Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #1 
Jeg har idag, modtaget en trangia mini med posten. Og på trods af jeg havde set et par youtube reviews, og havde en nogenlunde idé om hvor stor en 0,8l gryde er. Så blev jeg godt nok forbavset over størrelsen. For mini, det er det! De må have holdt det MEGET tæt på kameraet, på videoerne [wink]

Jeg har aldrig været fan af hverken sprit eller gas. Jeg elsker netop lyden ved bååååål, og det får man en snært af ved at bruge wood stoves. Og så er det bare generelt hyggeligt, at sidde og fodre sit stove med kviste.

Men da jeg manglede en lille teflon pande. (Jeg har længe været træt af, hvor nemt man brænder maden på, og det efterfølgende rengørings helvede med skuresvampe.) Og pludselig under min søgning i div. Internet butikker så en trangia mini til blot 145kr, tænkte jeg det måtte prøves.
1. Istedet for at give næsten samme pris, for en enkelt teflon pande.
2. Min firebox xl er lavet så man både kan bruge træ, og trangia sprit brænder. Så jeg så det, som en oplagt mulighed for at opgradere.

Sættet består af 1 gryde 0,8 ltr., 1 teflon belagt låg/pande, spritbrænder B25, vindskærm og greb.
Vægt ialt: 330 gram.

Sættet er for mig oplagt som en del af "jeg tager en spontan tur i skoven" kittet der altid ligger i bilen. Samt til ture med stort fokus på vægten.

Jeg nåede da også lige at åbne kassen, inden trængen til båååål og scramble egg ramte. Og som alt nyt grej, så skal det bare i brug med det samme. Men jeg havde ikke sprit hjemme, så hev min firebox frem i stedet.

Og selv om jeg kun smed et par kviste i bunden. Så var der æg på små 3 minutter.

Jeg er ny fan af teflon pander! For selv om jeg havde glemt at tage en ske med ud, og måtte ind og hente. Var det ikke brændt på, da jeg kom tilbage. Og rengøring var en let våd klud, og BANG snavset var væk. Fantastisk!

Trangia Mini, er oprindeligt udviklet til multisport konkurrencer, og er tilpasset til 1 person. (Jeg lavet altså scramble egg til 1 person + 2 hunde [wink] )

Jeg havde i og for sig ikke planer, om at dele min lettere infantile iver med jer. Men nu gør jeg det alligevel [smile]

For jeg værdsætter selv, når i andre fortæller mig hvad der er godt, og især til billige penge. Og denne her, den er GOD!

Jeg har aldrig før været trangia fan, men mini modellen, er altså super, på cykelture, dagture mv. Den passer perfekt i en baglomme på en cykeltræne, eller sielommen på et par cargo bukser.

Nu skal jeg så bare have købt sprit, så jeg kan få lavet et ordenligt måltid mad, og se om det går lige så let. Jeg er lidt spændt på hvor stabilt, det står på den medfølgende vindskærm.

Jeg ville gerne have været super prof. Med flot billed dokumentation, review af sættet. Men jeg kunne ikke vente, måtte bare ud med hvor positiv overrasket jeg er over dette mini sæt.
Og jeg gætter på de fleste ved hvordan trangia fungere alligevel.

Det der var vigtigst for mig at formidle, var netop at til prisen er det et fantastisk køb. Og det virker holdbart på trods af den lave vægt, og den lille størrelse. Og da jeg ikke selv har ville bruge penge, på de store trangia sæt, var dette helt perfekt til mig. Netop fordi det kan kombineres med min firebox xl, i tilfælde af jeg ikke bliver begejstret for vindskærmen.

Fik lige lyst til endnu en omgang æg [smile]

Attached Images
jpeg image.jpg (1.16 MB, 39 views)
jpeg image.jpg (131.05 KB, 42 views)
jpeg image.jpg (1.13 MB, 40 views)
jpeg image.jpg (142.84 KB, 36 views)
jpeg image.jpg (80.48 KB, 35 views)


__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #2 
Super fin review Jeanette

Jeg er heller ikke til gas men BÅÅL [smile] det er en fin lille pande men det ser lidt småt ud, men til en spontan tur i skoven er det sgu super [wink]
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #3 
Review vil jeg nu ikke kalde det, blot et meget glad kvinde, der har købt udstyr der virker bedre end hensigten. Og så løb det bare af med mig... Ja den er MINI, men rigelig til en person, kan godt bruges til 2. Med mindre det er 2 meget sultne voksne mandfolk selvfølgelig [wink]

Kunne også have fattet mig i korthed: trangia mini= bedre end god, til pengene! [wink]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Quest

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 278
Reply with quote  #4 

Fint “review” så [wink]

Som UltraLighter har jeg ofte tænkt på sættet tidligere, specielt grundet den lille grydetang. Trangia spritbrændere er desværre ikke længere tidssvarende, da de er “tunge”, soder I det hele taget, de irrer og er svære at få overskydende sprit ud af.

Rigtig mange UL'ere bruger en type brænder som disse...

ULning-DIY-King-and-Queen-of-Flaming-Hearts.jpg 

Upcycled DIY makrel og kattemadsdåse. Et såkaldt "Fancy Feast Alcohol Stove". Disse er mine egne og hedder henholdsvis “King o' Flaming Hearts” & “Queen o' Flaming Hearts” grundet hjerterne og vejer kun 9 og 6 gram.

Andre bruger en lidt smaldere (men lidt tungere) spritbrændere lavet af sodavands-/øldåser eller endda de små RedBull dåser, hvilket nok vil passe bedre til den lille diameter der. De er bare lidt mere tekniske at lave.

Her er film links til DIY.
__________________

"Overlevelse fremmer forståelsen"

0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #5 
Som jeg fik cementeret igår, er jeg svært begejstret for sættet. Non stick panden lever 100% op til hvad den lover. Igår aftes, prøvede jeg både æg, pølser, bacon og brød på den. Og selv dejen hang ikke fast, men blev bare et lækkert pandebrød der gled fint ned med æg, bacon og pølse. Det var bare lige små rester. Men jeg kunne godt tænke mig at lave en gryderet m. Kartoffelmos fra bunden, for at se om størrelsen besværliggøre processen, eller om det går lige så nemt, som i større gryder.

Jeg ved godt at trangia spritbrænderen bliver bandet langt væk, men min firebox xl er lavet præcis til at den kan holde en trangia. Så det bliver min backup, i tilfælde af jeg er et sted uden tilgang til brændsel, eller at alt er vådt. Og sod, det klares nogenlunde ved at blande spritten med 5-10% vand. Så det er jeg ikke så betænksom ved. Som sagt er den tænkt som en nødsløsning. Det jeg faldt for var prisen, og at jeg fik en udemærket gryde, og en genial lille pande [smile]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Quest

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 278
Reply with quote  #6 

Så er der forhåbentlig andre der kan bruge det til noget [smile]


__________________

"Overlevelse fremmer forståelsen"

0
Linselusen

Registered:
Posts: 554
Reply with quote  #7 
Quote:
Originally Posted by Quest

Så er der forhåbentlig andre der kan bruge det til noget [smile]Ja ;-)

Hælder du så bare sprit i bunden og så kører det eller hva'?

__________________

Det bedste tidspunkt at plante et træ på, var for 20 år siden. Det næstbedste tidspunkt er i dag
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #8 
Quote:
Originally Posted by Quest

Så er der forhåbentlig andre der kan bruge det til noget [smile]
Nå nej det var slet ikke ment på den måde [smile]

Det er super fint trick, men jeg bruger bare helst træ/brænde/kviste på mit stove, gas og sprit mm. Er slet ikke mig. Men det er en rar nødsløsning at have just in case [smile]
Og jeg er sikker på der er mange, der vil gøre brug af dit link.

God pinse i øvrigt [smile]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
hoyt

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 75
Reply with quote  #9 
Har selv sådan et lille sæt og jeg er også rigtig glad for det og bruger det rigtig meget på korte ture hvor jeg ikke lige gider lave bål[smile] Jeg har bøjet de 4 punkter på vindskærmen ind så diameteren er blevet mindre for så passer min pathfinder kop lige der på og det bruger jeg især når jeg er ude og hænge i køje for så kan jeg have det til at stå ved siden af og koge vand til kaffe uden at rejse mig og det er skønt at få sin morgenkaffe uden at skulle stå op[thumb]
__________________
Bacon is just another word for meat candy[biggrin]
0
Quest

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 278
Reply with quote  #10 

@Linselusen

Ja. Der kan selvfølgelig hældes sprit I op til hullerne. Spritten antændes og skal derefter forvarme (prime). Gryden sættes så direkte ovenpå og flamerne står så ud af hullerne og omslutter gryden. Brug en vindskærm og effekten forøges, både ved at skærme for vind og ved at lede varmen ind mod gryden. Ingen sod der fedter alt til, selvom gryden tager lidt farve fordi den står direkte på.

@Jeanette

Nu forsøgte jeg egentlig bare at se det positive perspektiv og give den videre og tog det ikke som en afvisning fra dig, så bare rolig. Men tak for tanken.[smile] Selv god pinse allesammen!


__________________

"Overlevelse fremmer forståelsen"

0
Quest

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 278
Reply with quote  #11 

Laver lige en tråd med den så jeg ikke kaprer tråden her [wink] Så lad venligst være med at køre den videre tak [smile]

http://www.bushcraftdk.websitetoolbox.com/post/diy-fancy-feast-alcohol-stove-7415023?pid=1287258328#post1287258328


__________________

"Overlevelse fremmer forståelsen"

0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #12 
Quote:
Originally Posted by hoyt
Har selv sådan et lille sæt og jeg er også rigtig glad for det og bruger det rigtig meget på korte ture hvor jeg ikke lige gider lave bål[smile] Jeg har bøjet de 4 punkter på vindskærmen ind så diameteren er blevet mindre for så passer min pathfinder kop lige der på og det bruger jeg især når jeg er ude og hænge i køje for så kan jeg have det til at stå ved siden af og koge vand til kaffe uden at rejse mig og det er skønt at få sin morgenkaffe uden at skulle stå op[thumb]


Det giver mening, og det trick kopier jeg med det samme, for jeg syntes faktisk ikke den er super god den vindskærm som den er fra standart. Tak for input [smile]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.