Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #1 

Afprøvning af  hængekøje – og nye oplevelser som hænger

 

I den forlænget storbededag/1. maj - weekend tilbragte vi i vores torp i Högsma. Her ville jeg afprøve overnatning i hængekøje for første gang. Gigt i knæ og hofter gør det efter hånden til en plage at ligge på jorden. Så nu ville jeg prøve køjen.
IMG_0123 by MichaelBay66, on Flickr" rel="nofollow" target="_blank">http://[url=https://flic.kr/p/s8c1Sg

Sidste år forærede ungerne og jeg konen en hængekøje med myggenet. Hun ville gerne kunne hænge ude i sommeren for at tage en ”mormor” uden at blive overfaldet af myg. Det er en billig men udemærke køje af mærket Travelsafe, som inkludere en mindre tarp.

Vi der har prøvet den, at oplevet, at man bliver kold underneden. Derfor har jeg til lejligheden købt en DD Underblanket i Bushcraftbutikken.

Travelsafe Hammock og DD Underblanket skulle afprøves for at se, om jeg er en køjefyr!

Opsætning

Travelsafe Hammock hængte jeg op mellem to træer i brysthøjde. Jeg har læst hos andre, at den skal spændes godt op, for at få god liggekomfort. Så det forsøgte jeg. Myggenet blev spændt op med elastiksnor.

Dernæst hængte jeg DD Underblanket op under hammocken. De små karabiner i enderne satte jeg fremme, hvor Hammocken var fastgjort til rebet der er bundet omkring stammen. Karabinerne på siderne satte jeg op i elastiksnoren, for at få løftet underblandet op omkring hammock-bunden. Dernæst spændte jeg elastikken i underblanket i enderne og på midten. Denne opsætning omsluttede fint hammock-bunden.
IMG_0117 by MichaelBay66, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">http://[url=https://flic.kr/p/srwhU8

IMG_0124 by MichaelBay66, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">http://[url=https://flic.kr/p/s8bZyV

IMG_0118 by MichaelBay66, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">http://[url=https://flic.kr/p/srwhac

IMG_0119 by MichaelBay66, on Flickr">http://[url=https://flic.kr/p/ruHhi4

IMG_0120 by MichaelBay66, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">http://[url=https://flic.kr/p/specT3

Herover satte jeg tarpen op diagonalt, for at dække så meget af reb og snorer som muligt. Nu kunne natten bare komme.

IMG_0116 by MichaelBay66, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">http://[url=https://flic.kr/p/srmAFY

IMG_0122 by MichaelBay66, on Flickr">http://[url=https://flic.kr/p/srumFr


En lille bekymring

Bare 20 meter fra shelter og hængekøje har vildsvin gennemrodet skovbunden! Ville de komme og besøge mig i løbet af natten. Det kunne godt bekymre lidt, med tanke på de ridser de har gjort  med hjørnetænderne på de unge aspetræer. Burde man  mon have rifflen ved sin side?
IMG_0113 by MichaelBay66, on Flickr" rel="nofollow" target="_blank">http://[url=https://flic.kr/p/ruHnnx

Den første nat i køje

Da jeg forlod konen i torpet og drog til skovs, var det næsten ved at være mørkt. Det gjorde det lidt vanskeligt at komme i soveposen. Da prognosen sagde 2-3 grader i løbet af natten, havde jeg valgt to-lags-sovepose for at holde varmen. Gjorde det lidt bøvlet at komme i posen. Jeg sov i mit inderste lag, det svedtransportende undertøj. Jeg bryder mig ikke om at have tøj på når jeg sover.

Jeg skulle lige dreje mig et par gange for at finde mulighederne for at ligge komfortabelt. Jeg tror jeg fik spændte køjen tilpas op, for jeg kunne finde en position, hvor jeg lå næsten vandret. Så jeg faldt hurtigt i søvn.

Jeg vågnede dog efter vel en time og skulle tisse. Jeg havde ikke lyst til at komme ud af posen, tænkte det ville blive vanskeligt at finde tilbage igen, - og det var nu koldt, men varmt i posen.

I løbet af natte kunne jeg mærke, at jeg trykkede meget på enten hæle eller  belastede knæ. Jeg tror køjen havde sunket lidt, og jeg havde ligget lidt for højt med benene, hvilket havde vanskeliggjort ordentlig hvile af underbenene.

Jeg vågnede ved 06.00-tiden om morgenen og nu kunne jeg ikke vente med at komme af med vandet! Når jeg nu var ude af posen, listede jeg ind i huset og ned under dynen til konen….!
IMG_0121 by MichaelBay66, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">http://[url=https://flic.kr/p/sruodz

Duer ikke, duer

Travelsafe Hammock duer bare ikke til at sove komfortabelt, det må jeg erkende. Dens ophæng i snore, der egentlig er godt tænkt for fleksibilitet, - men som har den konsekvens, at man kommer til at ligge i den ene side af hængekøjen. Det betyder, at pladsen bliver meget trang, og man derfor følger sig presset på plads og bevægelighed.

DD Underblanket fungerede derimod udemærket. Jeg oplevede ingen kulde fra neden. Dernæst kan ophænget af underblanket, som beskrevet ovenfor, sagtens fungere på anden type køje end DD. Så den kan jeg kun anbefale.

Så jeg må nok bekende, at jeg skal prøve en DD Frontline Hammock, og se om den gør en forskel.

I er flere der herinde har skrevet om hængekøjer. Hvad er jeres oplevelser og erfaringer, i forhold til de observationer jeg har gjort mig her, om ophængningen betydning for liggekomfort? Hvad gør I og hvad er vigtigt?

 

Tak fordi I fulgte med!


__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #2 
Fedt at du deler oplevelsen og de fine billeder med os. [thumb]
Mht. komforten må jeg hellere lade folk med tilsvarende køje svarer.


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #3 
Tak, Don. Jeg vil nu også være interesseret med oplevelser og erfaringer med DD Frontline, da jeg svaner lidt anvisning til hvordan jeg skal spænde op for at få god liggekomfort. Jeg vil nemlig ud og shoppe hos Jesper!,!
__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,205
Reply with quote  #4 
Tak for turen Baymann, god fortælling og gode pointer. Jeg følger lige med i denne tråd da jeg selv overvejer at blive hænger.
__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Emborg

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 326
Reply with quote  #5 
Hej venner jeg vil hellere end gerne fortælle om mine oplevelser med DD!

Jeg købte først en travel. Lad være med det, der kommer alt alt for meget kondens. Så købte jeg Frontlinen og der er ingen problemer!

Hængekøjen er nem at sætte op, jeg bruger hjemmelavet treehuggers, af snoren der følger med køjen (Der er er 10m webbing, rigeligt at tage af), et sjækel og to stålringe i hver ende til fastgøring og justering. Dette gør også at man kan spænde den stramt op når man skal sove, have lidt slæk på når man bare skal nyde udsigten, læse en bog og generelt bare ligge og dølle i sin hængekøje (Når man bare skal slappe af syntes jeg det er fedt at den er lidt puppe) [smile]

Jesper kan helt 100 vise dig hvordan med ringene og treehuggers, det er den hurtigste, nemmeste og mest justerbare måde at hænge op på [smile]
Jeg sover virkelig godt i hængekøjen! Don har de sidste mange ture måtte ruske mig op for at jeg ikke sover hele formiddagen væk [tongue]

IMG_8589 by aleksanderemborg, on Flickr

Her er kun køjen i profil fra weekendens turIMG_8592 by aleksanderemborg, on Flickr

Her er den fuldt sat op: DD Frontline, DD Underblanket og Carinthia Defence 4. Samme set-op sov jeg med på smedekurset i Januar (eller var det feb?) og det er riiiiiiigeligt varmt. Jeg har for nyligt købt XL Tarpen, så kan der lukkes helt af hvis det blæser som det gjorde fra et par uger siden da jeg var på tur med Lumber og Don.
Dårligt vejr generer mig dog ikke når jeg først er kommet i sækken i køjen.

Det eneste jeg virkelig kan klage over er karabinerne på underblanket. alle mine er løse i fjederen

Jeg håber det kunne bruges! Jeg er i hvert fald meget glad for min hængekøje [smile]

__________________
Mvh Aleksander Emborg.
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #6 
Super, Emborg. Tak. [thumb] Så lige på NaturalBushcraft, hvor de gør noget særligt ud af surringen omkring træet. Det er smart. Se her[thumb] Tricket med to stålringe, må jeg have Jesper til at vise mig, når jeg køber min DD Frontline. [eek] 

Endnu en gang tak, Emborg.

Er der andre der vil dele erfaringer med opsætningsfinesser af hængekøjen?

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #7 
NU har jeg været hos Jesper i Bushcraftbutikken og har købt mig en DD Frontline Hammock!! [crazy] Så skal jeg bare hænge ud!

Den snarlige bukkejagt i skoven skal være med overnatning i hængekøjen. Det bliver vildt godt. Jeg glæder mig.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #8 
Takker for billederne og tillykke med den nye køje [smile] vores er også kommet i dag og er dælme spændt på at få dem op, men det bliver ikke i det her vejr [frown]
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #9 
Emborg fortalt om en god og let måde at spænde køjen op med to stålringe. Jesper solgte mig et sæt med køjen, og forklarede. Det virkelig en fiks måde at spænde køjen op på. Fandt denne youtube der viser hvordan. God fornøjelse.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #10 
Nu har jeg jo været ude og købe en DD Frontline Hammock i Bushcraftbutikken. Den skal afprøves inden anvendelsen under bukkejagtens første døgn.

Min opsætning
Efter at have set jeres andres valg og ikke mindst lyttet til Jesper og Emborg, så har jeg valgt tree hugger påsat to stålringe til fiksering af den fleksible længde af reb. Lykke i dette reb går i karabinene, som igen sidder i køjens reb. Køjens reb har jeg afkortet, så den bare er ca. 30 cm langt, målt fra køje til karabin. Herved sikre jeg, at den forbliver under tarpen, og ikke trækker vand.

IMG_0118 by Michael K. Bay, on Flickr" rel="nofollow" target="_blank">https://flic.kr/p/sB3AnW

IMG_0119 by Michael K. Bay, on Flickr">https://flic.kr/p/sB3xPQ

IMG_0120 by Michael K. Bay, on Flickr" target="_blank" rel="nofollow">https://flic.kr/p/sTCpTX

Så er jeg klar til overnatning under bukkejagten!

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #11 
Jeg havde en god første nat i min DD Frontline. Blev vækket af hanegal ved fire tiden!, men faldt snart i søvn igen. Da klokken blev otte, blev jeg vækket af min søn, der havde hentet morgenbrød. Ikke dårligt

Nu skal jeg bruge resten af dagen på, at pakke bilen til bukkejagten. I aften samles vi i jagthytten, som forberedelse på jagten går ind i morgen tidlig kl 05.01!

Knæk og bræk til jer der skal ud!

God fornøjelse.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #12 
Fedt at høre og det lader til at det blev en succes, siden du blev vækket kl 8 og ikke vågnede af dig selv [smile]
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.