Bushcraft forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #1 

Så gik turen igen til Stensbæk
Lige nu ligger jeg i køjen og det har bare været en hård hård nat! Baduner til min tarp har ikke været strammet nok op og det betyder at, tarpen har grebet fat i buerne i min dd xl hammock og jeg er bare blevet revet for hårdt rundt hele natten. Jeg har været vågen siden kl 5 og har været over og kigge ved Majbritt et par gange, men hun sover som en sten og kan ikke nænne at vække hende. Lige nu er jeg bare totalt smadret i min ryg og venter bare på mine morgen piller, så jeg kan få ro på ryggen igen.
En sidste opspænding af køjen i nat gjorde, at jeg har lagt i fodenden i en klump trods advarsler om at nu skulle jeg huske, at benene skulle ligge højest hmm det tror jeg ikke, at jeg glemmer igen[frown]

Det her bliver lavet til en ordentlig tur tråd, med billeder og en ordentlig fortælling[smile]

Nu vil jeg vække lille bubbi, som jeg plejer at kalde hende og i kan få den grimmeste morgen selfie fra køjen!!

Ps. Defence4 har reddet min røv, det har været grønlænder koldt i nat

Attached Images
jpeg image.jpg (257.91 KB, 59 views)

0
hoyt

Avatar / Picture

Samler
Registered:
Posts: 75
Reply with quote  #2 
Godmorgen[smile] Ja man lære af sine fejl og den med at vågne helt sammen pakket i den ene ende af køjen lavede jeg også første gang jeg var ude at hænge og det er noget man lige skriver bag øret til næste gang[biggrin] 
__________________
Bacon is just another word for meat candy[biggrin]
0
Woody

Avatar / Picture

Jæger & samler
Registered:
Posts: 2,469
Reply with quote  #3 
Øv Ræv, træls at natten ikke har været god. Nogle gange er erfaringerne desværre dyrt købte. Men fedt at I gør det. 

Men eftersom fruen har sovet fantastisk, så er det da afgjort hvem der skal lave morgenkaffen! [biggrin]

Er den en morgenmysser til hele forummet du laver på selfien!? [wink][biggrin]

__________________
Det dragende ved naturen er, at i den behøver man kun at være - og ikke at gøre.

0
Lumberjack

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 2,145
Reply with quote  #4 
Hey Hr & Miss Ræv[biggrin]

Den oplevelse du har fået er super vigtig trods du lige nu meget heller ville have byttet den med en god nattesøvn, men som Woody påpeger så er det de dyre lærepenge vi får mest ud af. Specielt når det handler og BC/Friluftliv.
Jeg er sikker på din næste nat vil være 100% bedre[smile]

__________________

Tiiimber!!!

https://www.youtube.com/channel/UCxEILgHVWki_4onR8eS52ZA
https://www.instagram.com/lumberjack.dk/
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #5 
Hoyt

Du har fuldstændig ret, den sidder bag øret nu [smile]

Woody

Ja, den nappede i nat og den føltes virkelig dyr købt på tidspunktet[frown] vi er lige kommet ind af døren og selv om jeg er totalt smadret og er mege træt, så har jeg alligevel lige sagt til bubbi, at jeg er klar på en ny tur igen [wink]
Ha ha det var simpelthen en morgen mysser til forum grin, jeg vidste ikke om det var at trække grænsen, men der var kun en måde at finde ud af det på [smile][wink]

Lumber

Du har fuldstændig ret, vi har virkelig lært en masse i løbet af den her weekend. Jeg må indrømme at jeg ville nu gerne have haft en rigtig erfaren rotte ved siden af mig, da vi skulle sætte køje og tarp op for allerførste gang igår, det vil i også se når jeg får uploaded billeder. Det er ikke et kønt syn, men det holdte heldigvis hele natten selv om det blæste og regnede. [smile]
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #6 
Nå så må jeg hellere få afsluttet vores tur tråd.

Det var ellers planen, at vi skulle have været afsted hele weekenden men Majbritt var sent færdig fra arbejde fredag aften, så planen var at køre lørdag formiddag det skulle godt nok regne en lille smule, men ikke noget vildt.

Det blev lørdag også skal jeg dælme love for,at sluserne blev åbnet og det bare væltede ned! Der var ingen af os der havde lyst til at stille op i den regn men tiden gik og kl 12.30 slap vores tålmodighed op og vi kørte, så måtte det regne eller lade være.

Planen fra starten af var at vi skulle se om vi kunne ligge under samme tarp og vi troede at det ikke var noget problem yea right!
Først og fremmest væltede det ned, så vi skulle sætte tarp op først for at stå i læ og få køjerne op. Men træerne var rigtig tykke og våde og det endte med at vi måtte forlænge whoppieslings for at kunne nå i mellem træerne, ikke nok med så havde Danny ( mig ) ikke lige gjort sig den ulejlighed at lære nogle knop, som han ellers var blevet forslået. Så når der kom en tarp hen over ridge linen? Så sank det bare sammen plus at tarpen bare gled hen Ridgelinen og endte i en klump!

På det tidspunkt var jeg ved at få en seriøs hjerneblødning og havde lyst til at bide barken af et kæmpe træ, samtidig med regnen og blæsten, så begyndte min ryg at gøre rigtig ondt, så jeg var herre presset der og jeg sagde til Majbritt at hvis vi ikke kunne ligge 2 køjer samme sted og vi var nød til at flytte den ene køje, det kunne jeg ikke pga min ryg og vi ville være nød til at pakke sammen og køre hjem.

Vi blev enige om at holde en pause og få en banan og lidt væske, da vi sad der kom jeg i tanke om at jeg havde set en youtube video med en der viste et knop der kunne holde tarpen på plads, vi gav det en chance mere og til mit held havde min kylling hjerne husket det knop og tarpen blev spændt op.
Vi droppede at ligge ved siden af hinanden for min XL køje fyldte for meget, så vi drejede den rundt og endte med at ligge vinkelret på hinanden.

Whoppieslings var jeg ved at sætte ild til af raseri, vi kunne ikke få dem til en skid. Hverken løsne eller stramme og vi prøvede alt uden held og det endte med at vi fandt en vid på tuben, der forklarede det men uden held, selv om jeg trak akkurat magen til som på videon så skete der nada! På det tidspunkt var jeg ved at ringe til Jesper for at sige, at han havde solgt mig noget defekt skrammel ( sorry Jesper [smile] ) men jeg gjorde det ikke. Det viste sig at når løsner sådan en rigtig meget ,så trækker den enlige snor sig langt ind i viklingen og kan så sidde sygt stram og ved held og meget hårdt træk, fik jeg den endelig ud igen og vi kunne langt om længe få køjerne spændt op

Kl var nu 18 og der skulle først findes træ og laves bål inden der kunne spises, jeg var syg presset pga min ryg så det skulle bare gå stærkt og det gjorde det heldigvis. Sidst vi var der ude der havde jeg haft kig på et dødt træ som måtte møde min lille laplander og min granfors sløjd fætter, så måtte den overgive sig og der blev lavet bål og mad.
Resten af aftenen gik bare med at endelig kunne slappe af og nyde naturen og hinanden, på et tidspunkt skulle jeg tisse og jeg gik et lille stykke hen af skov vejen få at få gang i ryggen samtidig og hørte godt nogle store grene der blev brækket og til min forbavselse, så jeg en flok " skov køer " der rigtig hyggede sig i skoven. De var hegnet ind men jeg har aldrig selv set køer i skoven før, så kalde på bubbi og vi tog et par billeder af dyrene.

Natten gik som beskrevet for oven ikke særlig godt, men da jeg fik vækket Majbritt og jeg fik mit smertestillende steg humøret lidt igen og vi fik lavet bål og fik morgen kaffe så blev der råbt højt ud i skoven whoo buddy!! Også blev der ellers rigtig hygget ved bålet og jeg prøvede at lære bubbi de forskellige snitte teknikker jeg kan, så vi forhåbentlig snart kan snitte nogle skeer sammen [smile]
Alt i alt har det været en skøn tur og jeg er klar igen, til flere ture forhåbentlig med en masse rare mennesker her inde fra, lige nu er jeg bare total smadre i hele kroppen og ryggen. Majbritt er gået totalt død på sofaen ved siden af mig, så vi har begge været lidt presset lader det til[smile]
Tja tastaturet stak af med mig og indlægget blev lang, men håber i overlever[smile] billeder bliver bare lagt ind blandet, da jeg ikke har luret endnu hvordan jeg deler tekst og billeder op, så i må bære over med mig [smile]

Attached Images
jpeg image.jpg (150.49 KB, 46 views)
jpeg image.jpg (102.00 KB, 47 views)
jpeg image.jpg (147.09 KB, 46 views)
jpeg image.jpg (118.23 KB, 45 views)
jpeg image.jpg (92.32 KB, 45 views)
jpeg image.jpg (132.80 KB, 41 views)
jpeg image.jpg (147.65 KB, 41 views)
jpeg image.jpg (160.71 KB, 50 views)
jpeg image.jpg (96.33 KB, 49 views)
jpeg image.jpg (148.99 KB, 46 views)
jpeg image.jpg (144.83 KB, 46 views)
jpeg image.jpg (152.03 KB, 50 views)
jpeg image.jpg (147.70 KB, 47 views)
jpeg image.jpg (151.92 KB, 40 views)
jpeg image.jpg (151.76 KB, 41 views)

0
mrtr15

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 1,475
Reply with quote  #7 
ser da super godt ud ræven og godt at i kommer ud og får afprøvet tingene 
__________________
(Hall Russerern)
0
bushcraftdk

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,152
Reply with quote  #8 
Super at høre om jeres oplevelse, det er meget fedt at kunne følge det helt til dørs [smile] Er dog lidt ked af alle de øv oplevelser I havde, men det tror jeg alle sammen vi har haft og heldigvis lære man rigtig meget af de ture og det tager bare lidt tid før man har et toptunet sæt udstyr som man kender og ved hvordan fungerer. Det er bare at komme ud og får en masse erfaring med det. Godt at høre I ikke har mistet modet med det og I trods alt havde en god tur [thumb]
__________________
Mvh. Jesper
Improvise, adapt, overcome!

0
HunRæven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 12
Reply with quote  #9 
Jeg kan også bidrage med lidt stemningsbilleder
Iøvrigt svigtede den eneste lighter og vi måtte stole 100 på strygestål i morges. (En tanke til Jesper) Og der kom fut i det, så vi kunne få en kaffe. Det var en dejlig tur.

Attached Images
jpeg image.jpg (810.89 KB, 35 views)
jpeg image.jpg (1.14 MB, 36 views)
jpeg image.jpg (1.21 MB, 32 views)
jpeg image.jpg (164.76 KB, 29 views)
jpeg image.jpg (151.35 KB, 30 views)

0
Don Von Gun

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 3,716
Reply with quote  #10 
Fine billeder begge to. [thumb] De viser ihvertfald det der ligner en god tur. [smile]

Det har været en lærerig tur, og det jo da positivt. Samtidig har metoden gjort at du (Ræven) nok ikke har glemt hvad du gjorde forkert, næste gang i skal afsted.

Lightere
Engang sidste år sad jeg ved min computer, jeg havde lige været i bad efter at have været på tur. Jeg pillede en skovflåt af,
og fiskede en engangslighter. (3 for en 10'er) frem fra skuffen bag mig. Jeg brændte det lille møgdyr, og proppede den i et glas jeg har med tidligere afpillede artsfæller. (Ja, det er måske ikke helt normalt)
Jeg smed lighteren tilbage i skuffen, og læste videre på den netavis jeg var igang med. Ca. 30 sek. senere hørte et WOOOW. Jeg tænkte ved mig selv, at det var underligt da det lød som en ild antænding.
Da jeg drejede hovedet for at kigge ud af vinduet fik jeg øje på lyset bag mig. Der stod en halv meter stor flamme op af skuffen, og der var ild i et plastik etui og nogle papirere der lå på på bordet over skuffen.

Jeg rev skuffen ud og gik ud til min håndvask, hvor jeg lagde et viskestykke over skuffen og kvalte ilden.
Løb tilbage i stuen og slukkede papirerne, plastik ituiet, et tegnebræt jeg har computeren og et beskyttelses itui jeg havde på min iphone.

Jeg priser mig lykkelig over at jeg blev siddende ved computeren, og ikke gik ned i haven, på toilettet eller andet. For det gik lige pludseligt meget hurtigt det hele.

BIC og JEEP er pålidelige lightere, lad være at købe det andet lort. Halvdelen af dem virker alligevel ikke.
Dog skal lige tilføjes at jeg havde pillet stålkappen af lighteren da den ikke gav meget ild fra sig. Og der må have gået ild i plastikken på lighteren, da jeg brændte flåten, og det har så smeltet sig ind til gassen, hvilket gav eksplosionen.


/Don

__________________
https://www.instagram.com/don_von_gun/
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #11 
Mogens : vi takker [smile]

Jesper : vi takker, men også for handlen af udstyr så vi kunne komme afsted. Igår da vi kom hjem var vi begge totalt smadret og jeg kæmpede med min ryg, men jeg ser sådan på det nu har vi prøvet det og lært en masse og næste gang er opsætnings tiden over halveret, så er det meget nemmere at overskue og jeg er begyndt at studere knop, så vi er ordentlig forberedt og vi er helt sikkert klar igen[smile]

Don : det var lige præcis sådan en skod lighter vi havde med, jeg stolede ikke en skid på den for hjulet på den var meget løs og der jeg tog den op af lommen, var både hjul og huset hoppet af den. Da vi røg købte vi også næsten altid bic, de funker bare [smile]
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #12 
Det ser helt fantastisk hyggeligt ud, og selv om du har haft en uheldig nat, så sætter ro og afslappetheden sig alligevel i din krop fra, bål, frisk luft, og hyggen.
I øvrigt er der intet værre end at ligge i bunden af køjen, for uanset hvad du gør, glider du ned i fosterstilling. Så er der intet andet at gøre end at stå op og få rettet køjen, for ellers bliver ryggen smadret.

Glæder mig til at skulle med på tur, for afslappet og rart ser det ud [smile]

Godt at se Hunræven er kommet på, så behøver jeg ikke hilse hende hele tiden [wink]
Hvordan var soveposen?

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #13 
Quote:
Originally Posted by Jeanette
Det ser helt fantastisk hyggeligt ud, og selv om du har haft en uheldig nat, så sætter ro og afslappetheden sig alligevel i din krop fra, bål, frisk luft, og hyggen.
I øvrigt er der intet værre end at ligge i bunden af køjen, for uanset hvad du gør, glider du ned i fosterstilling. Så er der intet andet at gøre end at stå op og få rettet køjen, for ellers bliver ryggen smadret.

Glæder mig til at skulle med på tur, for afslappet og rart ser det ud [smile]

Godt at se Hunræven er kommet på, så behøver jeg ikke hilse hende hele tiden [wink]
Hvordan var soveposen?


Det var rigtig hyggeligt og vi havde det dejligt, da alt opstilling var overstået stod den bare på afslapning og nydelse af naturen.

Der skal bare trænes noget mere med de køjer, så vi kan ramme det rigtige setup for os. Pisse træls at vi ikke har mulighed for at sætte dem op i haven.

Soveposerne er bare guld værd! De er super lækre at ligge i også er de dejlige varme. Majbritt laver vist nok et kvindelig review af den, så håber der kommer noget mere info fra hende [smile]
0
Sojourner

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 666
Reply with quote  #14 
Jeg har kig på både Carinthia Defence 4, og Carinthia Defence 1 TOP.
Jeg har jo netop en nordiske Bering -23 jeg er glad for når det kommer til kulde, men vægten er i den høje ende.
Så jeg søger en lille, let og kompakt pose der kan klare sent forår, sommer, og tidligt efterår.

Jeg havde også kigget på en :
Puk -2 Large fra Nordisk

Specifikationer:
• Lille pakkevolumen
• Praktisk inderlomme
• Blødt børstet foring
• Justerbar hætte
• Intern kanal langs lynlåsen holder varmen
• NorthGuard syntetisk polstring
• Temp T comf: 3 ° C
• T temp lim: -2 ° C
• Temp T ext: -19 ° C
• Vægt: 1500g
• Fyldvægt: 900 g
• Pakke størrelse: 25 x 35 cm
• Skal: 300T Polyester Pongee
• For: 260T Børstet polyester
• Fyld: North Guard
• Anbefalet kropshøjde: 185-195 cm
• Mål: 215 x 80 x 55 cm

Jeg tænker til 450kr var det måske værd at prøve, jeg syntes bare det er svært at finde en pose, hvor man ikke får kulde på ryggen når man vælger hængekøje.

Jeg ser frem til majbritts review [smile]

__________________
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
0
Ræven

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 802
Reply with quote  #15 
Ang sove poser, så kan jeg ikke råde dig. Der er det nok bedre lave en tråd til det da folk nok vil byde mere ind med råd,vejledning og ideer.

Men hvis du bliver kold på ryggen, så er det ikke pga posen eller køjen men din underblanket. For posen vil jo blive mast flad og kan ikke isolere, det er derfor din underblanket er der for at give varme [smile]
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.