Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
ekampp

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 607
Reply with quote  #1 
Hej allesammen. 

Jeg ville bare lige høre, om der er nogen af jer, der har erfaringer med at bruge rensdyrskind som liggeunderlag?

Har prøvet det flere gange i Norge og arktis, hvor det virker vanvittigt godt, men jeg er lidt bekymret for de lidt fugtigere forhold herhjemme.

Og, hvis ja, hvordan passer og plejer i så jeres skind? 

Lidt ekstra info: 

http://www.bushcraftuk.com/forum/showthread.php?t=51824

__________________

Not all who wander are lost

0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #2 
Jeg har ikke selv erfaring med det, men har tit overvejet at anskaffe mig et rensdyr skind, og i takt med dette har jeg også fundet ud af at hårene på rensdyr er hule, hvilket gør at de nemt knækker, og rensdyrskind derfor ikke er specielt egnede til at ligge på, man skal ihvertfald udskifte dem ofte hvis man vil have et der isolerer og stadig har hår på. (Som sagt er det noget jeg har læst, jeg har ingen erfaring selv).
__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
ekampp

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 607
Reply with quote  #3 
Det er rigtigt, at de er hule. Det er netop derfor de virker vanvittigt godt. Det samme er isbjørne hår etc. Ellers, tror jeg man skal over i uld? 
__________________

Not all who wander are lost

0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #4 
det er fedt ! men jeg aner ikke en bønne om det [frown]
Skeggi havde et rensdyrskind med til vinthergatheringen, men jeg hørte ikke mere til det.
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #5 

Jeg bruger selv både rensdyr og fåreskind som underlag, og havde rensdyrskind med til fællesturen. Jeg har aldrig haft problemer, medmindre at man skal bortforklarer nogle hvide hår på ens undertøj, når man står overfor lillemor.
i vinters brugte jeg det sammen med et tyndt liggeunderlag, og frøs ikke om natten.

Ulempen er at det ikke er stort nok til at du kan ligge på et skind alene, men brug det undeligt under din overkrop, så kan man diskutere komforten bagefter, jeg har f.eks altid et ligge underlag med når jeg ligger i shelter, ellers er jeg for radbrækket når jeg vågner.

Jeg har klippet mit rensdyrskind midt over, så den nu fungeret som hovedpude og underlag til overkrop, eller til at lægge om fødderne hvis de er for kolde. Jeg bruget også den ene til at sidde på i al almindelighed.

Mht  pleje så hænger jeg det  bare op når jeg ikke bruger det, så det får masser af luft. Ellers har jeg ikke plejet det på nogle måde.


 

Jeg kan godt lide at bruge det men skal ikke kunne sige hvor meget bedre det er en alt muligt andet, men det kan selvfølgelig den fordel at det ikke kan punktere som f. En thermarest, hvorfor jeg altid vil have det med i min vinterlæpakning, dog sammen med andet grej som udgår mit sovesystem


__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #6 
Rensdyrskind er fedt, men jeg har også indtil videre holdt mig fra det, da jeg ligesom Naturnær har læst at de mister hårene en tand for hurtigt.

Da jeg selv har garvet rådyrskind og netop i den forbindelse oplevet at dens vinterpels (som også har hule hår) også taber hår, så har jeg tænkt at der kunne være en sammenhæng. Sommerpelsen gør ikke, så det kunne meget vel netop være de hule hår der er årsagen. [smile]

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Yggdrasil

Jæger
Registered:
Posts: 81
Reply with quote  #7 
Det er sindsygt lækkert at sove på renskind, men min norsk-danske kammerat fortæller at de kun bruger det oppe i kulden, da luftfugtigheden spiller meget ind i forhold til om skindene kaster hår, eller decideret rådner. I nordnorge hvor jeg har brugt skind til at sove på, er det de ugarvede skind de bruger FYI. Og de opbevarer dem tørt og luftigt om sommeren ( som har gennemsnitstemperatur på omkring 15 grader)

__________________
/Anders

"Det handler ikke om punkt A & B, men om alt det i mellem" Lars Monsen"
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.