Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Nordlys

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 45
Reply with quote  #1 

Efter flere års anvendelse af hængekøjer og tilbehør, har jeg nu fundet den for mig (måske) bedste sammensætning, som jeg lige vil dele med jer.

Jeg har haft min Ticket To The Moon (TTTM) hængekøje i snart fire år og inden da forskellige knapt så gennemførte mærker.
Jeg har nu langt om længe og efter mange trial-and-error forsøg, opnået den form for lethed i opsætning og kvalitet af delene som jeg er tilfreds med.
Delene er følgende:

TTTM King size Hammock
TTTM Tarp
DD Underblanket

Som samlet set, ser sådan her ud:

hammock.jpg 
camp.jpg 

Hængekøjen er lavet i faldskærmsnylon og er i en stærk kvalitet der har modstået alt fra store mudrede støvler og små agressive terrorister på (plus/minus) 9år uden problemer.
Min er i størrelsen "King size", hvilket jeg er rigtigt tilfreds med, da den er ret "bred" og jeg derfor sover godt når jeg ligger lidt diagonalt ifht. længderetningen.
Den kommer som standard med to S-kroge i metal der sider i den smule reb som holder sammen på enderne, men disse er skiftet ud med TTTM letvægtskarabinere (identisk med DD's) Der er ingen fæstepunkter, lynlåse eller lommer, så alt i alt en ret KISS baseret køje.... som passer fint til min holdning om at Simpelt Er Godt!

Som udgangspunkt, købte jeg også køjen med deres egne nylontov, der fungerede ved at der var bundet flere knuder på et loop, som man så justerede længden på opsætningen med, ved at flytte krogene op eller ned på knuderne. Fint og enkelt, men ikke helt så nøjagtigt som jeg kunne ønske mig og så vejede de også en del!
Den del er nu for nyligt erstattet af DD Amsteel whoopieslings, som er en klar forbedring af finjusterings muligheder og ikke mindst vægten!

TTTM Tarp, som til lidt irritation var købt direkte fra fabrikken på Bali, da den ikke kunne opdrives hos de få forhandlere der findes herhjemme. Dog sprang jeg på den, da jeg har den erfaring at samme producent sørger for at tingene passer bedre sammen, end hvis det er forskellige mærker.
Det er så en lektie jeg er blevet klogere på!

Tarpen er diamondshaped, dvs. den er firkantet, men sættes op på tværs i forhold til længderetningen. Tarpen er kun udstyret med fire fæstepunkter i hjørnerne og er derfor begrænset i sin anvendelse ud over hovedformålet.
Hjørnerne er så udstyret med en spænde vha. remme til finjustering af opstramning. Dette er som sådan fint nok, men egentlig unødvendigt for den lidt mere erfarne "hænger" da jeg sagtens kan sætte den stramt uden at behøve senere justering.
Tarpen behøver ingen topline hvilket jeg ser som et plus, da jeg så ikke behøver flere liner til to træer og to pløkker i jorden. Der er i selve tarpen opsat to gange to D-ringe, som fungerer som fæstepunkter for et myggenet og som i kan se DD underblanket's gummistropper.
Guylines og plastpløkker der fulgte med, gik direkte til skrald, da de maksimalt kunne fungere i vindstille vejr og på et underlag af blødt våd mos!
De er nu erstattet af grøn paracord, som er monteret med et par Hilleberg linestrammere til justering.
Den tarp i ser på billedet, er min nummer to! da den første jeg fik leveret havde flere fejl fra producenten! Der manglede D-ringe og selve spændet på hjørneremmene var vendt forkert, hvilket gjorde at jeg den første nat under tarpen, undrende måtte op flere gange og justere stramningen, da det blafrede og larmede.
Ikke god stil! og trods deres hurtige og gode kundeservice med at sende mig et nyt, så glemte de oveni at deklarere tarpen som en erstatning, hvorved jeg fik lov at betale told og moms for erstatnings tarpen! Nu er det ikke mange svenske hundredkronesedler der er tale om, men det er et stort nok irritationsmoment for mig, til at jeg ikke vil anbefale deres tarp som sådan!
Helt uden tvivl, ærgrer det mig grønlyseblå og gul, at jeg ikke bare købte DD's UL tarp men ok, så er der jo også noget tilbage at bruge lidt penge på senere!

Seneste tilføjelse er så min DD underblanket fra Bushcraftbutiken, som passede perfekt til opsætningen! Tro det eller ej, så var de midterste elastiksnore perfekt positioneret til at passe op i tarpens D-ringe! Så kom der alligevel et lille plus til tarpen... trods alt.
Underblanket har jeg før klaret med en Poncholiner som jeg bandt sammen og monterede med elastiksnore i enderne. Det jeg kan mærke som største forskel er den umiddelbare varme som DD's giver fra sig med det samme!
Den blev premiere testet i sidste uge under svenske forhold af blæst og 1-3 plusgrader og bestod med top karaktér. Holder varmen, larmer ikke og er enkel og ligetil at montere.
Jeg sov i min Mountain equipment sovepose, som har en komfort temperatur på omkring 10plus og da jeg ikke er fan af at fryse, så havde jeg et HMAK gore-tex "kondom" ud over.
Måske lidt overkill, men jeg er ikke minimalist eller old-school BC kandidat, så for mig var det to gode nætters søvn, kun afbrudt af lidt kulde i fodenden og en åndsvagt parringslysten and, der absolut skulle oplyse os om at han var klar til "lidt af hvert" , klokken 3 om natten!
Min makker er jæger ... så den lever ikke mere ...

Der kommer sikkert flere modifikationer på systemet hen af vejen, bla. en lille grejline og forenklet lineføring til tarpen, men alt i alt er det her tæt på perfekt for mig!

Vi ses mellem træerne! :-)


0
rasmus134704

Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #2 
hej jeg har lige siddet og kigget lidt på dit setup, det ser virkelig lækkert ud, hvordan sidder din hængekøje fæstnet og bruger du stadig træ beskytterne fra ttm sammen med dine whoopie slings?
0
Nordlys

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 45
Reply with quote  #3 

Hej Rasmus,

Jeg bruger ikke treehuggers fra tttm, men derimod DD hammocks og det er stadig deres whoopieslings der hænges i :-). Jeg har siden mit indlæg ikke ændret det store, da jeg er (næsten) tilfreds med det, som det er.

Jeg har opgraderet tarpens liner til en tynd amsteel, da der var for meget "stretch" i den paracord jeg brugte, som samtidigt også var alt for tunge. Eskperimenterer med linestrammere fra Amerikanske Alienloop, der fungerer super! Tarpen er dog ikke byttet ud endnu, men det bliver den snart, da jeg vil kunne bruge den til mere end hængekøjen og da min klassiske HMAK tarp er ved at synge de sidste strofer, så skal der ske noget nyt på den front. 

Det bliver sikkert en DD Lightweight, da jeg så har lidt flere muligheder og ikke mindst at kunne sætte tarpen på langs og derved lukke ned i enderne for beskyttelse mod vind og regn, er noget jeg godt vil have.

Har sovet ude i den en hel del de sidste par måneder, da jeg også har opgraderet min sovepose til en Carinthia og det er stadig en hængekøje jeg stortrives med.

Sig til hvis jeg kan afklare mere om mit setup, da jeg desuden har en str. Single at sammenligne med nu! Min søn vil ikke længere bruge min "gamle" som han siger, men har selv fået en ny! :-D

Vh
Thomas / Nordlys

0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.