Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #1 
Har haft fornøjelsen af at teste dette "undertæppe" fra DD Hammocks.

Temperaturen i test perioden har ligget fra 4-5 grader optil over 10 grader. Hængekøjen jeg har testet med er en Frontline.
Man føler hurtigt varmen fra undersiden når den er justeret korrekt, er den ikke det vil den stadig varme dig men ikke optimalt.
En optimal justering vil danne en lomme af luft imellem tæppet og din hængekøje, dette kan gøres via elastik snore i hver sin ende og i hver side.Det kan anbefales at stige ind og ud af køjen ved første opsætning så man finder den optimale justering til sig selv. Elastiksnorene i enderne skal forbindes hvor køjen slutter og ikke hvor køjen spændes fast. Meget ligetil med de medfølgende karabinhager.
I siderne forbindes de til din topline, har testet uden at forbinde disse og det fungere udemærket, så en topline er ikke absolut nødvendig.
Siderne kan finjusteres indefra køjen. Hvilket jeg syntes er et plus i varmere vejr.


Sidejustering.


Justering i enderne.

Jeg har lavet alle testovernatninger uden andre hjælpemidler andet end henholdsvis et alm lagen og med uldtæppe i dynebetræk. - Nej det er løgn, jeg brugte også en hovedpude.
Beklædningen var et lags under alle overnatninger. Kunne forestille mig at et liggeunderlag eller uldtæppe i mellem-laget, ikke nok med ville øge komforten, men også hæve temperaturen i køjen.

Den går godt op om siderne med sine 124cm og dækker dig selvom du tumler lidt rundt i søvne.
Jeg har haft 1 episode hvor jeg vågnede af kulde, med lagen.
Og skal siges min underside var varm, så det var mit forsøg på at lege hardcore der ødelagde min søvn og ikke DD Underblanket!

Længden på 2 meter er tilpas lang til de fleste og er du til den lange side kan det anbefales at have hovedenden dækket mere end fod enden, hvis du da ikke som mig har en dejlig hovedpude.DD Hammocks skriver den er rated ned til -5 grader.

I minusgrader ville jeg bruge sovepose samt liggeunderlag/uldtæppe. Og ellers ikke være bekymret.

Selve tæppet er lavet i den kendte DD Hammocks kvalitet med gode syninger og tyk webbing. Har taget godt fat alle steder og den holder med bravour.
Karabinhagerne er dog ikke noget at skrive hjem om, konstaterede en enkelt gå i stykker ved at miste fjederkraften i palen der åbner karabinen. Ikke noget at råbe vagt i alarm eller alarm i gevær over, den fungere stadig - faktisk tror jeg at DD ville udskifte den enkelte del uden beregning hvis man kontaktede dem via sin forhandler.
Et minimalt minus moment, i hvert fald i min bog, er den iøjefaldende hvide tekst påtrykt på siden af tæppet, den kunne være trykt med en diskret grøn nuance. DD Hammocks er selvfølgelig mest interesseret i at få sit navn ud. Man kan dog vende den med vrangen udaf, men så ender man med en sort label i den ene ende.


God kvalitet!

Prisen ligger på samme niveau som deres hængekøjer og har du prøvet at vågne med kold underside eller bruger meget din køje - især i køligere vejr, kan den investering helt klart anbefales.

Vægten ligger på lige under 1050 gram i følge min køkkenvægt, DD skriver 950 gram, måske de mener uden opbevaringspose.
Og igen har de være lidt på den gode side, uden at voldflå i posens stropper, der vidstnok er en efterkommer af Carinthia's militær sovepose sæk, mener jeg den i praksis vil fylde 25x20x20cm, DD skriver 20x17x17cm.

Materialet er syntetisk ala det fyld vi kender fra billigere soveposer, sålænge den ikke bliver spændt for stramt op, fungere det helt fint og jeg har på fornemmelsen af at det ikke trækker fugt til sig ligesom dun ville gøreSå når vi runder tingene op, har vi flere plusser og kun et par minusser der måske ikke er værd at nævne.
Alt i alt, en komfort opgradering til din køje, til en super pris i forhold til markedet. [thumb]


  • Opbevaringspose komprimeret med tæppe : 25cm x 20cm x 20cm
  • Længde Undertæppe : 2m
  • Bredde Undertæppe : 124cm
  • Vægt incl opbevaringpose : 1048gram
  • Farve : Olivengrøn


0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #2 
Super, mange tak for hjælpen, Breean.

Det tør jeg godt at både sælge og ikke mindst selv bruge [smile]

__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Lani1966

Avatar / Picture

Jæger
Registered:
Posts: 107
Reply with quote  #3 
Jeg kan ikke helt se konceptet....

I følge billederne ovenfor, skal den UQ så hænge SÅ løst som den gør på billederne? Jeg ville da umiddelbart tro (korrigerer mig endelig), at den skulle hænge så tæt på køjen at der måske var 1-5 cm luft. Men når der er en ½m, giver den så noget som helst beskyttelse for kulden?

Jeg har en gl. sovepose, og den tænker jeg at klippe til, og sy nogle stropper i så den kan hænge under min køje, men den kommer nok til at rører køjen der hvor jeg ligger længst nede og så er der vel ca. 3-5 cm luft op omkring mig.

Hjælp en tvivler....... [confused]

__________________Dårlig plantagte projekter tager tre gange så lang tid at udføre, godt planlagte kun dobbelt sålang tid
0
DkHammocker

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #4 
@Lani Den kommer tættere på når der er nogen i køjen. Så er der næsten ikke noget mellemrum.

Rigtig god anmeldelse.

__________________
Take only memories, leave only footprints
0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #5 
DkHammocker

Ja, lige præcis. Tak.

Lani

Er du kommet videre med projektet?
Der hvor din pose evt vil rører køjen ville den så ikke isolere i større grad. Men det vigtigste er nok elastik snøringen der kan slutte tæt om køjen og danne en "lufttæt" lomme under dig.
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #6 
Underquilts er lavet så de har et mindre stykke stof på indersiden, og et større stykke stof på ydersiden, så der er plads til luft imellem.?

Jeg kunne forstå det hvis det var et almindeligt tæppe, eller en gammel sovepose man brugte, men en UQ produceret til formålet ville jeg mene skulle være tæt.
Jeg har altid hængt min UQ tæt op ad køjen, og det virker fint. Jeg syntes som Lani at opsætningen ser forkert ud. [confused]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #7 
Nej, dette underblanket har lige store stykker stof på over- og underside.

Som DkHammocker pointere så vil køjen "falde" ned i undertæppet når man ligger sig. De medfølgende elastiksnore syet ind i tæppet, spændt rigtigt op vil slutte tæt om køjen. Ved at hænge undertæppet for tæt, vil isolerings materialet "klappe sammen" og ikke isolere optimalt.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.