Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #1 
Review på min DIY dun underquilt.

Jeg har for nogle uger siden beskrevet, hvordan jeg har lavet en ny DIY dun underquilt til min warbonnet blackbird hængekøje.

Jeg har nu været ude og sove et par gang med underquilten og vil derfor give et lille review på den. Jeg skal beklage kvaliteten som mobilen kan levere, men håber I kan bruge det til noget! Som fortalt på filmen, er det blevet en rigtig god underquilt. Den er noget breddere end min DD underblanket, og kan derfor bedre nå op omkring footbox'en. Den er også lettere at montere under hængekøjen med bare 3 fikspunkter, mod DD'ens 8. Dernæst er den en del varmere end DD'en og er derfor bedre egnet til vinterbrug. Om den bliver for varm til sommer må tiden vise. 

Efter dette vellykkede projekt med at sy en underquilt, så skal mit næste projekt være at lave en dun topquilt! Men det vender jeg tilbage til!!

God fornøjelse!

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
SirFreddy

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 44
Reply with quote  #2 
Lækkert review! Mon det er muligt, at du kan lave en mere dybdegående tutorial, så os med ti tommelfingre også kan være med? Den video, du linkede til i den anden tråd, synes jeg virker lidt overfladisk, og han hopper over mange ting, desværre.

Men hvor er det fedt at se, at du har fået lavet en god og lækker en.

__________________
https://www.instagram.com/freddybushcraft/
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #3 
Tak, SirFreddy. Jeg har nu i tråden med DIY dun underquilt skrevet en kort fremgangsmåde. Det kan forhåbentlig hjælpe med at følge Bruce i hans film om at lave en underquilt. Jeg har set hans film flere gange for at forstå og gennemtænke mit arbejde. Kast dig bare ud i det, SirFreddy! Jeg er overhoved ikke vant med en symaskine, men det gik alligevel. [thumb]
__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
SirFreddy

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 44
Reply with quote  #4 
Super, tak! [smile]
__________________
https://www.instagram.com/freddybushcraft/
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #5 
God review Baymann. [thumb]

Jeg har haft fornøjelsen af at se din UQ, og den er super fed. [eek]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Hansen

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 107
Reply with quote  #6 
Den set vildt lækker ud.
Udover stoffet hvad har du mere købt fra Tyskland? Kantbånd, tråd, elastikker el andet?
Vh Hansen
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #7 
Quote:
Originally Posted by Hansen
Den set vildt lækker ud. Udover stoffet hvad har du mere købt fra Tyskland? Kantbånd, tråd, elastikker el andet? Vh Hansen


Kanter er alene lavet ved at bukke kanterne om og derved lave løbegang til elastikkerne. Derfor har jeg bare købt stof i extremtextil.de, og elastikker i et bådcenter. Sytråd fra konens sykasse, og gåsedun fra en dyne.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Hansen

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 107
Reply with quote  #8 
Det lyder overskueligt.
Tænker at købe noget kantbånd sammen med stoffet. Både fruen og jeg laver en. Begge med kraver/flapper i enderne.
Har du evt nogle tilføjelser/ændringsforslag til projektet må du endelig sige til.

Mvh Hansen
0
Baymann

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 627
Reply with quote  #9 
I skal bare gå i gang, Hansen. En mulighed er at anvende gåsedun fra en gammel dyne, - en anden af købe dun. Gåsedun er ret dyre at købe. Hos extremtextil.de koster 250 gr. omkring 500 kr. Jeg har dog til mit næste projekt; en dun top quilt fundet billigere gåsedun fra Kina. Fra Aliexpress har jeg fundet og bestilt 500 gr gåsedun for 460 kr.!!! Man skal dog væbne sig med tålmod, da den free shipping er med levering på 21-42 dage! Jeg går og venter på at mine dun kommer frem!

Men god fornøjelse med projektet.

__________________
Hilsen Michael
Naturen er der, hvor jeg finder roen og lader op til hverdagen.
0
Hansen

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 107
Reply with quote  #10 
Har et par aflagte dundyner der venter på saksen. Overvejer at vaske dem i dunimpregnering inden da. Det skulle være fantastisk hvis det gøres korrekt. Hørte om en sovepose, der nærmest kunne bæres vand i, uden at tage imod fugt.
Ja dun er dyre. Men der ligger jo mange aflagte dyner rundt omkring i folks skabe, så der burde være mulighed for billig dun der.
Så hvis man kan lave en god vinterquilt til 4- 500,- kr, er det helt ok. Især hvis en tilsvarende koster 2500 - 3500,- inden den lander i Dk. Det undrer mig virkelig at der ikke er flere at vælge imellem når der nu er så mange forskellige køjer.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.