Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
AndreasB

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #1 
Så! nu fik jeg endeligt taget mig sammen til at få købt mig det svenske militærs bidrag til Storm/Feldt køkken genrenJeg var heldig nok til at finde mig en i rustfrit stål og ikke aluminium så hun er lidt på den tunge side, men så kan hun jo også holde til lidt kærlighed, den næmeste måde at se forskel på dem af stål og dem af aluminium er at den af stål kun har én af disse indsnævringer, hvor den af aluminium har to


når man trækker den op af vindskærmen folder hanken også ud og man lægger mærke til at den har to buk, et på midten af buen og et lidt til højre, det i midten er til at hænge den op vandret over bål eller ligende og det til højre er til så krogen kan side fast foran når det er pakket sammen men også til at gøre det nemmere at hælde vand af grydensådan ser det ud inden i vindskærmen og de stænger i bunden foldes op så gryden eller panden har noget stå på så de ikke kvæler brænderenOkay, godt. Pande og gryde, først panden som også er låget nå det hele er pakket sammende to D-ringe på håndtaget er så du kan stikke en pind i hvis håndtaget bliver for varmtder kan være cirka 2 kopper vand i panden

i gryden er der fra start af en extra stor Svea sprit brænder og en plast flaske til at have din sprit ijeg har valgt at tage flasken ud og i stedet have noget Te, Kaffe, bouillon og en ekstra pakke vandtætte tændstikker, kunne desværre ikke også få plads til Tabascoen så den må blive i en anden lommeder kan nok være cirka 6 kopper måske 7 med lidt god vilje i gryden så der er massere af plads til dejlig suppe i fremtidenNå men når man så skal i gang så tager man brænderen, tænder den, sætter vindskærmen over den gennem hullet i bunden af skærmenog så må man så afgøre om man vil bruge panden eller gryden, de passer begge ned og stå på tvær stængerne over brænderen

hvis man koger vand eller andet i gryden kan man sætte panden på som låg, denne gang med bunden ned af så håndtaget ikke kollapserog det var vidst det, jeg har ikke stået med et stop ur og testet hvor hurtigt den kogte vand men det er i hvert fald hurtigere end med den wok gryde jeg har brugt indtil nu

jeg vil ikke anbefale den til dem der vandre til deres lejer da den af stål er rimlig tung, til gengæld er den jo så også bygget som en tank og du skal tage dig seriøst sammen hvis du skal ødelægge den

jeg har enda set video af folk der har vendt vindsærmen om og bar bygget et lille bål inden i den og fodret den med småpinde og varmet op den vej.

jeg er super tilfreds med den og ser frem til at have den med på mange ture
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #2 
Ser ud til at være superfed 
Hvor kan man købe sådan et møgdyr, og ved du hvad den vejer?

/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
AndreasB

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #3 
jeg snuppede min hos usol i årshusgade 25, til 199, min bade vægt gider ikke opfange den men online siges den at være cirka 800-900 gr
0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #4 
Jeg har også hørt rigtigt meget godt om den, og som alt andet af trangia's gear, er det jo super kvalitet, så det kan klart anbefales til folk der er glade for brændere.

Det fede ved den er jo også at den er super god til bål, da den jo er lavet af rustfri stål, og har bail/håndtag, og som du selv siger ser den også ud til at ville virke fint som hobo-stove/woodstove.

Her er den: http://www.usol.dk/product.asp?product=133

__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
AndreasB

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 218
Reply with quote  #5 
og desuden blev min far helt nostalgisk fordi min farfar åbenbart havde en fra da han var i hæren som de altid havde med på deres camping ture da min far var dreng
0
Luffe

Samler
Registered:
Posts: 33
Reply with quote  #6 
Nogen der ved hvor den sælges henne i enten DK eller Sverige?

Har en i Aluminium men må bare have mig en i rustfrit stål. [biggrin]
0
vagtborg

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 265
Reply with quote  #7 
Den er da bare for fed. den ryger på ønskesedlen [smile]

@ luffe mener at den kan købes hos usol og 417 army varer, er dog ikke klar over om de "kun" har aluminiums udgaven.den kunne jeg nu også sagtens leve med.

__________________
While you are out leave only footprints...
0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #8 

Usol har den her; http://usol.dk/butik/mini-stormkokkentrangia

Mit gamle link virker ikke mere, da fornyligt har lavet deres hjemmeside om.

Skriv en mail direkte til usol eller Martin Usol (men der går nok en lille uge før han svarer, da han er i Norge), og hør om det er aluminium eller stål. Tror klart stål versionen er bedst, hvis den også skal bruges til bål [smile]


__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #9 
I rustfrist stål [biggrin]
Jeg skal gøre mig umage for IKKE, at købe et sæt !!
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #10 
Skal vi følges Troels[biggrin][biggrin]
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #11 
Den vogn tror jeg sgu også jeg hopper på!! [smile]


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #12 
Hvordan ved I at det er rustfrit? Har I snakket med dem? Der står ikke noget på siden, om hvad det er.
__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #13 
@Naturnær. Du skulle efter sigende kunne se om det er en Alu eller rustfri ved 'ringene' på den store beholder. 2 stk ringe = Alu...    1 stk ring = Rustfri... Så ud fra de billeder der er lagt op er dette den rustfrie model.
__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #14 
Jeg har brugt den rustfri i årevis, på bål og med brænder og det virker perfekt. imens har jeg set mange alu kogesæt give op.
Var afsted for et par uger siden med to gutter, og man kan snildt lave et måltid til tre personer i den.
Andre fordele ved den er at at den er formfast selvom du modificerer den, jeg har f.eks. boret små huller så jeg kan dræner vand fra hvis jeg bruger den som pastagryde, og man kan også bore et lidt større hul hvis man vil kunne hælde f.eks. nålete fra uden at der ryger andet end væske i koppen. 

Husk at der er to krumninger i hanken, og at den der ikke er centreret skal bruges hvis du vil indføre krogen på ydersiden af gryden (der er en lille krummelure hvor du låser håndtaget på låget når den pakkes sammen) når du gør det kan du bedre holde den når der skal hældes.
jeg fandt ud af at man kan sætte låget på, låse krogen og holde på begge dele samtidigt og styre den som en kasserolle med en hånd. bare husk at låget skal på efter at du har låst krogen, så kan du holde med at greb hvor du fanger tre punkter; hank på krogens "hængslede side" selve krogen og låget. prøv og du vil se hvad jeg mener.
Den virker både direkte over et bål hvis man har travlt, og ved at stille den på jorden ved siden af bålet (den ovale form gør at den let kan stilles så den ikke vælter) og det store plus er at den stadig vil være kølig nok på den side som ikke vender mod ilden, så man kan betjene den uden improvisere grydelapper. 
den ryger ikke altid med på ture (jeg er lidt en øksenørd og prioriterer lidt tungere værktøj så jeg bedre kan arbejde i træ og fordybe mig lidt i det, men til dags- og shelterture har den stadig en fast plads, specielt hvis der er unger med og man både skal lave kaffe og kakao, så er en ekstra beholder nyttig, og den er sikker nok til at ungerne kan få lov at sætte det over på brændere og hælde f den ude at der sker uheld.

alt i alt siger jeg godt køb

__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #15 
jeg glemte at nævnte at jeg selv bruger vindskærmen til bålkomfur. jeg tror jeg laver et tråd imorgen med den og en modificeret jetboil (som dog lige mangler et par detaljer) hvis jeg dog kan finde ud af at lægge billeder op
__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #16 
Jeg har brugt den rustfri i årevis, på bål og med brænder og det virker perfekt. imens har jeg set mange alu kogesæt give op.
Var afsted for et par uger siden med to gutter, og man kan snildt lave et måltid til tre personer i den.
Andre fordele ved den er at at den er formfast selvom du modificerer den, jeg har f.eks. boret små huller så jeg kan dræner vand fra hvis jeg bruger den som pastagryde, og man kan også bore et lidt større hul hvis man vil kunne hælde f.eks. nålete fra uden at der ryger andet end væske i koppen. 

Husk at der er to krumninger i hanken, og at den der ikke er centreret skal bruges hvis du vil indføre krogen på ydersiden af gryden (der er en lille krummelure hvor du låser håndtaget på låget når den pakkes sammen) når du gør det kan du bedre holde den når der skal hældes.
jeg fandt ud af at man kan sætte låget på, låse krogen og holde på begge dele samtidigt og styre den som en kasserolle med en hånd. bare husk at låget skal på efter at du har låst krogen, så kan du holde med at greb hvor du fanger tre punkter; hank på krogens "hængslede side" selve krogen og låget. prøv og du vil se hvad jeg mener.
Den virker både direkte over et bål hvis man har travlt, og ved at stille den på jorden ved siden af bålet (den ovale form gør at den let kan stilles så den ikke vælter) og det store plus er at den stadig vil være kølig nok på den side som ikke vender mod ilden, så man kan betjene den uden improvisere grydelapper. 
den ryger ikke altid med på ture (jeg er lidt en øksenørd og prioriterer lidt tungere værktøj så jeg bedre kan arbejde i træ og fordybe mig lidt i det, men til dags- og shelterture har den stadig en fast plads, specielt hvis der er unger med og man både skal lave kaffe og kakao, så er en ekstra beholder nyttig, og den er sikker nok til at ungerne kan få lov at sætte det over på brændere og hælde f den ude at der sker uheld.

alt i alt siger jeg godt køb

__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Martin usol

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 339
Reply with quote  #17 
Det er den i rustfrit stål vi har. Husk der er 10% rabat for bushcraft medlemmer :-)

M

__________________
Keep calm and make a fire
0
Naturnær

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,117
Reply with quote  #18 

Jeg kan ikke dy mig, jeg vil også have en!


Skal jeg sende dig en pm med min ordre, eller skal jeg bestille det via jeres hjemmeside, Martin?


__________________
MVH Jesper. "In the school of the woods, there is no graduation day." — Horace Kephart
0
Martin usol

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 339
Reply with quote  #19 
Hey Jesper.

Du kan bare bestille på siden og skrive at det er naturnær i notat til os. Så pakker jeg den og får den hurtig afsted og trækker de 10% :-)

Det er et fantastisk sæt til pengene som de andre fint har beskrevet.

Mvh M

__________________
Keep calm and make a fire
0
Troels

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,369
Reply with quote  #20 
... og stålet er dejligt TYKT [thumb] [thumb]
0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #21 
Martin, jeg ringede ind igår og efter et tjek på lageret fik jeg svaret at der kun var aluminium tilbage?
0
Martin usol

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 339
Reply with quote  #22 
Hej Bjacob

Ked af du er blevet fejl informeret [biggrin] ( chefen har ikke vist bedre og det er jo derfor jeg er ansat [cool])

Det er den i rustfrit stål vi har så du kan rolig bestille.

MVH 

__________________
Keep calm and make a fire
0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #23 
Nåh ja, det kan jo ske. Har dog fået lagt en bestilling andetsteds i mellemtiden.
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #24 
det er lige vard at naevne at vindskaermen er i alu, ligegyldigt hvilken slags du koeber, hvilket er ok til formaalet.
men hvis du bruger den som baalfad vil den blive mindre formfast, saa din gryde kommer ikke til at passe saa godt som foer. for mig fungerer det fint, jeg har alligevel en lille foldeskaerm som jeg bruger med braenderen, hvis det tager for lang tid at faa gang i baalet.
Naar jeg tager vindskaermen med er det primaert hvis ikke jeg skal overnatte og ikke behoever et baal at varme mig ved, eller hvis det er toerke og der er fare forbundet med at lave et stort baal.

WP_000881.jpg 

Man kan med fordel klodse gryden op med noget frisk trae eller noget metal, saa flammerne bedre kan naa rundt om gryden, men nu havde jeg rigelidt at se til med to uvorne unger der loeb omkring og ville lave ballade


__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Milo

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 300
Reply with quote  #25 
Er det muligt at købe dette sæt i rustfrit stål ... flere af de link jeg prøver virker ikke. 
måske fordi det er en gammel tråd.
men er der nogle som kan give mig et opdateret link. [thumb]

__________________
Nature is my hobby / Only the Essential
Milo
0
Lars

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 923
Reply with quote  #26 
såvidt jeg ved er det ikke muligt at få en vindskærm i stål. dog vil jeg sige at det er en mindre detalje i og med at jeg ikke bruger vindskærmen så ofte. så for mig er det et værdigt kompromis. 

de kan vist stadig fås i usol butikken. og sammen med en mors pot, har du et perfekt mad og kaffe kit til to tre personer. jeg orker ikke at bruge den samme gryde til begge dele, for så kan jeg ikke drikke min kaffe umiddelbart efter maden er spist

__________________
Indian man make small fire, sit close by
White man make BIG fire,  sit far away
0
Breean

Avatar / Picture

Turråd
Registered:
Posts: 478
Reply with quote  #27 
Milo..

http://bushcraftdk.websitetoolbox.com/post/svensk-m40-rustfrit-st%C3-%A5l-7046489
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.