Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Kastebananen

Registered:
Posts: 22
Reply with quote  #1 
Hej 

Jeg søger et alternativ til min Trangia, noget som ungerne syntes er sjovt. Her tænker jeg ud og finde brændsel selv og dermed mener jeg selvfølgelig Wood stove eller Kelly/Ghillie kettle. Hvad har i erfaringer med?

På forhånd tak
Rico
0
Linselusen

Registered:
Posts: 554
Reply with quote  #2 
IKEA hobo stove er et godt alternativ.

Og så skal de enda selv skære lidt i det.

__________________

Det bedste tidspunkt at plante et træ på, var for 20 år siden. Det næstbedste tidspunkt er i dag
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #3 
Jeg tror jeg har været igennem hele møllen af Wood stoves efterhånden. Alt fra DIY dåser til Frontier stove. Og er du ligeglad med størrelse, så ville mit råd være Frontier da det bare er et voldsomt lækkert komfur der gør det nemt og hyggeligt at lave mad ude. Jeg bruger min et par gange om ugen, den er nem at regulere varmen på, og let at pakke op og ned, der er jo så det lille problem med vægten. Derfor bruger jeg også mest min hjemme på egen grund, eller på ture hvor vægt er ligegyldigt.

Er det dog et "lomme" stove du er på udkig efter, så kan jeg varmt anbefale 180 stove. Som sagt har jeg været igennem stort set alt, fordi jeg netop selv bedst kan lide Wood stoves, og måtte prøve mig frem indtil jeg fandt det der faldt i min smag. 180stove, er utrolig let og kompakt, men samtidig også overraskende stærkt. Jeg har haft mit i 2-3år nu, og det har været brugt små 200gange, til alt fra at varme en hurtig kop kaffe, til at stå og varme en gryderet igennem i flere timer. Det ligger fast i bilen, så jeg altid kan tage en spontan kaffe/frokost pause i naturen, hvis lysten melder sig. Jeg har haft min støbejernsgryde stående på den uden problemer. Bunden (aske pladen som i øvrigt ikke er nødvendig) bukker en lille smugle grundet varmen, men det rettes nemt ud. Jeg har ofte været ved at hive håret ud af hovedet når det kom til firebox xl og div. Modeller, fordi den grundet udformningen kun kan tage en mindre størrelse pinde/kviste, og det føles (især hvis der er lidt vind) som om man lige når at putte brændsel i, så er det væk. Fireboxen er smart på rigtig mange områder, men vægtmæssigt, størrelsmæssigt, og brændetid uden konstant at skulle fodre slår den aldrig 180stove.

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
drilorin

Registered:
Posts: 44
Reply with quote  #4 
Vi bruger en BioLite, som er et meget fint alternativt. en enkelt død gren kan give varme nok til at koge vand til et par kopper kaffe.

En tilføjet bonus er at vi kan have den med når vi har taget med fly til vandretur, f.eks. West highland way og til Irland og sådan.

__________________
Veni , vidi , dormivi - Jeg kom, jeg så, jeg sov.
0
SørenD

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 409
Reply with quote  #5 
180 stove ser fin ud.
Men det er jo nærmest bare en avanceret grillrist.
Vil det ikke være nemmere blot at medbringe en lille let grillrist, eller blot lave et lille bål og stille en gryde, flaske, kop m.v. direkte oveni bålet.
0
DonJefe

Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #6 
Fordelen med de små stoves er, at de har en bund og derfor kan bruges der, hvor det ikke er hensigtsmæssigt/lovligt at lave et bål. Desuden holder de samling på bålet og holder lidt på varmen, så man skal bruge færre ressoucer på at holde det kørende.
__________________
Nytårsforsættet hvert år er at være mere i skoven.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.