkabout arbejder på én type tømmerhager - imens x-ray meget venligt har fået en anden type smedet og efterfølgende lånt os dem.

Jeg er sikker på at begge modeller bliver benyttet fremover! Det har i hvert fald givet anledning til eftertanke hos mig, for om end vi bor i et lille land med begrænset skovareal, så kan der være tilstrækkeligt langt og ufremkommeligt.

Men mest vigtigt nu, så tog vi de rigtige beslutninger i situationen - og tak til en vis herre for at der havde været frost! Ellers havde det ikke været muligt at forcere det ellers bløde brandbælte.

God bedring min ven - og husk at jeg gerne hjælper med en del af genoptræningen ude i skoven. [thumb][smile]

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #25 
For søren Søren. Det der er min store frygt, bare med økse, havde slet overvejet at det kan gå så galt med båndkniven. Men kender det alt for godt, det med at komme til at arbejde på automatpilot med rutine opgaver under et shelter projekt. Når noget driller og man har knoklet i noget tid uden pause, finder jeg ofte mig selv svinge øksen med et slør for øjnene og en bevidsthed der er et helt andet sted. Det kunne lige så godt være mig der havde placeret den båndkniv i knæet. For pokker hvor er det noget være møg. Rigtig god bedring min ven. Lad mig høre hvis jeg kan hjælpe dig på nogle måde.

Chaga opløst i lunkent vand, kan du overveje at bruge til at vaske omkring skadestedet. Sat på spidsen er det Nordens svar på Mellemøstens råopium, begge er mirakel vækster som hjælper på det meste. Det smertelindrene kan vores mirakel vækst dog ikke klare, men det kan sygehuset heldigvis hjælpe dig med.

Kommer ikke til ar drømme sødt de næste dage, av mit knæ. Sikke en beretning Don og oplevelse for dig og Woody.

De bedste tanker. Bertram.

__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #26 
Rigtig god bedring Don, en træls historie der heldigvis ikke endte værre selvom det nu er slemt nok.

Men flot førstehjælp s arbejde og den psykiske førstehjælp blev også klaret med en pils +++

Som det rigtigt står får du nu tid til at bushcrafte derhjemme men snitteri er måske ikke det første der ville falde mig ind.


__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Morten

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 142
Reply with quote  #27 
Quote:
Originally Posted by x-ray


Som det rigtigt står får du nu tid til at bushcrafte derhjemme men snitteri er måske ikke det første der ville falde mig ind.En ting man kan gøre ved tilskadekomst, er jo som bekendt at reflektere over hvorfor der gik galt, og så springe op på hesten igen, inden man bliver for betænkelig ved aktiviteten.
Om Don kan bruge mit udsagn til noget, ved jeg ikke, men ikke desto mindre er det en ganske almindelig måde at komme videre på..... Og han er jo en erfaren snitter ;-)

Mvh.Morten
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #28 
Fy for den. Jeg kan lige frem mærke da jeg selv hakkede øksen i knæet, - bliver lidt dårlig, når jeg ser dine billeder.
Du må have god bedring. Søren.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #29 
Quote:
Originally Posted by Morten
Quote:
Originally Posted by x-ray


Som det rigtigt står får du nu tid til at bushcrafte derhjemme men snitteri er måske ikke det første der ville falde mig ind.En ting man kan gøre ved tilskadekomst, er jo som bekendt at reflektere over hvorfor der gik galt, og så springe op på hesten igen, inden man bliver for betænkelig ved aktiviteten.
Om Don kan bruge mit udsagn til noget, ved jeg ikke, men ikke desto mindre er det en ganske almindelig måde at komme videre på..... Og han er jo en erfaren snitter ;-)

Mvh.Morten


Du har selvfølgelig ret

__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #30 
For dævlen Søren,

Ja, det er ikke ligefrem legetøj vi forcere igennem træ med stor kraft. Rigtig god bedring. [wave]

Glæder mig til at se hvad I får bygget derude.
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #31 
Tak for jeres sympati. [smile]

Jeg kan heldigvis lave en del arbejde siddende.
De banditter jeg er ved at lave shelter med, har lovet at hjælpe mig derud om nogle uger, når jeg føler mig klar til det.
...De bliver sgu nok lidt træt af min rygsæk. [biggrin]

Jeg ved desværre ikke hvordan mit ben bliver, men jeg satser da på 100% førlighed igen, selv om det nok kommer til at tage tid.

Mht. snitning så skal den selvfølgelig bare have gas. Det er lang tid siden jeg har skåret mig, når jeg snitter, jeg ved efterhånden hvilke fingre jeg skal gemme væk i diverse greb.
Jeg er heller ikke blevet skræmt af trækkniven. Det er et fantastisk stykke værktøj. Jeg har dog fået en anden respekt for den, og jeg bruger nok ikke knæet til at støtte på træet mere. [rolleyes]

Vi får lavet en tråd om hvordan byggeriet går ude i skove, i løbet af et par dage.
Nu skal i ikke have for stor forventninger, det er et langsommeligt arbejde, når man ikke har prøvet det før. Vi stødte hurtigt på nogle problemer, vi ikke havde overvejet.
Men det er jo nettop det fede; at man lærer noget, og naturligvis at bruge de forskellige værktøjer det kræves. ...derudover har vi måtte producere nogle hjælpemidler.

[144768327296370900_resized]
Nok om det her. Tråd kommer snart.


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #32 
Pyyhh, magter næsten ikke at kigge på det billede der igen, AV for sat...

Jeg har skrevet dig på til næste snittekursus med sikkerhed som fokus område [tongue][wink] 

Rigtig god bedring, min ven.

__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
ghost2720

Avatar / Picture

Jæger
Registered:
Posts: 144
Reply with quote  #33 
hold da op den er godt nok grim den der..godt du ikke var alene da det skete..rigtig god bedring..
__________________
Survivors aren`t always the strongest, sometimes they´re the smartest, but more often simply the luckiest.
0
DkHammocker

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #34 
God bedring med benet, jeg har revet den samme sene helt over så knæskallen røg op på låret. Efter lidt sytråd og tid fungere det fint igen, men det tager tid

Mvh
Martin

__________________
Take only memories, leave only footprints
0
MaNyRa

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 421
Reply with quote  #35 
Mega god bedring med benet!
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #36 
Quote:
Originally Posted by DkHammocker
God bedring med benet, jeg har revet den samme sene helt over så knæskallen røg op på låret. Efter lidt sytråd og tid fungere det fint igen, men det tager tid Mvh Martin


Føj da. Hvordan kunne du komme så slemt til skade? [eek][frown]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #37 
MaNyRa: Ja, det ligger ikke så langt fra vores 2x Leanto. ...Der ligger en masse væltede træer. Nogle er dog for rådne, men der er rigeligt at tage af. Vi må bare ikke fælde levende træer.
Tak. [smile]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #38 
Quote:
Originally Posted by bushcraftdk
Pyyhh, magter næsten ikke at kigge på det billede der igen, AV for sat...

Jeg har skrevet dig på til næste snittekursus med sikkerhed som fokus område [tongue][wink] 

Rigtig god bedring, min ven.Så var det godt jeg ikke tog et billede af knæet, da det var bøjet. [eek]

Det lyder som en god ide. [biggrin]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #39 
Inden snittekurset for Don's målgruppe, kunne du så nå at få disse snitteknive tilføjet butikken Jesper!? [rofl]

  [image]   

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
DkHammocker

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #40 
@Don

Det var i mine unge dage som trampolinspringer, der fik jeg en overtrænings skade, så jeg rev den omtalte sene over i et afsæt.
Røg derpå 4-5 meter op i luften og landede på benet uden muskel = overrevet bagerste korsbånd, begge minisker og ledbånd på indersiden af knæet. Så mit underben hang stort set kun i huden, og lårmusklen sad oppe ved hoften og knæskallen på låret og undebenet dinglede løst.
Idag fungere det stort set normalt, kan ikke bøje det helt så meget som det andet men ellers er det fint.

Mvh

Martin

__________________
Take only memories, leave only footprints
0
MaNyRa

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 421
Reply with quote  #41 
Der er godt nok mange, som har oplevet diverse skader med skæreredskaber. [tongue] Har ikke selv nogen alvorlige, at dele pt og håber ikke der kommer nogen i fremtiden! [biggrin] 
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #42 
Jesper, nu du skal i gang med at bestille nyt til butikken, så se lige om man ikke kan få nogle bushcraft håndvægte jeg kan have til at ligge i tasken, nu hvor Woody har lovet at slæbe den det næste stykke tid. [biggrin]

Dkhammocker: Av, av. ...fortrød jeg spurgte. ...glad for at du ikke er yderligere mærket af det mere. [smile]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Gnist

Samler
Registered:
Posts: 131
Reply with quote  #43 
Av for pokker Don. Fandme heldigt du ikke var alene afsted. Og godt at høre du kunne repereres.

0
x-ray

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,278
Reply with quote  #44 
Quote:
Originally Posted by Don Von Gun
Quote:
Originally Posted by bushcraftdk
Pyyhh, magter næsten ikke at kigge på det billede der igen, AV for sat...

Jeg har skrevet dig på til næste snittekursus med sikkerhed som fokus område [tongue][wink] 

Rigtig god bedring, min ven.Så var det godt jeg ikke tog et billede af knæet, da det var bøjet. [eek]

Det lyder som en god ide. [biggrin]


/Don


Jeg er sikkert sær men ville gerne have set et billede med bøjet knæ.

__________________
https://www.facebook.com/MBH-Denmark-927577003966008
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #45 
Jeg ville også godt have taget det. Men ikke til at bøje knæet igen. [frown]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Mads

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 1,333
Reply with quote  #46 
For satan Don, det var en grimmer skade. Rigtig god bedring herfra og om du så havde manglet benet helt så skulle vi nok få slæbt dig med i skoven igen. 
__________________
We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #47 
Tak Mads. [biggrin]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Onkel Brian

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,028
Reply with quote  #48 
For satan en grim lille rift du fik lavet der Don! [wink]

God bedring håber inderligt du kommer dig 100% uden fysiske men´.

__________________
Go nice places - do good things [wave]
/Onkel Brian
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,704
Reply with quote  #49 
Tak O.B [smile]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Lasse N

Registered:
Posts: 175
Reply with quote  #50 
Don Din klovn.

Godt at du ikke kom værre til skade, jeg håber du bliver hel igen, så vi kan komme på tur.

Altid rart at have gode venner omkring sig.

Hilsen Lasse
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.