Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Emborg

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 326
Reply with quote  #1 

Så blev det min tur til at skrive mit første indlæg

Det bliver om min eneste kniv TBS Boar fra britiske Thebushcraft store.

Kniven kom hurtigt, det må man give dem, jeg bestilte den som en "nu skal jeg give mig selv noget godt" gave, i foråret og den kom promte 3 dage senere, det er bedre end hvad de fleste danske netbutikker kan præstere.

Og flot og klar til eventyr det var den.
Helt blank, træet stod flot, bladet høj poleret og æggen var skarp som bare fanden samt en vel oliered skede der var et af hovedpunkterne til at jeg valgte denne kniv frem for så mange andre.

Dog blev det ikke ved på den positive måde.

IMG_1548.JPG 
Sådan ser den ud i skeden den dag i dag. Lækker ser pakken jo ud og den er da også meget funktionel og det lille pak rum foran er også i en god størrelse.

Jeg vil ligge ud med skeden som giver sig ud for at kunne bæres horisontalt og vertikalt, et stort salgspunkt for mig.
IMG_1549.JPG 
IMG_1551.JPG 
Her skulle der have været en strop der gik modsat bælte-loopet der kan ses i bunden. Stroppen gik dog i stykker efter 4 ture hvor skeden var blevet båret horisontalt. Det er noget værre pis og ikke nok med det gik den i stykker på en tur i norge hvor jeg ikke rigtigt havde tid til at side og nørkle og det endte med jeg bare skar stroppen af og ærgrede mig gevaldigt resten af dagen og skal nok bare være glad for at jeg ikke tabte kniven da den anden fastgøring er velcro [frown]

IMG_1552.JPG

Jeg vil dog også give min skuffelse tilkende over denne løsning. Helt ærligt, velcro på en bushcraft-kniv ? og så til de penge? jeg kunne selvfølgelig også bare tage mig sammen og nitte det fast, men jeg er lidt skuffet når der tydeligvis er blevet brugt top kvalitets læder til resten af skeden også loopet og stroppen som gik i stykker.

Nå men skeden er da også fuldt funktionelt som den er dog ville jeg gerne have mig selv lavet en dangler, for at prøve det men samtidig også fordi skeder bærer så højt at den går i stroppen fra rygsækken. 
Ud over dette er der tydelig vist lagt arbejde i skeden, sømmene er fine og kraftige, der er gode solide messing låse og en flot udført "wrap" om håndtaget der sikres med en tryklås.

Videre til selve kniven! [biggrin]

IMG_1553.JPG 
IMG_1554.JPG 

Flot er den jo og det mørke valnøddetræ tager sig godt ud.

IMG_1564.JPG 
Knivsbladet og formen er det bedste jeg nogensinde har brugt. Det er supernemt at have med at gøre, er godt og nemt at arbejde med og har også en længe og brede der er behagelig at arbejde med. bladet er 110mm langt, starter som 2.5 mm bredt og kører ned i en god spids og 4 mm tykt.
Jeg har dog været i gang med filen for at få den til at slå gode gnister af det ildstål der kommer med! men nu er en sektion og lige 90.

IMG_1556.JPG 
Her kommer mit vende punkt og gud hvor blev jeg ked af det den dag dette skete.
Skallerne er gået løse.
på billedet har jeg prøvet bedst muligt at illustrere det, men da det ikke er mere end 1/100 del af en mm er det svært at se, men det kan ses på det stykke blank metal der stikker ud hvor pegefingeren hviler i et standart greb på kniven.
Jeg havde nu godt mit forbehold i starten med at købe en kniv hvor der var direkte kontakt mellem blad af stål og en skalle af træ da de to materialer jo arbejder vildt forskelligt. Og desværre skete det for mig.
Der er sikkert flere der tænker "hvad betyder 1/100 del af en mm" og det skal jeg fortælle jer nu. den knager. når du tager ordenlig fat og skallerne rykker sig når du arbejder med kniven kan man mærke at de bevæger sig og det syntes jeg personligt er ubehageligt og igen, en kniv til den pris.


Min endelige vurdering af kniven er OK! den model jeg købte kom med en DC4 slibesten og et matchende ildstål som er skåret i samme flotte valnød som skallerne. det løb op i 1400 + forsendelse og så er jeg ked af at skallerne går løse til den pris [frown]
Hav en god weekend, jeg håber i kunne bruge det til noget!

Mvh. Aleksander__________________
Mvh Aleksander Emborg.
0
snapsi

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 1,272
Reply with quote  #2 
synes da du skulle skrive til thebushcraftstore. det burde de kunne gøre noget ved når det er en kniv til 1400 kr


har selv kigget lidt på dem da jeg godt kunne tænke mig en kniv i det klassiske woodlore design men ikke vil bruge en formue og vendte måneder på dem der bliver lavet af diverse knivmager fx jacklore.

__________________
Bushcraft is a treasure trove of wisdom, that enables us to feel a real kinship with the landscape
0
kp18

Samler
Registered:
Posts: 64
Reply with quote  #3 
jeg har en magen til har haft den i 6 mdr. og ser og virker stadig forbandet godt . [smile] jeg skal være ærlig at sige jeg ikk har oplevet noget dårligt om den .

syndes også du skulle prøve at skrive til TBS .
0
Konradsen

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 444
Reply with quote  #4 
Følger lige med her, den kniv der har givet mig lumre drømme længe. [biggrin] Jeg er enig at du skal skrive til England. En biks med det renomé skal nok rette galt op.
__________________
Vil hellere lede en time efter noget der skal skal bæres i fem minutter, frem for lede i fem minutter og bæres i en time.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.