Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #1 
Det kan til tider virkelig godt svare sig og spare sig, at gå i genbrugsbutikker. Her i byen har vi noget der hedder "kommunekram". Det er et dagstilbud for fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Der kan de gå og nusse med de ting der er for gode til at smide ud og ind i mellem sætte noget i stand. Det er meget populært her i byen da de også leverer genbrugsmøbler ud.

Jeg var forbi dem i går og det var udbytterigt [smile] I længere tid har jeg ønsket mig en dutch oven men synes alligevel at pris og vægt er lidt voldsom. Panden er rigelig stor må man sige og der er nok til en halv hær hvis man steger frikadeller på den. Gryden er rigelig stor til at kunne lave mad til 3-4 mand hvis man da ellers også har noget tilbehør fra anden side af.

Hele herligheden kostede mig 50 danske kroner!

Gryden var særdeles klam, som i virkelig! Det så ud som om nogen havde skidt i den (jeg håber ved gud at det ikke er tilfældet) så det har taget mig noget der ligner tre timer med salt, olie og til sidst den roterende stålbørste + to timer i ovnen for at bage noget nyt olie ind i støbejernet (gryden). Panden havde et lakeret skaft som jeg har slebet ned og givet en omgang lindolie - det har pyntet lidt [wink] Og brænder det.... ja så er det bare ærgerligt. Så må jeg lave et nyt for der er en gennemgående gevindstang i håndtaget.

[13290368343_ecd5475fce_c] 
[13290572574_f7abd60643_c] 
[13290204075_a599ba2e55_c] 
[13290373483_b80c02b610_c] 
[13290574144_fa6653b707_c] 
Da jeg havde skudt billederne af mine nye køkkenredskabet gik jeg en tur med mit spejlrefleks.
En Teepee bygget af noget af børnene her i området - malede sten og et ganske fantasifuldt bålsted
[13290202175_d9be5ce68e_b] 
Her er der nystegt kævle på menuen [wink]
[13290377813_76719507aa_b] 
Og hvis du finder denne Geocach, ja så er du tæt på hvor jeg bor [smile]
[13290211805_d8c7d48168_b] 
Tak fordi du kiggede med....
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #2 
Det må godt nok være årets køb, jeg har en pande magen til og den laver bare god mad [smile] jeg er dog lidt misundelig på den gryde, det ser ud til at låget også kan bruges til pande og med den flade top kan den jo også fungere som dutch oven [thumb]
__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #3 
Sikke et fund. [smile]

De er i hvert tilfælde fine, efter du har haft fat i dem.[thumb]

/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
mrtr15

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,475
Reply with quote  #4 
Fedt og super fun du har gjordt dig der ja jeg kommer også i genbrugsbutikerne her i området har bare ikke været heldig og finde så gode ting inu men det kan jo være man bliver heldig en dag 
__________________
(Hall Russerern)
0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #5 
Genialt!!

Gryde, pande, og dutchoven i en!

Har du planer om at skifte håndtaget på panden? Jeg ville være nervøs for der gik ild i det, når det bliver brugt på bål.

Mega fedt fund!

__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #6 
bushcraftdk@ Ja gryden er nemlig super fed og kan bruges som pande også - det er ren win win og så vil jeg tro at vægten ikke er på andet end små tre kilo [smile]
Don Von Gun@ Det har hjulpet super meget i hvert fald [biggrin]
mrtr15@ Det er bare at være vedholdende men jeg har også lagt mærke til at det er meget forskelligt hvilket "sortiment" af brugte ting de kører med rundt omkring.
Naturnær@ Til en start bliver den brugt som den er - sådan er den klart flottest. Håndtaget skal jo ikke ind i bålet og det er sjældent at jeg laver mad til Sankt hans, så strålevarmen kan få bugt med håndtaget. Skulle det ske at det brænder af, så er det bare at lave et nyt håndtag [smile]
0
mrtr15

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,475
Reply with quote  #7 
ja det er regtigt og jeg bliver skam også ved med at komme der indimelem og kige kune jo være man fandt det man ikke viste man manglede ggggggggg
__________________
(Hall Russerern)
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #8 
Hold op et Scoop - det er enhver BC drøm at have et helt køkken i støbejern.. Jeg glæder mig til at blive inviteret på mad[biggrin]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #9 
Quote:
Originally Posted by Lumberjack
Hold op et Scoop - det er enhver BC drøm at have et helt køkken i støbejern.. Jeg glæder mig til at blive inviteret på mad[biggrin]


Ja det er en kombination af misundelse over at du har en fed pande og at bcdk har en fed Dutch Oven [wink] Så var jeg bare nød til at finde mit eget BC Kitchen Kit [biggrin]
Hmmm nu har vi været på kaninen sidst, og på mandag står den på svensk pølseret, hvori vi kommer en svensker i - det har jeg lovet bcdk [crazy]
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #10 
Fede fund! Den pande ser dælme lækker ud. Håndtaget burde klare den, med mindre den da virkeligt proppes ind i bålet. [thumb][smile]

Og fantastisk kulørt stenallé op til hulen! [biggrin]

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #11 
Quote:
Originally Posted by MadeInWoodland
Fede fund! Den pande ser dælme lækker ud. Håndtaget burde klare den, med mindre den da virkeligt proppes ind i bålet. [thumb][smile]

Og fantastisk kulørt stenallé op til hulen! [biggrin]


Ja det tænker jeg også - det skal godt nok være blus på. Fordelen er at den er lidt "nemmere" at holde på når panden bliver godt varm, modsat dem hvor det er støbejern hele vejen = tykke handsker eller av av hver gang [smile]

Jeg eeeeelsker når børn hygger og leger på den måde. Fra tid til anden kommer jeg forbi og hver gang er der sket noget nyt. Nye grene er kommet på, der er blevet malet lidt eller som denne gang hvor der er etableret en bålplads og der er sat mad over. Senere i mit liv vil jeg være professionel hyggeonkel ligesom dig Woody [biggrin]
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #12 
Hygge-onkel, det dur:-):-)
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Miland

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 182
Reply with quote  #13 
Gryden er alt for lækker (nu)... glæder mig til at jeg falder over sådan en i de lokale genbrugsbutikker... men intet held endnu [smile]
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #14 
Quote:
Originally Posted by Hr. Petersen
Senere i mit liv vil jeg være professionel hyggeonkel ligesom dig Woody [biggrin]

Haha professionel hyggeonkel... Det skal du ikke ønske dig Petersen. Det er ikke lutter lagkage. [biggrin]

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #15 
Halløj...

Ja, jeg tror sgu Hr.P har startet en ny trent - Genbrugs-køkkengrej[biggrin]

Jeg havde lige 2 min tilovers i dag, så kørte for vores lokale genbrugs-butik.

Udbytte:

1 stk ø28 pande
1 stk ø24 pande
1 stk ø14 gryde
1 stk ø14 Dutch oven
2 stk ø37 wok gryder med låg.
1 stk old school sav (Som skal fixes op og bruges)

Hele denne herlighed, efter lidt blinken med øjnene, fik jeg for 185 kr - Genbrug er min nye hobby[biggrin]

__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Miland

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 182
Reply with quote  #16 
Nej nej nej nej!!! Hvordan kan I finde sådan noget guf i de butikker... Roskilde og omegn byder kun på noget værre !"#!¤%#¤ [tongue]
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #17 
Det er jo vildt. [smile]
Fantastiske fund. ...der findes ikke noget bedre til at lave mad i, end støbejern.

Jeg må også i gang med at besøge diverse genbrugsbutikker.
Måske man også kunne være heldig at finde et øksehoved, eller andet godt.
Jeg må på jagt.

/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #18 
Happy Hunting[thumb]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #19 
Der røg det venskab, Lumber [tounge2][mad].....[tongue][wink] Hold nu k... hvor heldig har man lov at være, min kone er en haj til at finde guld i de der genbrugsbutikker og jeg har det sidste års tid bedt hende om at kigge efter den slags, uden det store held!?...... Ved nærmere eftertanke, så er hun vist ikke så pjattet med støbejern, hmmm 2 og 2 er 4  [idea] Jeg må vist også hellere til selv at besøge de der butikker [smile]
__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #20 
Ja for den, I har da guldet ovre på øen. [smile]

Jeg tror også at jeg vil søge lidt efter en pande - selvom jeg så også skal finde en til at bære den... *host* Don... Men det løser sig nok. [biggrin]

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #21 
Jeg købte for et par år siden en pande på et loppemarked for 20 kr, den var rusten og godt brugt, men til den pris var den forsøget værd, så jeg tog den med hjem og startede med at skrubbe den godt med en stålsvamp og derefter fyldte jeg vand i den og kogte "the living s*** out of it" formentlig bogstaveligt talt [smile] herefter vaskede jeg den helt normalt med vand OG sæbe, det er ellers big no no, iflg. diverse vejledninger men har gjort det lige siden uden problemer, så længe man husker at give den godt med olie.
Når jeg nu til daglig har brugt min støbejerns pande/gryde, koger jeg bare lidt vand i den, vasker den af og giver den ind imellem en gang olie. Når den først er godt mættet af olie, bacon fedt osv. behøver jeg ikke engang gøre det hver gang ved mindre den ikke skal bruges i lang tid.

__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #22 
Wow, en handel du fik i hus der lumber! Fedt!

Må huske at svinge forbi div genbrugsbutikker.

Har nu også altid brugt sæbe på alle mine pander selvom nogle siger man ikke må?? Hvorfor har jeg aldrig fundet udaf, men jeg lever da endnu.
0
Hr. Petersen

Jæger & samler
Registered:
Posts: 808
Reply with quote  #23 
Haha FEDT at der er komme gang i snakken om genbrug og støbejern [biggrin] så sejt!
Jeg har dårligt vendt ryggen til dette indlæg før der bare var jeg ved ikke hvor mange poster og lumber bare har været forbi jernhandleren [rofl] Det er mærket Copco og modellen D2 vi har tilfældes i den der wannabe Dutch Oven. Den er dejlig let ik'? og så fylder den heller ikke så meget i rygsækken.

Ja se at komme afsted.... Copco er en serie af støbejerns ting som Morsø producerede og der bør være masser af dem derude. Se bar her http://loppefund.wordpress.com/2012/09/24/hvem-har-designet-copco-gryderne-fra-morso/

Jeg kan se at vi har fået tingene billigt for se bare her på den blå avis [redface]
http://www.dba.dk/til-boligen/andre-maskiner/?soeg=copco&vis=galleri

Min pande er også en Copco, jeg kan bare ikke lige huske modellen. Karakteristisk med det torpedoformede håndtag.
0
mrtr15

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,475
Reply with quote  #24 
Hej var lige forbi min mor med helle familien i går for at spise så fik jeg lige de her foræret af hende 
1) gryde med diameter på 33 cm 
2) work med diameter 36 cm 
og ja bege af støbejern 
001.JPG  002.JPG  003.JPG  004.JPG 
de skal bruges til at lave mad i i baghaven over bål 


__________________
(Hall Russerern)
0
Aka.jobbe

Registered:
Posts: 518
Reply with quote  #25 
Vidste I at ketchup er den bedste måde at få rust af sådanne dejlighedder som i poster her. 
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.