Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Onkel Brian

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,028
Reply with quote  #1 
Hej

Søger lidt brugererfaring ang. Sawyer Mini filter self. købt ved BCDK-butikken! [tongue]

http://www.bushcraftbutikken.dk/butik/10-vandmadlavning/49-sawyer-mini-filter/

Mit var fra sprit nyt næsten umuligt at få vand igennem filtret!

Jeg brugte den medfølgende rensesprøjte ca. 10 gange og det hjalp da en lille smule!

Min ide med filtret er bla. det skal monteres på slangen på min 3l. Source blære, og med den kraft jeg skal suge i slangen til blæren for at få vand med filtret monteret, vil jeg ikke have det monteret. Og må så desværre rense vandet inden det ryger i blæren! Skal nævnes at uden filter monteret løber vandet stort set frit og jeg kan bruge den til brusebad - lidt koldt med det virker! [crazy]

Så vil høre om der er andre der kender til problemet, eller er mit filter defekt?

__________________
Go nice places - do good things [wave]
/Onkel Brian
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #2 
Har set en del reviews af det filter og folk lader ikke til at have problemer med ,at suge væsken igennem fra en blære ej heller at presse det igennem [smile]
0
Beatle

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 186
Reply with quote  #3 
Ingen problemer her andet end at 0,5 liter posen ikke fyldes helt let så køber en to liters snart
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #4 
Hej Brian

Jeg har et par stykker af dem [crazy] som jeg selv bruger og har ingen problemer med dem. De skal selvfølgelig skylles baglæns igennem ind imellem, men har du gjort det og f.eks. monteret den på en plast vandflaske, så SKAL du uden problemer kunne får en fin vandstråle ved at trykke på plastflasken og ligeledes ved f.eks. at suge i det direkte af vandkilden får gennemstrømning uden problemer. Hvis du ikke kan det, må der være en fejl på det og så skal du selvfølgelig have et nyt.

__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Bertram

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,631
Reply with quote  #5 
-Hej Onkel. Vandet kan heller ikke komme igennem mit. Mit fik frost og det har nok mast filter strukturen..... ellers virket det uden problemer de første to måneder, skulle sjældent renses med andet end et blæs med munden. 

Bertram

__________________
https://www.facebook.com/BertramFormidlingOgHaandvaerk/
0
jgn

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,205
Reply with quote  #6 
Mit er ret svært at suge vand igennem i starten, men så snart hele filteret er mættet med vand, så går det let nok.
__________________
Hvis du har behov for at spørge hvorfor jeg elsker friluftsliv, vil du aldrig forstå svaret.
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #7 
Samme oplevelse her. Ingen problemer med sawyer, derimod er Lifestraw noget hø....helt umuligt at suge igennem.
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #8 
Jeg forsøgte mig med Lifestraw, fordi jeg ofte selv har minimum en liter vand med, og syntes ofte at det er overkill at hive min Katadyn - Kat Vario med i nødstilfælde af jeg blev længere end ventet. Jeg syntes Lifestraw er nemt og lige til, når det handler om at få rent drikkevand. Men det er teknik. For første gang jeg suget, fik jeg vand i næsen, og massiv krampe i kinderne. Men ja fejlen viste sig at være min, og ikke røret. Dog skal man huske efter brug, at få pustet overflødigt vand ud, ellers stopper det fuldstændigt til. Så til ca. 180-200kr, kan rense 1000liter, og kun 54g. Syntes jeg at det er en udemærket nødløsning, til at få slukket tørsten på farten.

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Urban packrafter

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 123
Reply with quote  #9 
Har overvejet at købe et minisawyer i noget tid. Det kan være jeg skal gøre alvor af det.
__________________
http://www.urbanpackrafter.com
0
Onkel Brian

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 1,028
Reply with quote  #10 
Tak til BCDK for at sende mig et nyt filter! [thumb]

Det virker bare 100% som det skal og jeg er rigtig imponeret over hvor effektivt det er, samt det faktisk vejer og fylder så lidt som det gør [smile]

__________________
Go nice places - do good things [wave]
/Onkel Brian
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.